Cookie- og Privatlivspolitik

Shutter Island

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.02.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shutter Island
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro v. K. Engberg, Særvisning, Særvisning m. caféoptakt
|

I 'Shutter Island' spiller Leonardo DiCaprio Teddy Daniels, den ene af to U.S. Marshals, der bliver tilkaldt til en isoleret og trøstesløs ø.

Øen huser et nærmest fæstningsagtigt hospital for sindssyge forbrydere, og da en morderske forsvinder fra den lukkede institution på mystisk vis må Teddy undersøge de nærmere omstændigheder.

Sporene bliver kun mere forvirrende, som dagene går, og Teddy får stadig sværere ved at skelne sandhed fra løgne blandt indsatte og læger, der ikke altid har samme syn på virkeligheden. 

Teddy plages endvidere af sine traumatiske minder fra 2. Verdenskrig, og samtidig afskæres øen fra fastlandet af en ødelæggende orkan… og et sted på Shutter Island er en mentalt forstyrret morderske på fri fod.

'Shutter Island', der er baseret på en roman af Dennis Lehane (Gone Baby Gone, Mystic River), er det fjerde samarbejde mellem DiCaprio og Martin Scorsese.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2917 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Martin Scorseses 'Shutter Island' er en flot, paranoid og deprimerende thriller." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'Shutter Island' er en mesterlig spændingsfilm med en fremragende Leonardo Dicaprio i hovedrollen." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Jeg hader at sige det, men vi skal helt tilbage til Alfred Hitchcock for at finde en gyser så kompleks og hjernevridende som Martin Scorseses 'Shutter Island'." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Scorseses 'Shutter Island' er først og fremmest en opvisning i eminent filmhåndværk." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det virker, som om fiaskoen med ”The Gangs of New York” (2002) har drænet noget af den kreative energi ud af Martin Scorsese. 'Shutter Island' er slet ikke på det niveau, som han så overlegent har vænnet os til". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "En psykologisk thriller tilsat stormvejr, koldkrigsparanoia, nazitraumer og vrangforestillinger. Der er lidt af det hele i 'Shutter Island', men der er desværre også for meget af det gode." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frk. Zamora

Lige fra starten bliver man grebet af stemningen, som hurtigt breder sig over resten af filmen. Filmen er ikke til at gennemskue og man er nødt til at se videre. Leonardo Discaprio er i sit fulde es og spiller sindssygt godt. Han passer så perfekt ind i denne så ellers vellykket film. Hvis man er til spænding, gys og dyster stemning er det her et virkelig godt bud på alle 3 begreber sammen i ét. Derfor får den 5 stjerner. Den skal bare ses.

Trine Nørgaard

Jeg erkender, at mine forventninger til denne film var rigtig høje, og det gør det ikke nemmere, at Martin Scorsese skulle efterfølge filmen "The Uninvited", som er den sidste psykologiske thriller, som jeg har set.

Men jeg var skuffet - dybt skuffet. Filmen prøvede at anvende underlige elementer lidt ala Twin Peaks, men højderne kunne aldrig nåes. Filmen var ikke god til at give små godbidder, så man kunne sidde og gætte lidt med, og alligevel undrede plottet mig ikke det helt store. Plottet i sig selv var dog godt og psykologisk interessant (dette har jeg en stor svaghed for), men selve fortællermåden OG skuespillet synes jeg ikke var noget at råbe hurra for.

Leonardo DiCaprio har ellers vundet en plads i mit hjerte efter at jeg har tilgivet ham Titanic og The Beach, og fordi han spillede glimrende i filmene The Departed og Catch me if you can. Han præsterede ikke at fange mig i filmen, og man fik aldrig sympati eller andre følelser overfor ham. Han var nærmest en død fisk i sit skuespil.

Jeg er meget ked af, at denne film ikke var bedre, da jeg ellers god kan lide Scorsese. Jeg håber, at den næste film bliver bedre. Jeg anbefaler ikke, at man ser denne i biografen - det er bestemt kun en dvd værd.

Louise

Nogle synes den er forudsigelig, andre at den er uforudsigelig.

Jeg havde læst bogen, så jeg vidste handlingen på forhånd - alligevel var det en spændende og medrivende film, som jeg absolut vil anbefale andre fans af intelligente film, der kræver tankevirksomhed undervejs, til at se. DiCaprio spiller utroligt godt. Et eksempel på en film, som er godt lavet og medrivende, selv om man skulle kende handlingen på forhånd.

Emma

Jeg vidste intet om filmen, da jeg tog ind og så den med min veninde! Troede faktisk, at det var en form for action - Det var så en Thriller!

Det er ikke min genre, men synes faktisk det var en utrolig god film, der dog blev kørt lidt for langt ud. Jeg sad og blev forvirrede nogle gange, over hvad der skete. Plottet var skruet godt sammen, og jeg blev positivt overrasket over slutningen. OG fantastisk skuespil Mr. Di Caprio!

Eriksen

Havde virkelig glædt mig til at se filmen, men blev virkelig skuffet!
ALT for forudsigelig !

Cecilieuser/140135

Det er en rigtig god film som man kan tænke lidt over bagefter.

Lærkeuser/13882

Synes til at starte med, at filmen var lidt random og forudsigelig.. Men OMG den blev nice! Kan helt klart anbefale alle at tage ind og se denne super nervepirrende thriller! Mega awesome film! OG Leo er hoooot!

May

....den var langtrukken og faktisk meget forudsigelig. Jeg havde gættet plottet, da vi nåede et godt stykke ind i filmen. Den forsøger at være lidt overraskende a la den 6. sans, men lykkes ikke helt. Den er dog helt ok, hvis man blot sætter sig ned og lader sig roligt underholde. Jeg er som altid dybt, dybt imponeret af Leonardo, som jeg synes spiller så gennemført troværdigt, og som lever sig så brændende ind i sine roller. Sådan er han også i denne film. Så´dommen er seværdig, men tag den på dvd

Nicklasuser/656684

En af de mest kedelige film, jeg nogensinde har set. Der sker næsten ingenting i den, og den er meget langvarig. Det eneste, der kan få den op og stå på et 3-tal er slutningen.

Vil ikke anbefale denne film.

Anders

Super spændende og overraskende slutning. Martin Scorsese har gjort det igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter