Cookie- og Privatlivspolitik

Det levende slot

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
14.10.2005
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hauru no ugoku shiro
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Den unge pige Sofie bliver af en heks forvandlet til en 80-årig gammel dame og på sin rejse for at få hævet forbandelsen havner hun på den smukke troldmand Haurus´ levende slot!

Her møder hun bl.a. ild ånden Calcifer, der holder gang i slottets ildsted. Sofie og Calcifer aftaler, at hvis Sofie befrier ham fra hans kontrakt med Hauru, vil Calcifer til gengæld bryde forbandelsen over hende, så hun atter bliver sig selv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (223 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Intet mindre end en fantastisk ambitiøs Hayao Miyazaki film. Manden viser sit talent i hvordan man filmatisere fantasiverden på en respektfuldt flot og tankevækkende manér.

Ana

Alle hans film er mesterværker.

Ann-Britt

Men netop DVD'eren "Det levende slot" har jeg næsten slidt i stykker :)
Dybt, dybt OG SMUKT, fascinerende eventyr.

HeleneColor

Den her film kan ikke få andet end ros! Simpelthen en vidunderlig fortælling og så smukt lavet, og man elsker hver en karakter, eller man tryllebindes.
- Smuk smuk smuk og smuk!

Nikolaj

Hans film er fantastisk flotte, smukke, og indeholder som regel en god historie. Jeg har samtidig også altid synes, at de var meget specielle. Og meget anderledes, end fx Disney filmene. Men selvfølgelig kommer han jo fra et helt andet kontinent, med en helt anden kultur end os.

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg har set den her film. Men jeg husker den som klart en af hans bedste film, og stadig en fantastisk men også underlig oplevelse.

Maggie Smith

Filmen var smuk, og utrolig rørende.

Var ikke så gammel til helt at se det rørende i den dengang, men nu må jeg erkende at det her er en af de hidtid bedste film jeg nogensinde har set.

Jacob

Modsat de store amerikanske studier som Disney og DreamWorks, der har svoret evigt troskab til det computeranimerede, så står det helt anderledes til med Hayao Miyazaki, og Det Levende Slot er et fremragende eventyr for børn og andre barnlige sjæle.

Emil Dencher

Meget kan Hayao Miyazaki, men overgå denne film tror jeg næppe. Det er en af mine absolut yndlingsfilm pga. af den skæve historie, der spiller på så mange følelser og den helt igennem fantastiske personudvikling som forløber igennem filmen!

Ann-Britt

Er netop ved at gense den på dvd for .... guderne må vide det hvilken gang.
Der er så mange lag i den film, at jeg næppe bliver færdig foreløbig.
Men den er samtidig også fabelagtig smuk.

michael

en af mine favoritter. selv med danske stemmer er den fuldendt og fantastisk. godt tegnet godt animeret. det hele. TAK Miyazaki for en oplevelse ud over det sædvanlige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.