Cookie- og Privatlivspolitik

Playtime (1967)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Playtime
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning, Særvisning
|
Ud af Jacques Tatis bare 6 film er ’PlayTime’ kronen på værket. François Truffaut sagde om ’PlayTime’, at den var ”en film, der kommer fra en fremmed planet, hvor de laver film på en anden måde.” Men sådan set er der meget, der er genkendeligt. Tatis alter ego, Monsieur Hulot, kastes som en datidens Mr. Bean ind i rum, han intuitivt ikke forstår, og der opstår dyb komik ud af glashuse, indgangsdøre, venterum, kubistiske arbejdsmiljøer og kliniske messehaller. Filmen lader sig nemt fortolke som en kritik af det moderne samfunds kulde og fremmedgørelse. Men den kan samtidig ses som en nysgerrig hyldest til det moderne og til storbyens særprægede lyde, trafikkens koreografi og kontorlandskabernes endeløse symmetri. Tatis bittersøde modernitetsportræt tilbyder et nyt blik på det offentlige rums teater, hvor de mange komiske optrin ikke giver anledning til latter, men til små smil af dyb genkendelse.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5.5
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Se hans mesterværk Min onkel, og bliv fuldstændig forelsket i hans måde at lave film på. Han er en af mine personlige favoriter inde for film branchen. Playtime er en af hans geniale værker, som ikke har nogle stor handling. Men formår at dykke ind i Monsieur Hulots verden, som om man langt hen ad vejen føler sig lige så dum som ham. Han spiller fremragende, og det er en fornøjelse hver eneste gang, at se hans fantastiske karakter Monsieur Hulot. Skal så også lige sige, at hans første værk The Big Day også er fremragende. Selvom han kun spiller en postmand der, så er han lige så fremragende i den som i hans andre værker.

Min personlige favorit med ham er stadig Min onkel, som vandt en oscar for bedste udenlandske film. Som uden tvivl efter min mening er hans største filmværk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.