Cookie- og Privatlivspolitik

Crimson Peak

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget uhyggelig og gyserpræget grundstemning. Der er adskillige urovækkende scener, hvor man ser spøgelser i forskellige afskygninger skræmme livet af hovedfiguren. I en indledende scene ligger en lille pige alene i en seng, og man ser en sort skygge nærme sig og gribe fat om hende med lange sorte fingre. I flere andre scener ses et blodrødt skelet komme kravlende på gulvet efter en ung kvinde. Hertil kommer flere scener med blodige og makabre drab. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Crimson Peak
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Gyseren 'Crimson Peak' foregår i 1800-tallet, og handler om Edith Cushing, der som barn fik advarslen ”vogt dig for Crimson Peak” af sin mors spøgelse.

Som ung kvinde er Edith blevet en aspirerende forfatterinde, der omsætter kontakten med det hinsides til fiktionens verden. Hun lever en tryg og privilegeret tilværelse sammen med sin velhavende far, men tingene ændrer sig, da Edith lader sig forføre af den britiske forretningsmand, Thomas Sharpe.

Edith gifter sig med Thomas og flytter til en afsides by i England for at bo i han og søsterens imponerende, men faldefærdige palæ. Snart bliver den unge pige klar over, at intet er som hun forventede - slet ikke hendes nye ægtemand.

'Crimson Peak' er en spøgelseshistorie, men Guillermo del Toros nye film er ligeså meget en hjemsøgt kærlighedsfilm, hvor følelserne står i stærk kontrast til nattens rædsler.

Den mexicanske instruktør fortsætter i de okkulte fodspor fra filmene ’The Devil’s Backbone’ og Pans labyrint, men med et fokus på den gotiske romance, som vi kender fra film som Bram Stoker’s Dracula.

Rollelisten er ikke mindre imponerende med trekløveret Tom HiddlestonMia Wasikowska og Jessica Chastain i front. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (212 votes)
3.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Én stjerne til de ellers talentfulde skuespillere, der kæmper bravt med et dårligt manuskript og én stjerne til hovedrollen: De betagende kostumer og det flotte victorianske/gotiske set-design." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "...en æstetisk fornøjelse ud over det sædvanlige, som bestemt har en høj underholdningsværdi, men egentlig vedkommende eller skræmmende bliver denne blanding af 'Stormfulde højder' og 'Rebecca' aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "...inden ankomsten til Den blodrøde Høj, så det hele lovende ud. Jeg nød hvert et sekund, endda så meget at den fornemmelse blev siddende i kroppen, selv længe efter at 'Crimson Peak' havde afsløret sin sande identitet som … en skodfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Crimson Peak' er mesterligt iscenesat. Den besidder en overbevisende detaljerigdom, der gør, at man lader sig suge ind i det uhyggelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Crimson Peak' er en tiltrængt ambitiøs genoplivning af spøgelsesfortællingen som filmgenre. Som visuelt udsagn har den alt, hvad man kan ønske sig af del Toros farvestrålende mørke og billedstoflige overdådighed." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne

Det var en fin film. Ikke noget stort mesterværk, men fantastisk flot at se på. Skuespillerne gør det godt, selvom om selve historien er lidt tynd
- der er ikke noget i selve historien, man ikke har set før. Forvent ikke det store gys, da spøgelserne er få og ikke særlig skræmmende.

Bianca

Det gav nogle gisp engang imellem når overraskelserne kom, ellers var det bare en masse uskønne spøgelser man sagtens kan klare med en nogenlunde stærk mave :-)

En dejlig kærlighedshistorie igen med komplikationer og en passende slutning.

Helt klart en god film, og fantastisk præsentation af Mia Wasikowska og Tom Hiddleston, Tom for hans utrolige udførsels af denne forstyrrede men i hjertet gode karakter, meget kraftige følelser på film, det var bevægende!

Romantisk Gyser er en god beskrivelse, og hvis man er fan af Tom Hiddleston er det et mist at se, han gør det utroligt godt. Hvis man forventer en gys hvor man sidder og skriger og for mareridt så er det nok ikke den film man skal satse på.

En dejlig oplevelse!

