Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1978

Årets bedste film 1978

Du kan stadig nå at stemme på din favorit

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Runden af afstemninger, hvor I skal kåre den bedste film fra hvert år siden 1975, er denne gang nået til 1978.

I kølvandet på Vietnamkrigen var 1978 et alvorligt filmår med flere værker om krigens konsekvenser - heraf de to uomgåelige og Oscar-vindende 'Coming Home' og The Deer Hunter.

1978 var også et stærkt gyserår. John Carpenters Halloween skabte en ikonisk slasher-morder i Michael Myers, og George Romeros Dawn of the Dead dannede præcedens for zombiegenrens blanding af splat og komik.

Gyset er faktisk så velrepræsenteret i denne afstemning, at der ikke kunne blive plads til den ellers effektive Invasion of the Body Snatchers.

Filmene i den lettere afdeling inkluderer Superman og Grease, mens John Landis’ 'Animal House' blev sorteret fra til fordel for flere gravalvorlige film som Alan Parkers Midnight Express, Terrence Malicks Days of Heaven og Woody Allens 'Interiors'.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Per GDuser/693832

For mig må det blive 'Deer Hunter' fordi den film har så meget på hjertet og Robert de Niros skuespilpræstation er jo stadig værd at skrive hjem om :)

Så selvom det ikke lige var fordi jeg nåede forbi biffen og så nogle af filmene in real life det år må er det valget, havde vist for travlt med at få skiftet ble ;)

Jimmyuser/396892

stemte Deer hunter.. klart en af de bedste film jeg nogensinde har set..

Dunbar

Og hvorfor så det?

Jeg har ikke rigtig sådan et indgående kendskab til flere film, men jeg elsker, at Halloween var med til at danne en række af de konventioner, man ser i gyserfilm også i dag. Udover at jeg stadigvæk finder den utrolig uhyggelig.

Simon

I mine øjne er denne afstemning uretfærdig. Folk vælger at stemme på Grease, fordi at folk måske har den kært (F.eks. Den har været et barndoms minde eller noget i den retning), og ikke vælger den film de rent faktisk ved er bedst. Jeg skal i den grad ikke bedømme Grease, da det er flere år siden at jeg så den sidst, men folk er f*ndme nød til at stemme med hjernen, og stemme på den bedste film, istedet for noget de har kært. Seriøst, kan en danse film med unge mennesker, slå den barske virkeligheds film, som har hele pakken, og tager en af priserne som en af verdens bedste film? Jeg fatter det ikke...

Bunnykill

Grease er overvundet Deer Hunter er en bedre film men husk på at folk vel heller hav letkøbte underholdning en noget der er godt og det har de også love til det er bare lidt synd at det som er genialt bliver druknet i middelmådighed men sådan det jo og det er ikke for at sige at folk ikke har smag de vel bare noget at tage væk fra virkelighed med og det er okay men det vel nu hav været bedst at det var den bedste film der vandt i sted for den film der mest populær

Simon

Jeg tror ikke, at der er nogen, der siger, at Grease ikke er en god underholdningsfilm. Jeg gør ihvertfald ikke. Hvad vi derimod siger er, at Grease ikke kan måle sig med f.eks. Deer Hunter.

Camie

.. med din kommentar om at folk skal stemme med hjernen. Det har intet med sagen at gøre. Desuden ville det kræve at folk havde set begge film, og da de ligger i hver sin ende af "feel good" skalaen vil jeg nok vove den påstand at de fleste af dem, der stemmer på Grease ikke har set The Deer Hunter.

Og selvom folk har set begge to, så er de jo som sagt i hver sin ende af skalaen og derfor er det vel ikke så svært at forstå at folk foretrækker den ene fremfor den anden. Grease er trods alt lidt lettere at fordøje end The Deer Hunter.

Hvad er den bedste film, når det kommer til stykket? Er det den film du ser om og om igen fordi du bliver underholdt? Er det den film der efterlader dig i eftertænksomhed, men du aldrig ser igen? Eller er det den film der giver dig præcis den følelse du står og mangler præcis den dag? Det være sig "feel good", fordybelse, tude-film, gys eller "tyggegummi for øjnene" action? Det er vel op til den enkelte?

Simon

De tidligere afstemninger var også præget af at man stemte om hvilken film man havde set, i stedet for den bedste.

Simon

I afstemningen om 1976 bedste film, vandt Rocky, og har tror ærlig talt at det var fordi at flere havde set den, end Taxi Driver.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

3 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

4 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

5 dage siden