Cookie- og Privatlivspolitik

Eventyret om Askepot

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en eventyrlig grundstemning og indeholder elementer af magi. I flere scener oplever man et barn og ung kvindes sorg, da hendes forældre dør. I flere andre følger men en ung kvinde, der bliver ydmyget, hånet og dårligt behandlet af sin stedfamilie. Filmen indeholder også enkelte dramatiske passager, blandt andet en, hvor en kvinde mere eller mindre kortvarigt mister herredømmet over en hest, og en, hvor en kvinde flygter i en hestevogn. Selvom kvinden, der udsættes for nedgørende behandling af sin stedfamilie, langt hen ad vejen er stærk og handlekraftig, vurderes det, at filmens stemning og de dramatiske scener kan virke urovækkende og skræmmende for børn under syv år.

Se mere på medierådet.dk
12.03.2015
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cinderella
|
Versioner: se alle
Babybio - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale (m/danske tekster), Babybio - engelsk tale
|

I filmen 'Eventyret om Askepot' (Cinderella) vokser Ella op med en kærlig mor og far, der lærer hende, at det vigtigste i livet er at være et godt og modigt menneske. Men da begge hendes forældre dør, efterlades Ella under navnet Cinderella hos en ondsindet stedmoder og hendes to modbydelige døtre.

En dag inviterer kongen til et bal, hvor hans søn vil udpege sin kommende prinsesse. Cinderella får selvfølgelig ikke lov til at tage afsted, men selvsamme aften møder hun en god fe, der forvandler de tjavsede klæder til en smuk kjole og giver den godmodige pige mulighed for at komme med ind til ballet... Hun skal blot huske, at fortryllelsen ophæves ved midnat.

Disneys 'Eventyret om Askepot' er en ny filmatisering af det klassiske folkeeventyr, der blev gjort til en tegnefilmsklassiker i 1950. Rollen som Cinderella spilles af Lily James fra tv-serien 'Downton Abbey', og som prinsen ses Richard Madden fra 'Game of Thrones'. Cate Blanchett er den onde stedmoder, og eventyret instrueres af Kenneth Branagh.  (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (341 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvad den mangler i kant, har den dog i kulør. Kulisser og kostumer er et eventyr i sig selv [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[Det er] intet mindre end et fantastisk syn, når græskar og Askepots små musevenner første gang forvandles til henholdsvis guldkaret og heste. Og Askepots egen forvandling fra laser til balkjole er så magisk og flot, at selv den mest hårdnakkede rødstrømpe vil får tårer i øjnene." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Tonen er mere smagfuldt britisk end bombastisk Disney-amerikansk. [...] I stedet kører Branagh med et dertil hørende hold af dygtige scenografer 'Eventyret om Askepot' ind med en selvsikker tilgang til fortællingen og filmmediet." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] Branagh er fuldt ud loyal overfor Askepot, måske endda mere end sædvanligt.[...] Aldrig har den her anmelder haft så meget lyst til at iføre sig en stor flot balkjole." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Begræder man, at Branagh og Disney har forspildt chancen til for alvor at forny denne litterære arketype, så kan man til gengæld nyde den flødeskumsfede romance, det fine spil, især fra Cate Blanchett som femme fatale-stedmoderen, og den sprudlende fortælleglæde. Det er en flot fornøjelse at se 'Eventyret om Askepot'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ren blingbling fra Branagh. Men 'Frostfeber'-forfilmen er sød og sjov." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Branagh har lavet en flot og bevægende storfilm. [...] Den er bedre, end du regner med, og havde den været verdens første version af historien, var man nok blevet væltet omkuld." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg er ikke fan af Tegnefilmen, men den har dog noget meget fortryllende over sig, med rigtig god humor, og hvor tingene ikke er sat på spidsen. Den her version sætter desværre tingene på spidsen, og alle dialoger er faktisk ikke helt velskrevet. Dog må man sige, at de spiller godt alle sammen. Filmen er bestemt også rigtig farverig, græskar scenen, plus danse-scenen er bestemt også meget godt lavet. Så den får 3 stjerner herfra!