Katja*

men ikke SÅ uhyggelig igen.. Spøgelserne havde haft en mere skræmmende effekt på mig, hvis ikke man blev eksponeret for dem så hurtigt og - rent visuelt - ikke så hele deres figurer.. det, blot at se en hånd, en skygge, en stemme - you name it - ku' ha' gjort stemningen endnu mere uhyggelig.

Jeg synes faktisk filmen var god men bagefter, kunne jeg ikke lade være med at tænke på at historien ikke rigtig hang sammen.. Søskendeparrets incitament for at blive boende i deres faldefærdige ejendom eksempelvis.. I didn't get it..

Og flere gange, mens jeg så den, skulle jeg, sjovt nok, minde mig selv om, at instruktøren hedder Del Toro og ikke Burton til efternavn.. Jeg synes CP på den visuelle side minder meget om Sleepy Hollow - ikke at det gør noget ;)

Fun fact - ifølge IMDBs trivia om CP var hovedrollerne oprindelig tiltænkt Emma Stone og Benedict Cumberbatch - dét havde også været en interessant cocktail!

Christine

Super uhygge film og meget flot skabt!

Jesper

Guillermo del Toro, gør det altid godt visuelt og det var også en flot film men det var som om filmen ikke helt når mine forventninger. Det er dog en film jeg skal have på Bluray og måske bliver den lidt bedre enden gang, man kan da håbe.

Filmen er nok mest en kærlighedsfilm og ikke så meget en gyser selvom der lidt jump scares men det bliver aldrig rigtigt uhyggeligt, dog er det sidste kvarter ganske vellykket.

joan

Rigtig god film,i den klasissiske stil. Jeg følte mig godt underholdt og den skal da købes på blu ray

EmilDinedsenuser/1040524

Klart årets største sluffelse. Og nej, det var ikke fordi jeg forventede en gyser film - vidste skam godt at instruktøren kom ud med nyheden om at filmen var blevet reklameret som en gyser. Jeg var dog stadig meget intra i at se den. Men hvorfor i alverden skal det tage 1 time filmen virkelig går igang og yderligere 30 minutter (ca.) før vi ser det vi kom efter.

Filmen får 1/2 stjerne for de "mange" sjove scener - hvis de overhovedet var ment sådan, og den anden 1/2 stjerne for Edith/Mia Wasikowska's rå og stærke side, når den (endeligt) kommer frem, dog først henad slutningen.
Crimson Peak (stedet) ser godt ud, hvis man altså kan holde sig vågen til det kommer frem. Spøgelserne ser forfærdeligt lavet ud, men de gav nogle gode grin fra publikum.

+ Et lille tip: se begge trailere for så har i teknisk set, set hele (og det mest interessante af) den 2 timer lange film - ellers kan i sagtens gennemskue hvad der så sker i den. For det eneste traileren ikke viser er de mange akavede/underlige/uinteressante dialoger filmen indeholder, og filmens kiksede forsøg på at overbevise publikum om at Thomas og Edith elsker hinanden nok til at være et troværdigt nygiftet par.

S. Rico

Er det virklig muligt? Kan man blive skuffet over en film, når man slet ikke har nogen forventninger på forhånd? Nej, det kan man pr. definition ikke. Og jeg havde selvfølgelig også en slags forventninger, da jeg satte mig i biografsædet. Jeg regnede godt nok hverken med, at Crimson Peak ville være uhyggelig eller have nogen særlig interessant historie. Men med Guillermo del Toto bag roret så forventede jeg i det mindste en visuel flot og medrivende film. Men ak, der er så meget, der trækker ned, at de få gode ting totalt drukner.

Starten er klart det bedste. Universal’s logo toner frem indsmurt i rødt mørke - lækkert! Vi bliver introduceret for hovedpersonen Edith, som gerne vil være forfatter, og som virker som en pige med ben i næsen. Meget likeable. Og vi har hendes rige far, der spilles af den herlige Jim Beaver (Elsworth fra Deadwood). Så træder det mystiske søskendepar Thomas og Lucille Sharpe på banen. De vil tilsyneladende ”bare” gerne have hjælp til at finansiere en maskine, der skal grave ler op hjemme på deres ejendom i England. Men der er noget lusket ved dem, og Edith’s farmand sætter foden ned. Så langt så godt - en ganske lovende start.

