Cookie- og Privatlivspolitik

Sicario

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sicario
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I thrilleren 'Sicario' kommer FBI-agenten Kate Macer på sporet af en magtfuld narkobaron, som har sine forretninger omkring den mexicanske grænse.

Idet sagen er for følsom til at være en almindelig FBI-mission, bliver hun overflyttet til en særlig enhed, der ikke skyr nogen midler i kampen for at finde frem til den lyssky bagmand.

Matt Graver, der står i spidsen for operationen, hemmeligholder stort set alle detaljer for den robuste, men forholdsvis uprøvede FBI-agent, og samtidig skal hun arbejde sammen med den mystiske indsatsleder Alejandro, der kender banderne lidt for godt. Jo dybere Kate graver i sagen, desto mere kommer hun i tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der er fjenden. 

'Sicario' er en intens thriller i samme territorium som Traffic, og på samme måde som genreklassikeren Heat bruger filmen få men effektive action-scener til at understrege stemningen. Emily Blunt har allerede fået stor opmærksomhed på baggrund af sin komplekse hovedkarakter, men også Benicio Del Toro og Josh Brolin leverer mindeværdige præstationer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (312 votes)
4.6
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Sicario' er en isnende thriller, overraskende og overrumplende - og lige så nådesløs som det grænseland den foregår i..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... selvom 'Sicario' bestemt ikke hygger om sit publikum, så leverer den fransk/canadiske instruktør Denis Villeneuve førsteklasses filmarbejde." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... selv om vi har set historien før [...] så sidder man alligevel frydefuldt fastlåst i biografsædet samfulde to timer, da det hele er så ekvilibristisk lavet, at man ikke kan andet end lade sig rive med af alle uhyrlighederne." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... han er dygtig, ham Villeneuve. 'Sicario' er lækkert skruet sammen, så godt at man nemt glemmer at den gemmer en klassisk actionfilm i sin grundskabelon." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Sicario' er en veldrejet spændingsfilm om konflikter, der er skildret mange gange før, ikke mere – og så alligevel meget mere på grund af mesterfotografen Roger Deakins billedsætning..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Sicario' er blæret afviklet og uafrystelig. En sjælden kombination." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Instruktøren Denis Villeneuve, som er canadisk, demonstrerer den samme tætte kampteknik, som han brillerede med i 'Incendies'. Især kan han ikke få nok af brændende ørkenlandskaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

"Jeg vil underholdes!" er bare en kort, doven og ganske upræcis måde at udtrykke noget langt mere komplekst.

Ja, jeg kan godt lide Schindlers Liste. Et endnu bedre eksempel er måske Polanski's The Pianist. Efter min mening et fantastisk mesterværk, som jeg vist nok gav 6 stjerner i sin tid. Og det er jo ikke ligefrem en typisk non-stop action popcornfilm. Men jeg var super "underholdt" - forstået på den måde, at jeg sad på kanten af sædet og var totalt følelsesmæssigt engageret.

Hvis man på den ene eller anden måde bliver fuldstændig opslugt af en film og glemmer tid og sted - ja så går det ind under den brede definition af, hvad jeg gerne vil opnå med filmeskapisme.

Sicario er både spændende, samfundsrelevant og super godt lavet. Men jeg blev ikke for alvor revet med.

dippegalantuser/922792

Det tænkte jeg nok, men i stedet for at antage, ville jeg hellere have det bekræftet. Tak for det.

Christoph

Filmen skal ses, hvis man kan lide god action og underholdning. Og så er filmen ikke så langt væk fra virkeligheden, som giver historien en ekstra bitre smag på tungen. Når du forventer en typisk Hollywood film, så bliver du sikkert overrasket, forhåbentlig på en god måde. Til sidst er skuespillerne virkelig gode. Jeg elsker filmen.

Søren

Var inde og se filmen i søndags på Fisketorvet.
Filmen var ikke så action fyldt som måske håbet.
Den var heller ikke så dyb og oplysende som måske håbet.

Dog var filmen underholdende, hvor man først rigtig forstår hvad filmens fortælling går ud på til sidst (forstå mig som: Man ser en thriller hvor man først kender morderen til sidste, hvilket er bedre end hvis man allerede midt i filmen kender slutningen).
Skuespillerne gør det godt og holder en film der er lidt svær at beskrive genre mæssigt underholdende hele vejen igennem.
PS.Man sidder ikke ude på kanten af stollen af bar spænding, den er bare god.

bettina

Havde forventet der var skruet mere op for aktionen. Udemærket, båret meget af skuespillerne, især Josh Brolin.

joan

Kedelig meterare som ender på tv3 og i bilig kasserne i Føtex inden der er godt et halvt år. Gab....

Christoph

Dine kommentar tyder tit på at du skriver noget uden at du har set filmen. Jeg synes at du skal holde op med det pis her. Dine kommentare er kedelige metervare....

Simon

Hun har også set "Fifty Shades of Black" (er det ikke det den hedder?) fra 2016, og hun kalder det årets dårligste film! SE FILMENE FØR DU ANDMELDER!

Thomas

Et sandt mesterværk! Fremragende thriller. Gik fuldstændig i både hjerte og mave. Overvejer seriøst at se filmen i biografen en gang til.
Sjældent en film efterlader sådan et indtryk på mig når jeg forlader salen. Der er 6 stjerner og jackpot fra mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.