Cookie- og Privatlivspolitik

Jaws (1975)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jaws
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Som en af filmhistoriens helt store klassikere behøver ’Dødens gab’ (’Jaws’) næppe en detaljeret introduktion. En ung kvinde forsvinder på en natlig svømmetur. Myndighederne forsøger at bortforklare ulykken af politiske grunde, men hajen kan ikke fejes ind under det bureaukratiske gulvtæppe. Og så starter terroren.

Filmen er bygget op omkring en konstant frygt for et væsen, som ikke vises før det endelige klimaks – og da er tilskuerens nerver blevet slidt tynde igennem to frygtindgydende timer. Steven Spielbergs hitchcock’ske haj-thriller modtog tre Oscars – blandt andet for Verna Fields nervepirrende klipning og John Williams' faretruende musik – og gjorde Spielberg til kongen af Hollywood i en alder af 28, da den indspillede over de magiske 100 mio. dollars og indvarslede Hollywoods nye blockbuster-æra.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (115 votes)
5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

6 år siden
Roy Scheider på alternativ hajfiskeri
10 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Når man tænker på at det er en film fra 70erne er den faktisk god, men i forhold til i dag er der en ikke ret god film med dårligt lavede effekter, og en haj som man tydelig kan se er mekanisk

Lukas

Du skriver simpelthen at filmen ser teknisk dårlig ud. Kan det ikke være ligemeget om hvordan den ser ud idag? Jeg syntes vi skal vurdere tingene på tiden det var lavet på, istedet for at sidde og være sur over den film vi havde glædet os til at se, ser direkte “dårlig” ud idag. Jeg kan godt se hvad du mener, men hvis man har den indstillling om gamle klassiske film, så må film godt nok være kedeligt at se. Håber du svarer, også kan vi måske have en lille diskussion :)

Lukas

Spielbergs bedste

Joe

Så den første gang da jeg var 5 år... Turde ikke bade i havet den sommer!
Fantastisk klassiker!

Ganzack

Jaws indeholder alle de elementer som udgør en fantastisk film. Den er utrolig spændende og velfortalt, har gode karakterer, musikken er legendarisk, den visuelle side er eminent... og måske lever selve den mekaniske haj ikke op til nogens realisme standarder. For det første mener jeg at hajen fungerer som en metafor for menneskets forhold til sin egen dødelighed, og her derfor ikke brug for at være 100% realistisk. Menneskets forhold til naturen, og dennes indgriben i vores verden er et klassisk tema, og udforsket glimrende her. For det andet er filmen fra 1975!!! Hajen ser så realistisk ud som muligt for den tid!!!
Det som hæver filmen op på mesterværksstatus er dens mestring af utallige elementer, som udgør et komplet værk. Filmen er uhyggelig når den skal. Den er morsom når den skal. Den er rørende når den skal. Den er spændende og eventyrlig når den skal. Dette er Spielbergs håndværk til perfektion, og han har aldrig overgået sig selv siden. Karaktererne repræsentere stærke arketyper, men de har samtidig en dybde og en tyngde som gør dem uimodståeligt elskelige.

Jaws er indbegrebet af "pure cinema", og én af grundstenene bag de store Hollywood produktioner som laves i dag. Men Jaws er langt mere en blot en blockbuster, men noget nær det mest helstøbte værk en film af denne type bør være. Jaws er i mine øjne en perfekt film!!

Jasir Al-Salami

Fantastisk film jeg så den der jeg var 10 år. Det var den første film jeg nogensinde har set

KurtMedC

Fuck Piranha! Jaws er the shit!

ALEX

Denne film er helt igennem elskelig. Første gang jeg så den, fik jeg bare lyst til at se den igen, lige så snart den sluttede. Godt manus, fede præstationer,og et fantastisk arbejde! Det kan godt være mange siger "den er jo gammel, og dårlig idag", men denne film ER en klassiker, og slipper aldrig ud af ens filmhjerte!

Simon

En ordentlig godbid af en god film, er hvad vi bliver serveret for. 'Jaws' indeholder fremragende spil, især fra de tre hovedpersoner. Effekterne var jo fantastiske, hvad fanden brokker folk sig over? "Arghh, moar, filmens effekter er ikke gode nok. Hajen ligner ikke en rigtig en, Arghhh! :O." Jeg hader at høre om folk der brokker sig over Jaws' effekter, og designet af hajen. De var fantastiske, jeg satte faktisk filmen på pause, bare lige for at tjekke hajen ud. Designet var perfekt, og intet gik galt.
Musikken er fuldstændig genial, man ved jo bare at nu er der fare på færde.
Den burde nok ikke få 6 stjerner, da jeg syntes at det virker som om vi kører i ring, og i ring, og i ring, til at starte med. Sidste halvdel er klart bedst. Vi har godt set ham der dør, og selvom de ved at der har været et haj angreb, så bader de der alligevel. Speilberg prøver at gå en vej, men han tør ikke helt. Jeg hentyder selvfølelig til den scene, hvor hovedpersonen's dreng er lige ved at blive spist af hajen. Brody ville havde haft det had til hajen, som han skulle. Det havde måske gjort filmen til den top 10 film. Men den får 6 stjerner, da sammenholdet mellem de tre hovedpersoner er fantastisk, og slutningen er perfekt Den er lidt urealistisk, men slutningen er eminent. Se den, for satan.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.