Cookie- og Privatlivspolitik

Crimson Peak

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget uhyggelig og gyserpræget grundstemning. Der er adskillige urovækkende scener, hvor man ser spøgelser i forskellige afskygninger skræmme livet af hovedfiguren. I en indledende scene ligger en lille pige alene i en seng, og man ser en sort skygge nærme sig og gribe fat om hende med lange sorte fingre. I flere andre scener ses et blodrødt skelet komme kravlende på gulvet efter en ung kvinde. Hertil kommer flere scener med blodige og makabre drab. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Crimson Peak
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Gyseren 'Crimson Peak' foregår i 1800-tallet, og handler om Edith Cushing, der som barn fik advarslen ”vogt dig for Crimson Peak” af sin mors spøgelse.

Som ung kvinde er Edith blevet en aspirerende forfatterinde, der omsætter kontakten med det hinsides til fiktionens verden. Hun lever en tryg og privilegeret tilværelse sammen med sin velhavende far, men tingene ændrer sig, da Edith lader sig forføre af den britiske forretningsmand, Thomas Sharpe.

Edith gifter sig med Thomas og flytter til en afsides by i England for at bo i han og søsterens imponerende, men faldefærdige palæ. Snart bliver den unge pige klar over, at intet er som hun forventede - slet ikke hendes nye ægtemand.

'Crimson Peak' er en spøgelseshistorie, men Guillermo del Toros nye film er ligeså meget en hjemsøgt kærlighedsfilm, hvor følelserne står i stærk kontrast til nattens rædsler.

Den mexicanske instruktør fortsætter i de okkulte fodspor fra filmene ’The Devil’s Backbone’ og Pans labyrint, men med et fokus på den gotiske romance, som vi kender fra film som Bram Stoker’s Dracula.

Rollelisten er ikke mindre imponerende med trekløveret Tom HiddlestonMia Wasikowska og Jessica Chastain i front. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (212 votes)
3.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Én stjerne til de ellers talentfulde skuespillere, der kæmper bravt med et dårligt manuskript og én stjerne til hovedrollen: De betagende kostumer og det flotte victorianske/gotiske set-design." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "...en æstetisk fornøjelse ud over det sædvanlige, som bestemt har en høj underholdningsværdi, men egentlig vedkommende eller skræmmende bliver denne blanding af 'Stormfulde højder' og 'Rebecca' aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "...inden ankomsten til Den blodrøde Høj, så det hele lovende ud. Jeg nød hvert et sekund, endda så meget at den fornemmelse blev siddende i kroppen, selv længe efter at 'Crimson Peak' havde afsløret sin sande identitet som … en skodfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Crimson Peak' er mesterligt iscenesat. Den besidder en overbevisende detaljerigdom, der gør, at man lader sig suge ind i det uhyggelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Crimson Peak' er en tiltrængt ambitiøs genoplivning af spøgelsesfortællingen som filmgenre. Som visuelt udsagn har den alt, hvad man kan ønske sig af del Toros farvestrålende mørke og billedstoflige overdådighed." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Signe Lausen

Jeg havde forventet mig meget af Guillermo del Toros altid henførende billeder og stærke stemning, når det blev sat sammen med lige så stemningsfuld gotik, men Crimson Peak skuffede. Manuskriptet og instruktionen virkede kluntet og halvhjertet, mens billederne ikke levede op til del Toros ellers høje standard for detaljer og practical effects. Det emotionelle plot blev skøjtet hen over, mens det praktisk plot blev trukket i langdrag fuld af kikset exposition.
Både Hiddleston, Wasikowska og Chastain gør præcis hvad man forventer, og det er for lidt: Den mystiske gentleman med luftig stemme og intenst blik - den blåøjede, altid måbende ungmø - og den kolde bitch. Der må kunne trækkes mere ud af den slags skuespilkræfter!
Jeg går hjem og ser Pans Labyrint, så del Toro kan få genoprejsning i min agtelse.

