Cookie- og Privatlivspolitik

Harry Potter og hemmelighedernes kammer

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.11.2002
| |
2 timer 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harry Potter and The Chamber of Secrets
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, 2D DanskeUnde Særvisning, 2D Særvisning
|

I 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' (Harry Potter og hemmlighedernes kammer) er sommerferien endelig ovre. Harry Potter længes efter at komme igang med sin andet år på Hogwarts - skolen for hekseri og trolddom, men mødes hurtigt af en mur af udfordringer...

Den nye lærer professor Lockhart er ikke nem at blive klog på. Og hvad er det Hagrids fortid, han skjuler? Hvem er den triste, misfornøjede Myrtle og hvad vil husalfen Dobby?

Hvad er det for nogen eller noget, der bogstaveligt talt forstener eleverne én efter én? Er det Harry fjende Draco Malfoy, eller er det, som resten af Hogwarts tror, Harry selv der står bag?

'Harry Potter and the Chamber of Secrets', den anden film i Harry Potter-serien, solgte 766.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (143 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En godkendt 2ere.
Dog lidt for meget af Indiana Jones og Ringens Herre imellem.
Synd da den kunne være bedre en den første i rækken.

Rasmus

Helt i orden

Julius

Året efter 'Philosopher's Stone' er vi nu tilbage i Harry Potter-land med 'Chamber of Secrets'. Med storsvindlere, flyvende biler, kæmpeedderkopper, slanger, arme uden knogler, snegleopkast, racisme og hjernevaskning er vi tilbage i stor stil til det børneunivers, vi kender og elsker.

Chris Columbus' anden og sidste Harry Potter-film tager os videre i fortællingen, hvor der nu er skruet ned for sjov og spas, men op for forsteninger og angst. Resultatet er... middelmådigt.

Jovist, der er stadig sjove børneroller og sjove replikker, men når filmen har et så let tag på ellers ret alvorlige hændelser, føles det aldrig som om, der er noget videre på spil, og derved er der absolut ingen spænding. Igennem mit Harry Potter-maraton faldt jeg allerede i søvn midtvejs igennem anden film, hvilket jo ikke lovede hammergodt, men jeg ville hævde, det var filmen og ikke mig, den var gal med i det her tilfælde.

Der er en kending for meget fyld i dette kapitel, og det er ærgerligt, for med de rette mennesker bag kameraet, kunne filmen have været et klart højdepunkt i serien, men den tonedøvhed, som hersker, gør det meget svært at fastholde både fokus og interesse i hændelserne.

Det gik samtidig også op for mig, at jeg slet ikke havde nævnt hverken John Williams' fremragende score i anmeldelsen, jeg skrev af den første film, men det skal nok få sin ret. John Williams formår at skabe den ultimative 'nynne-bare' melodi, som man formentlig aldrig glemmer, og han er helt sikkert blandt de mennesker, som har gjort Harry Potter til noget mere end ordinært.

Men, men, men. De problemer, der plagede den første Harry Potter-film er tilbage i samme stil, der er stadig for mange belejligheder efter min smag, og pacingen er direkte frygtelig i andet kapitel.

Nikolaj

Lige så eventyrlige som etteren, men man for en mere dyster tone i den her.

Emil

Meget mere underholende og sjov. Der er mere action, mystik og uhygge. God historie, meget god efterfølger.

Nikolaj

Vi bliver for alvor en del af de problemer Harrys Potter må gå igennem i den anden udgave af serien. Filmen er også en del mere uhyggelig og alvorlig end sin forgænger og er en anelse mindre børnevenlig.

Det magiske univers er stadig dejligt kreativt og charmerende, og man kan kun nyde alt det nye magi vi oplever.

Malene

Harry Potter universet er uforligneligt det bedste der findes, og elsker denne film <3 Daniel, Rupert og Emma er perfekte i deres roller :D

Maria

Film nummer 2 gav os et endnu større indblik i Harrys magiske verden. Stadig smukt produceret, der har altid været kælet for detaljerne i de her film!

Dude

Den er mesterlig

Wayne

Dobby dukker op. Flyvende bil, talende edderkopper.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.