Cookie- og Privatlivspolitik

Pocahontas (1995)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Disneys 'Pocahontas' tager dig med på et storslået eventyr i lige så storslåede omgivelser. Oplev den farverige og musikalske beretning om den smukke indianerprinsesse Pocahontas.

Her møder du Pocahontas og hendes venner, den glubske vaskebjørn Meeko, og den sjove kolibri Flit. En dag kommer søfareren John Smith til deres jungle og da han møder Pocahontas, forelsker de sig i hinanden.

Men John Smiths chef, den grådige guvernør Ratcliffe er ikke taget over stormfulde have for at finde kærlighed. Han er taget til indianernes land for at finde guld - for enhver pris!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
4.1
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men historien er absolut klassisk, og sangene er i høj, høj klasse. Glimrende film som beviste at Disney var tilbage i føresædet som de bedste til at lave animationsfilm.

Jacob

Den eneste tegnede Disney klassiske som er baseret på historiske begivenheder, og på den måde adskiller den sig fra de sædvanlige eventyr, men der er stadig tale om en sikker stil og en god fortælling.

Nikolaj

Og den siger mig desværre ikke det store.

Men en fantastisk sang.

Jakob

Efter store succeser som 'Løvernes Konge' og 'Aladdin' begyndte Disney at lave knap så succesfulde film. Men 'Pocahontas' er bestemt ikke nogen dårlig, dog har filmen sine fejl.
Først og fremmest er der det faktum, at John Smith og Pocahontas er jævnaldrende i filmen, i modsætning til den virkelige historie hvor Pocahontas var omkring 12 år og John Smith var cirka 30 år da de mødte hinanden.
En anden ting er at dyrene ikke taler, men tilgengæld kan træerne tale. Det er altså en lidt mærkelig beslutning.
Også er der bare det, at historien føles som noget man har set så mange gange før. Men hvis man tager filmen for hvad den er, så er det en god romantiks film.
En anden ting, der gør filmen god er farverne og lyssætningen. Og det kan ses allerbedst under sangene 'Colors of the Wind' og 'Savages'.
Stephen Schwartz og Alan Menken har gjort et godt stykke arbejde med sangene og underlægningsmusikken.
De danske stemmer er gode, til tider faktisk bedre end de engelske.
Den originale engelske version er naturligvis også god, dog lyder det ikke særlig imponerende når Mel Gibson synger.
'Pocahontas' er en film der til tider tager sig selv lidt for alvorligt, men den har stadigvæk humor, musik og romantik af den slags som man kender fra Disney, og netop derfor er den værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.