Cookie- og Privatlivspolitik

About Time

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har en varm grundtone. Den indeholder dog enkelte scener af lettere dramatisk karakter, hvor man blandt andet ser en kvinde, der forulykker i sin bil. Denne scene ses et par gange, blandt andet i slow motion, og der fokuseres efterfølgende på hendes skader. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende for de yngste under syv år

Se mere på medierådet.dk
10.10.2013
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
About Time
|

I 'About Time' er Tim en tilsyneladende almindelig ung, britisk mand. Men da han fylder 21 år, afslører hans far, at alle mændene i familien har evnen til at rejse i tiden.

De kan ikke ændre historiens gang, men de kan ændre, hvad der sker og vil ske i deres liv. Efter den naturlige  benægtende reaktion, forsøger Tim selv at afprøve egenskaben. Første tidsrejse går tilbage til den nytårsfest, hvor han burde have kysset den søde, men ulykkelige pige ved siden af.

Dernæst bliver Tims mål mere konkret: Han vil skaffe sig en kæreste. Dette viser sig dog sværere end som så, for hver gang han ændrer noget i fortiden, risikerer han at vende tilbage til en helt anden nutid, end han havde troet.

Kombinationen af romantik, komedie og science fiction gør 'About Time' til en anderledes film. Sci-fi-elementet er dog nedtonet til fordel for karakterernes relationer og udvikling.

Den ukuelige Tim spilles af Domhnall Gleeson, hans kærlige far (og bordtenniskonkurrent) spilles af Bill Nighy, og de to kunne begge ses i 'Harry Potter og Dødsregalierne - del 1' (2010). Rachel McAdams, der har spillet med i flere romantiske komedier, bl.a. 'Midnight in Paris', har rollen som Tims store kærlighed, Mary.

'About Time' er instrueret af genremesteren Richard Curtis. Han har stået bag 'Love Actually' (2003) samt skrevet manuskripter til bl.a. 'Fire bryllupper og en begravelse' (1994), 'Notting Hill' (1999) og 'Bridget Jones' dagbog' (2001).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (169 votes)
4.5
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'About Time' er sød og ukompliceret." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En morale bøjet i sukkerrør og en historie så overskudsagtig, at selv Bubber ville ligne en humørsyg teenager i selskabet." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en grundlæggende yderst ordinær (og alenlang) kærlighedshistorie." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] i filmens bedste passager sidder man og både griner og græder, som var man hypnotiseret af hans [Richard Curtis] charme." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'About Time' er ikke rigtig sjov, ikke rigtig romantisk og ikke rigtig klog." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "About Time kunne være tættere skåret, og det ville muligvis have klædt Tim Lake at beskæftige sig mere med de store problemer i tiden og historien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Padwanuser/570537

Romantiske film eller 'romcoms' er normal ikke mig, men denne gjorde det ganske udemærket. Godt skuespil og solidt plot.

joan

Tænk at have et skab, der kan lidt andet end andre skabe. Det er pointen i denne skønne romantiske tidsrejse komedie. Rigtig god.

Nikolaj

Lad hver med at lytte til de dårlige anmeldelser BT, Ekstrabladet og Politiken skriver.

Filmen er det meste af filmen igennem rigtig sjov, og på mange måder lige så kule skør som Love actually og Mr Bean.

Trækker desværre en stjerne ned til sidst, fordi filmen desværre ville være så poetisk som overhovedet mulig.

Lisa

Romantik med et lille twist, hvem ville ikke gerne rette i fortiden, så fremtiden blev bedre :-)

Wayne

mest en chick flick. Men den er set fra en mands synsvinkel, og det gør at den ikke kun er for piger.

Tidsrejser behandles lidt anderledes i denne film, som er ret charmerende uden at sprænge nogen rammer.

Christeluser/123064

den er ikke i samme klasse som de andre film, dog blev der fældet en enkelt tåre eller to - tøsefilm!

Jannie Nielsen

Jeg glædede mig sådan til, at se filmen fordi Rachel Mcadams er med og fordi at jeg havde hørt så meget godt. Historien var så fin, gennemført og sørgelig til tider som en film skal være, synes jeg. Men den var så lang. Til sidst sad man bare og ventede på at den ville stoppe fordi der skete ikke rigtig noget og så til sidst sker der en tragisk ulykke og den havde man bare ikke behøvet. Så en smule skuffet men ellers fin.

Marie

Det er uden tvivl en film, der er værd at se. - Harmonisk og hjertevarm film, der rammer en lige i hjertet, et tankevækkende budskab (På den gode måde)
Alt i alt, dejlig film!
Se den

Maria

Dejlig varm film. Sjov og cheasy og skøn. :)

Emma

Rigtig dejlig feelgood film, med et fint budskab. Får en til at tænke lidt over tingene, samtidig med at man nyder historien. Overraskede mig meget, positivt!
Når filmen er slut, er hovedpersonen ikke længere en lidt kikset dreng, men i stedet en meget charmerende og sød mand :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.