Jacob

Den unge kvinde Edith Cushing hvirvles ind i et blodigt mysterium, og del Toro skuffer ikke med skumle spøgelser, uhyggelig klavermusik, og får simpelthen ens nakkehår til at rejse sig. Og så må man ikke mindst rose instruktøren for at overlade handlingen til to stærke kvinder, mens mændene må hjælpe til på sidelinjen. Kunne man lide Pans Labyrint bør man helt sikkert se fortællingen om Den Blodrøde Høj.

Skoer F!lmseeruser/1283950

Sorry Guillermo, men det her var sgu en ommer... Blev da ekstremt skuffet over dette ufrivilligt komiske trekantsdrama forklædt som goth-gyser. Der er sgu så mange ting galt med denne film.

Jeg var ellevild med de meget hemmelighedsfulde trailer (der dog endte med at spolere en anelse for meget) - så frem til en fed dyster og interessant historie med spøgelser og hemmeligheder, det var dog overhovedet ikke det jeg fik. Istedet fik jeg sgu en langsommelig genre-forvirret film hvis jump scare er på niveau med noget i Peter Plys. Derudover var filmens twist bare forudsigeligt. Det (til at starte med) hemmelighedsfulde mysterie får du serveret på et sølvfad uden egentlig at følge med. Cgi-dæmonerne var (bogstaveligt talt) til at grine over. Der er dog ganske få plothuller på baggrund af det faktum at filmen fortæller alting i nærheden af slutningen, derimod var der bestemt en der irriterede mig, for der ledes op til et spørgsmål det bliver besvaret for hurtigt og ikke ordentlig, til det punkt hvor man undre sig over om det overhovedet behøvede at være med. Ja, osv. osv. begynder at bevæge mig over i en Spoiler-anmeldelse hvilket jeg ikke orker at dominerer siden med.

Det eneste jeg mindes der var godt ved filmen var de sidste 6 minutter hvor filmen endelig blev intens og neglebidende. Bare ærgerligt at der skulle gå så lang tid og at scenen var så kort.
Jeg er enig med Michael fra B.T., og er faktisk også enig med Per fra Filmland (udover de stjerner han gav) for Crimson Peak er en skodfilm... Jeg har meget svært ved at anbefale den...

joan

Rigtig god spøgelses film, den skal købes på blu ray

Melanie

Hvis du har set film af Guillermo del Toro før og er fan af dem, så bliver du bestemt ikke skuffet.
Jeg forventede en gyser, med flotte effekter og uhyggelig stemning. Jeg fik også, hvad jeg håbede på. Der er jump scares i filmen, men de er ikke pludselige og dermed ment, at man forventer dem, men ikke sagt at det er dårligt, det er bare en af grundene til, at det giver filmen karakter.
Der er også blandet lidt Sherlock Holmes ind i filmen, således at man føler sig lidt som detektiv, der skal samle brikkerne i puslespillet.
Skuespillerne gør det også rigtig godt og man føler med dem til sidste ende, man hader dem, elsker dem og føler sig til tider også frustreret.
Hermed konkluderet, det er en gyser, men ikke en af de typiske. Jeg anbefaler den helt klart, ikke kun til dem der elsker gys, men også spænding, romantik og mystik.

Michelleuser/147579

Uhhh
Glæder mig sådan til at kæresten og jeg skal se den ;)
Det bliver så fedt!

joan

Længe siden jeg har set så god en gyser, hoppe i stolen op til flere gange. Et godt bud til en film i efterårs ferien

Naja

Øv at den ikke vises i Aalborg

Nino-baby

Glæder mig! Ser virkelig flot ud og for mig er gyserelementet kun et plus! Ser dejlig gotisk ud ~

Kristine

Med et filmhold bestående af Guillermo del Toro, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Mia Wasikowska og Jessica Chastain, kan det da kun blive en succes!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.