Men så går der pladder-romantik i den. En enkelt vals med Thomas, og straks er den ellers fornuftige Edith straks forelsket. Jeg var lige ved at forlade biografen i protest. Det var totalt utroværdigt. Indtil jeg så en mystisk ring på hendes finger. Aha - hun er blevet offer for en forhekselse. Men der er desværre ikke noget der senere giver belæg for, at der skulle indgå trolddom i filmen. Så det er åbenbart meningen, at vi som tilskuere skal tro på, at Edith og Thomas virklig er forelsket. Den køber jeg ikke i ét sekund.

Det går hverken værre eller bedre, end at Thomas tager Edith med til England og deres store gamle forfaldne gotiske slot. Og så starter uhyggen - eller hvad...? Nej, hvis man vil have gys, så er Alice i Eventyrland faktisk langt mere uhyggelig. Det værste er, at der er påklistret en masse spøgelser, som ingen aktive roller har overhovedet. Historien kunne sagtens være fortalt uden disse ufrivilligt komiske forsøg på jump-scares. Hvis filmen i stedet var lavet som en gotisk krimi - uden gengangere, blod og pladderromantik - så kunne den muligvis godt have fungeret.

Men der er desværre meget lidt at komme efter her. Del Toro’s sans for at imponere visuelt kommer kun til udtryk i ganske få scener. Disse få flotte scener - plus et ganske hæderligt stykke arbejde af Jessica Chastain som den onde søster Lucille - trækker lige filmen op på 2 stjerner.

HeleneColor

Min aller første gyser film i en biograf, kan jeg nu krydse af listen...men jeg vil ikke sige at Crimson Peak er en gyser, nok mere en meget mørk-eventyrlig-romance-drama, med et okay niveau gys!

Historien i filmen, ville jeg ønske der kom lidt mere til. Synes nogle ting godt kunne fyldes lidt mere ud, så man får lidt mere viden..
- Thumbs Up for romance-fortællingen i filmen, jeg var ellevild med den. Men mysteriget ville jeg ønske der var lidt mere af.
Et super ekstremt godt casting! Mia er den lysende-uskyldige engel, og Jessica folder sig ud som mørkets-psykiske engel! Og så har vi Tom.. Der præstere en charmerne/mystisk/handsome Sir Sharpe, som jeg vil med (aller største) glæde, have lov at danse med^^
Men det der fangede mig aller mest i filmen var: huset(aka scenografien), kostumerne og det overvældende musik!
Huset er så detaljeret og smuk gennemtænkt, at jeg vil ønske at stå ansigt til ansigt med huset selv. Ikke overnatte der, men opleve det i virkeligheden, det ville være utroligt!
Kostumerne vil jeg gerne eje! Det er klassisk, gotisk, romantisk og jeg elsker det!!!!
- Musikken fangede mig mest, sådan på skræmme niveauet. Spøgelserne var da også skræmmende, men musikken gjorte det altså bedst. Og det er jeg positiv overrasket over - at musik kan ramme en så meget.!

Crimson Peak vil jeg ikke sige er gyser genren. Det er en fantasy-romance-drama, efter min mening... - Filmen får den ekstra ros for mig, fordi jeg elsker den mystiske fortælling, de ultra smukke tøj/scener og den gotiske romance!
Beautiful. Dark. Fairytale. - Me like it!

Sophie

Tog med en veninde ind og se den (jeg er gyser elsker, hun er ikke) - men jeg følte at det var en film der passede lige til begge!
Filmen er ikke en gyser som sådan, den har nogen gode lyd effekter som kan give dig goosebumps man kan savne et par gange i almindelige gysere.

Historie mæssigt var jeg fuldstændig opslugt, jeg har efterhånden svært ved når en film vare 2 timer, for mister hurtigt interesse fordi de ikke levere en ordentlig og fangende atmosfære, men Crimson Peak klarede det sgu flot. Fremragende skuespil fra alle folk og det her love drama der kører er sgu fantastisk.

Set på spøgelserne er de vist på en lidt anden måde end man er van til fra almindelige gysere, men de kunne bestemt give mig nogen myrekryb ! du vil elske den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.