Cookie- og Privatlivspolitik

Lethal Weapon (1987)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lethal Weapon
|
Billetter

Action-komedien 'Lethal Weapon' (Dødbringende Våben) handler om politimanden Roger Murtaugh (Danny Glover), som har et solidt omdømme og en pletfri karriere.

Han er en fredelig familie-far, som lige inden sin 50 års fødselsdag kun har meget kort tid til sin pension.

Alt hvad Murtaugh har brug for er fred, ro og orden - men han får lige præcis det modsatte. Murtaugh får nemlig en ny partner, Martin Riggs (Mel Gibson).

Riggs er en fordrukken og godhjertet, men traumatiseret enspænder, der udviser sand dødsforagt, da han går ind i en skolegård, som bliver beskudt af en snigskytte.

'Lethal Weapon' var en stor succes og fik sidenhen tre efterfølgere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En fed action film for alle penge , en fin fredag aftens film for allesammen.

Line FS

Mega fed action-film! Næsten på niveau med Die Hard-filmene. Underholdende og spændende.

Frank

Fremragende actionfilm

Michael

Damn, der er stor forskel på begyndelsen og afslutningen. I den sidste film i "Lethal Weapon"-serien ser man Jet Li lave cirkelspark og Chris Tucker skrige det, som han altid skriger. Den første film starter derimod ud med et flot helikopterskud af LA i ly af natten med "Jingle Bell Rock" i baggrunden. Den rare stemning ændrer sig dog pludseligt, da en ung pige med bare bryster og på stoffer hopper ud fra en bygning med et fjoget smil. This is the real shit. Det her er hvad Murtaugh oprindeligt refererede til. Selv jeg vil nok føle mig for gammel, træt og stresset til at håndtere den slags.

"Lethal Weapon" har en rå tone, som de fleste actionfilm mangler, men den er ikke den outsider, der prøver at gøre sig selv så voldelig og vovet som muligt. Den største force her er balancen mellem det seriøse og det komiske. Her kommer Danny Glover og Mel Gibson ind i billedet. Deres samspil er brillant, når de på den ene side smalltalker (de har tydeligvis haft det sjovt) og på den anden side må løse de mere seriøse problemer i forholdet. Riggs er nemlig selvmordskandidat, og Murtaugh har kørt det sikkert i 20 tjenesteår. En karlsmart som Riggs, der muligvis kan springe i luften uden hensyn til valget mellem liv eller død, er ikke hvad Murtaugh trænger til. Riggs er en person med en ambivalent udstråling. På visse tidspunkter opfører han sig som en tegnefilmfigur, hvilket gør ham sjov. På den anden side får man fornemmelsen, at han er sådan, fordi han ikke er bange for at dø. Vi ser ham endda stikke en pistol i munden på sig selv, mens han ser Snurre Snup. Murtaugh, der er en rimelig erfaren og standhaftig fyr, er et glimrende modspil - også i de komiske scener.

Musikken er en glimrende blanding af klassisk og jazz. Fotograferingen gør et glimrende arbejde med at fremhæve intensiteten og sorgen. Actionscenerne er glimrende, når vi kommer til diverse showdowns - specielt med en mand, der ikke er bange for at dø. I en underholdende scene fra Director's Cut ser vi Riggs gå roligt mod en sniper, der ikke kan skyde ordentligt. Riggs får ram på sit mål, så snart han trykker på aftrækkeren.

Filmen har dog en mangel. Skurkene mangler karakter. De er en åbenlys trussel, men den manglende karakter kan mærkes. Riggs' personlige vendetta mod en af dem, der dybest set aldrig fremviser sin personlighed føles lidt underlig.

Jeg elsker skuespillerne, og jeg elsker blandingen af musik og billede bl.a. i den førnævnte scene, hvor den stakkels pige springer ud af bygningen. Den overordnede stil kan let nok fremhæve de sjove og rare aspekter af det vi ser, men kan lige så let vende det 180 grader. Det er følelsen af at få stukket en pistol i ryggen.

S. Rico

Glem de øvrige film i serien. Det er denne her som startede det hele og som virklig er værd at se. Den har action, drama, en god historie - og ikke mindst en original tilgang.

Wayne

Fed fornyelse i actiongenren, med tilførelse af Mel Gibsons gale betjent, og Danny Glovers som snart skal pensioneres. I'm to old for this shit. Pensionen er bare langt ude i fremtiden.

Daniel

Jeg synes filmen er godt lavet, det er en fed historie, og det er nogle rigtig gode skuespillere. Mel gibson spiller helt vildt godt, og han er god til at både være en som man tænker for at være lidt skør, og så stadig rigtig hardcore.

Danny Glover er jo en helt utrolig skuespiller. han gør det også godt i denne her film, og man lægger ikke mærke til, som man gør i nogle andre film, at han lesber.

Det er en sjov, god, og meget fed action film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.