Cookie- og Privatlivspolitik

Tess

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
01.09.2015
| |
2 timer 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tess
|

Filmen 'Tess' - Polanskis filmatisering af Thomas Hardys ‘Tess of the d’Urbervilles’ - er historien om fattigpigen, der bliver offer for sit familienavn, for sin egen stolthed og for den victorianske mandsverdens moral og liderlighed.

Hendes far, den forarmede og fordrukne John Durbeyfield, gribes af storhedsvanvid, da han erfarer, at han er sidste led i adelsslægten d’Urbervilles. I håb om at kunne udnytte datteren, som rambuk for social opstigen, sender han hende af sted til den rige del af familien på en nærliggende herregård.

Skæbnen er dog ikke den bedårende Tess nådig. Hun voldtages af sin fætter, mister sit uægte barn og tillige sin tro. Kan hun finde ro, da hun omsider møder sin sande kærlighed, naturelskeren Angel Clare?

Nastassja Kinski kan ses i titelrollen, som Polanski egentlig havde tiltænkt Sharon Tate - hustruen der døde tragisk i 1969. Filmen er tilegnet hende, og optaget i Normandiet og Bretagne, som var de værker af malergeniet Corot – ikke ulig Thomas Vinterbergs ’Far From the Madding Crowd’, der havde premiere i foråret og ligeledes har forlæg af Thomas Hardy.

'Tess', der oprindeligt fik premiere i 1979, vises i en restaureret version. Filmen modtog Oscars for fotografering, kostumer og scenografi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.9
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisauser/583955

kan ikke lade være med at hoppe i sofaen, da jeg så Tess var blevet restaureret.

Billederne sidder på nethinden, smuk og stemningsfuld. Glæder mig til at se den i biografen og ikke på tv.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.