Cookie- og Privatlivspolitik

Alle for to

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
31.01.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alle for to
|

De fire barndomsvenner fra 'Alle for én' er spredt for alle vinde.

Martin er ikke længere en del af firkløveret, mens Nikolai (Jonatan Spang) er på prøveløsladelse og vil starte på en frisk.

Brødrene Ralf (Mick Øgendahl) og Timo (Rasmus Bjerg) planlægger et kup, der i bedste Olsen Banden-stil involverer usaltet smør, en slankekur og et stykke snor.

Nikolai er af kommunen blevet indlogeret i et meget belastet område, hvor han umuligt kan invitere sin nye date, Ane, med hjem. Men da Ralf og Timos usandsynlige kup rent faktisk lykkes, øjner Nikolai chancen for at låne penge til en ny lejlighed.

Men da de alle tre bliver snydt af bankdirektøren William Lynge, må de stå sammen om et nyt kup - ligesom "i gamle dage".

I efterfølgeren til succeskomedien 'Alle for én' (2011) genforenes de ikke altid lige smarte småforbrydere i skikkelse af Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang.

Kim Bodnia slutter sig til filmens rollebesætning som den kalkulerende Lynge, og på manuskriptsiden har Mick Øgendahl fået kvalificeret assistance af instruktør og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen (Adams æbler).

'Alle for to' er instrueret af Rasmus Heide, der også stod bag den første film.

Mikkel Munch-Fals interviewer Mick Øgendahl og instruktør Rasmus Heide - se klip

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1162 votes)
4.6
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Udover at lade Anders Thomas Jensen skrive en endnu større del af manuskriptet næste gang, vil jeg anbefale, at man tør gå planken ud og satser på en smallere form for humor. Det ville gøre filmen mere morsom..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... et par sporadisk vellykkede stand up-jokes opvejer ikke en konsekvent mangel på filmiske kvaliteter i alt fra de kedelige billeder til de decideret sjuskede sidehistorier og biroller." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... rigtig sjovt eller skarpt bliver det aldrig. Dertil er indsatserne simpelthen for slatne hele vejen rundt. Men synes man, at skøre grimasser, babylort, bare patter og mandestrip er topmålet af dansk humor anno 2013, vil man sikkert more sige." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Anders Thomas Jensen er ellers blevet indkaldt for at skabe mere tyngde i manuskriptet, men filmen er kun blevet tung i røven. Derimod er den ualmindeligt tynd i toppen - der er ikke engang åndfuldheder nok til at sprede sig som fesent hentehår over den hjerneløse pruttekomedie." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Alle for én' blev trods sine indlysende mangler en massiv publikumsuccess, og uden at man bliver svimmel af kvalitetsniveauet, er 'Alle for to' på alle måder en bedre komedie." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Ligeså sjov som den første film

susanne

Super sjov film

kimuser/808165

andet er der ikke at sige

Nikolaj

Den er alt for plat for mig.

Wayne

men jeg havde forventet mere. Eneste lyspunkt er Mick Øgendahl's herlige mimik, som alligevel får et enkelt svedent grin frem. Sjældent har jeg set så dårligt et manuskript - der er ingen gags som bliver ført til ende.

Mest af alt ligner det en film, skrevet til børn.

Nogen har sagt Olsen Banden. Skam jer.

Cecilieuser/938697

Jeg syntes at det er en rigtig sjov og god film, som de igen har fået lavet. jeg håber at der kommer en 3´er.

Michelle

En af de bedste danske komedier

Michael

Super god underholdning

Per

Film er go med gode jokes

Maria Bøghuser/12456

For første gang har jeg fundet en 2'er bedre end en 1'er! Jeg havde svært ved, om jeg skulle give fire eller fem stjerner, og jeg endte på fem stjerner, fordi jeg sammenlignede med samtlige film jeg har set, og der er et par af dem, jeg har givet 5stjerner, som er noget bedre... Men, i forhold til danske film og i forhold til den første, kunne den nok godt få fem! Alle for Én var sjov, men lidt plat, og med en elendig kvindelig skuespiller som en af hovedrollerne -handlingen var desuden lidt tynd. Alle for To er meget bedre på flere punkter; Timo og Ralfs far er med i et realityprogram, hvor hans trivielle, "lettere" alkoholiserede tilværelse bliver iscenesat som endnu mere triviel og alkoholiseret -virkelig sjovt, skarpt og en anelse provokerende på den virkelig gode måde -KLASSE! Humoren er også på et lidt højere niveau, samtidigt med det platte niveau naturligvis også er der -når man både har det platte og det skarpe, skaber det en fantastisk sammenhæng, som gør det hele meget sjovere både for dem som er til det platte og dem som er til det skarpe. Handlingen er ikke så langt ude som sidst, den er nær realistisk og så selvfølgelig blanden med urealistiske, vildt sjove episoder. Jeg var virkelig overrasket! Og Mick Øgendahl spiller simpelt hen helt fantastisk godt! jeg var dybt imponeret over hans indsats! Nu skal det ikke lyde, som om det er en af de bedste film, jeg har set, for det er den ikke i nærheden af. Men, i forhold til 1'eren og i forhold til danske komediefilm, så er Alle for To helt sikkert på Top10!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.