Trine

Eventyret som man husker det.

Sascha Mariauser/767719

Jeg var virkelig ikke skuffet her.

Man kender historien og har set den filmatiseret flere gange tidligere.. Men denne var fantastisk

Daniella

Den mest forfærdelige filmmatricering jeg længe har set...
alt det der gør filmen helt speciel er ødelagt af enten fejl (i forhold til disneys version) eller mangle på nye sider af historien.. som vi fx så det med maleficent

Steffen

Faktisk er det Disneys tegnefilm, der er fuld af fejl i forhold til den originale historie. Den nye film er mere tro mod Perraults og Grimms historie. Men jeg kan godt forstå, du er skuffet, hvis du havde forventet syngende mus.

HeleneColor

Eventyret om Askepot er en varm og romantisk prinsesse film. Den fanger dig ind i dette vidunderlige-, men også dramatiskunivers. Yderst smuk i det hele taget.
Askepot har ikke rigtigt været min ynglings prinsesse, men Lily James genskaber denne klassiske prinsesse, som om hun er født på ny! Og hun ser særdeles henrivende ud i den bedårende kjole!!! Hun gør et udmærket præstation!

Filmen er varm og kærlig - og den skal nydes igen.

S. Rico

Jeg ville rigtig gerne have elsket denne filmatisering. Men desværre! Der er alt for lidt kreativitet, og personerne er alt alt for karrikerede. Historien følger ret stramt den oprindelige tegnefilm, og Askepot, hendes prins, hendes stedmor og stedsøstrene er lige så endimensionale som i tegnefilmen.

Når man laver en spillefilm baseret på klassiske eventyr, så må man gerne prøve noget nyt. Vi kender jo historien til hudløshed, så det bliver simpelt hen for kedeligt bare at se det samme igen med levende mennesker. Jeg havde håbet på lidt i retning af de interessante eksperimenter i de to Snehvidefilm (Snow White and the Huntsman + Mirror Mirror) og i Maleficent. Men nej, Cinderella er en 1-til-1 fortælling. Det er til gengæld visuelt meget flot, og skuespillet er (trods det karrikerede) bestemt veludført.

Daniella

du siger vi kender historien til hudløshed. og mener stadig den følger disney udgaven stram....
jeg ser mange modstridigheder i dine udtalesler da den fra starten fortæller os MEGET mere end disneys udgave... så falder det hele til jorden da den gode fe kommer... da der ikke bliver lavet karret i drivhuset i disney...
og slutning..for det første dør kongen ikke i disney udgaven.for det andet kender vi den pæne historie med skoen der ikke passer.. havde håbet den mere korrekte histories slutning hvor stedsøstrene skærer/skær sig i fødderne for at få skoen til at passe...

men er enig i de godt kunne have prøvet noget nyt... og ellers så følg enten den "oprindelige" historie eller den søde disney udgave og ikke en håbløs udgave der ikke ændre noget vigtigt men ødelægger de små detaljer

S. Rico

Nu har jeg læst både mit egen anmeldelse og dit svar flere gange, men jeg kan stadig ikke finde nogen modstridigheder i det jeg skriver. Måske du vil være så venlig at nævne hvilke sætninger i min anmeldelse, der er i konflikt med sig selv...?

Wayne

Kenneth Branagh (gode gamle Smørhår fra Harry Potter) er en glimrende instruktør - og viser faktisk at han mestrer den perfekte balance i et eventyr.

Historien er jo på ingen måde ny. Og tak for det! Alt for mange gange gennem de seneste år har vi fået gamle eventyr set fra en ny vinkel - eller opdateret til ukendelighed.

Istedet er detaljen blevet forfinet - og man har valgt både at ære den originale historie, og Disneys egen. Det er ramt perfekt, uden at gøre dyrerne til hovedpersoner som de er det i Disneys udgave.

Sangene er i baggrunden, men man får alligevel dem med hvis man venter på rulleteksterne.

Sådan skal det gøres, uden at ødelægge en perfekt historie. En ny klassiker er født.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.