Cookie- og Privatlivspolitik

Praktikanten

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og let grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske scener, som da en gruppe mænd går i panik, da de bryder ind i et hus, og en alarm går i gang, og enkelte scener, hvor hovedpersoner bryder grædende sammen. Da fortællingen er rolig og varm, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Intern
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I filmen 'Praktikanten' lever Ben Whitaker et stille liv som pensioneret enkemand. Den 70-årige newyorker er hverken ensom eller trist, men alligevel mangler der noget i tilværelsen efter et langt arbejdsliv og et mangeårigt ægteskab.

Bens gåpåmod er stadig intakt, og da et succesfuldt modefirma har brug for en seniorpraktikant, søger han stillingen.

Få dage senere har han første arbejdsdag på et hypermoderne kontor, hvor gennemsnitsalderen er omkring de 30, og hvor filterkaffe er et interessant kuriosum fra fortiden. Ben lader sig ikke slå ud, og på kort tid vinder han respekt fra sine nærmeste kolleger. Det viser sig til gengæld at være en langt større opgave at imponere kvinden, der er selskabets direktør og skaber.

Ved første øjekast kan ’Praktikanten’ ligne en omvendt udgave af komedien 'The Devil Wears Prada', hvor Meryl Streep spillede en særdeles urimelig chef overfor Anne Hathaway i rollen som den udfordrede assistent. Nu er Hathaway placeret i chefrollen, men her stopper sammenligningen, da modefirmaets øverste chef i dette tilfælde er en yderst sympatisk kvinde, der blot forsøger at få familielivet og karrieren til at hænge sammen.

'Praktikanten' skal derfor ikke ses som en ætsende komedie om urimelige chefer, men som en fortælling om forholdet mellem en ung idealist og en erfaren menneskekender. Sidstnævnte spilles af Robert De Niro i en rolle, der kan minde om James Stewart i klassiske komedier af Frank Capra. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (745 votes)
4.4
3

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...en hjertevarm komedie der også bliver rørende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Dialogen er som smurt i den fineste olivenolie. Samtlige billeder fra New York driver af stemning og kærlighed til byen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Dialogen er flad, de sporadiske vittigheder er sløje, og plottet er i det hele taget totalt overlæsset med klichéer fra start til slut og nok så intetsigende." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "'Praktikanten' er grundlæggende en fordomsfuld og reaktionær film, der primært henvender sig til dem, der mener at alt var bedre i sidste uge. Og endnu bedre sidste år. Og klart bedre for 10 år siden. Og allerbedst for 30 år siden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "...'Praktikanten' er et underholdende bekendtskab, naturligvis på grund af De Niro og Anne Hathaway, men også Rene Russo overbeviser som en nærgående massør." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Praktikanten' er en sødladen komedie, der fremstiller den professionelle kvinde som forfjamsket og fantastisk og fortidens mand som en klippe. Det er en lille smule sjovt og meget lidt dybt." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Robert De Niro, som tidligere var mest kendt for sine skarpe fremstilling af personer på kant med samfundet, har fundet en ny niche som vis og eftertænksom "gammelfar". Og det gør han selvfølgelig glimrende, uden at få en fibersprængning på grund af overanstrengelse.

Historien er på mange måder banal. En hårdtarbejdende iværksætter Jules (Anne Hathaway) bruger mere tid på sin virksomhed, end på familien derhjemme - og som så mange før hende, tør hun ikke overlade arbejdsopgaver til andre, men insisterer på at gøre alting selv. På trods af at det tydeligt går ud over både arbejdspladsen og privatlivet, afviser hun alle forslag om en aflastende, administrerende direktør.

Her kommer Ben (De Niro) ind. Enkemand, som søger efter et formål med resten af livet - hurtigt bliver han lynafleder, først i arbejdslivet og senere privat.

Filmen bevæger sig over gennemsnittet af normale feel-good film, fordi den ikke finder den sædvanlige perfekte løsning på problemerne, som tårner sig op - men istedet lander på et tåleligt og realistisk kompromis. Uden på noget tidspunkt at angle efter de helt store følelser.

Der insisteres også på at man ikke behøver at være gammel, på grund af cifre fra en dåbsattest - og Ben er da også særdeles eftertragtet på singlemarkedet. Det giver anledning til et herligt gensyn med Rene Russo - som jeg generelt synes har medvirket i alt for få film.

Mathilde

God film

Dorthe

Ældre mand skal være praktikant i en firma - og har naturligvis ikke den store forståelse for nymodens elektronik.
Ejeren af firmaet er en overfladisk og fortravlet kvinde, som synes han er mere til besvær end noget andet. Det vender dog og han bliver hendes mentor og gode ven, en støtte og en hun kan tale med.
Der er mange sjove episoder i filmen og den har klart en god underholdningsværdi men sætter ikke dybere spor efter at man har set den.

Cuser/154243

En sød og varm film med humor og kærlighed. Men den er nok mest tilegnet kvinder.

Maria B Suser/558053

En rigtig sød og varm film, ikke noget mesterværk, men klart en seværdig film der dog nok mest henvender sig til det kvindelige publikum. De to hovedrolleindehavere gør det rigtig godt.

bambiexplorer

Ben (Robert De Niro) er en 70-årig enkemand der er gået på pension … og han keder sig, selv om han hverken er ensom eller trist til mode. Tai Chi i Central Park er ligesom bare ikke nok til at udfylde hans dag og de ældre enker som er interesserede i ham, er han absolut ikke spor lune på. Han ser en annonce med et firma der søger en senior-praktikant, og da han har de rette kvalifikationer bliver han hurtigt ansat i Jules (Anna Hathaway) nystartede men meget succesfulde on-line modetøjsfirma. Ben forstår hurtigt at charme sig ind i hans kollegaers hjerter, og det gælder ikke mindst firmaets massør Fiona (Rene Russo), og kommer da også ret hurtigt, via et par misforståelser, til at fungere som Jules højre hånd.

Læs hele anmeldelsen her: http://blog.inils.dk/2015/10/08/the-intern/

Kristina

Jeg syntes det er en god film, og gik ud fra biografen og tænkte at den kunne man godt se igen. Jeg er personligt ret vild med Anne Hathaway som skuespiller, og det gør nok også at jeg syntes filmen er god. Filmen er sød, romantisk og tager nogle forskellige spørgsmål op omkring ligestilling og utroskab. Derudover gør Robert de Niro det rigtigt godt sammen med Anne Hathaway.

Susanne

bedste film jeg længe har set.

Spidermanuser/166287

Var lidt skeptisk men også i humør til en feel good film. Anne Hataway går direkte fra Devil wears prada rollen til denne succes kvinde som er den noget travle businesswoman med mand og barn.
Robert De Niro derimod er den ældre praktikant som jo formår succes på hele kontoret med kolleger og ledelse - Alt i alt kommer chefen og praktikanten ud i et godt venskab som baner vejen for filmens handling.

Gitteuser/967879

Havde glædet mig til Robert de Niro og Anne Hathaway og der var i og for sig ikke noget i vejen med deres præstationer.
Men hvor filmen starter i den sjove ende med fine spil, over hvad store alders forskelle kan føre med sig af sjove ting.
Så ender den i et absolut kedeligt, blodfattigt, romantisk, flæbende og ufarligt ingenting.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.