Cookie- og Privatlivspolitik

Arriettys hemmelige verden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2011
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kari-gurashi no Arietti
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Animationsfilmen 'Arriettys hemmelige verden' bygger på Mary Nortons klassiker 'Lånerne', og den japanske mesterinstruktør Hayao Miyazaki har både produceret og skrevet manuskriptet.

Arrietty bor under gulvbrædderne i et gammelt hus i Tokyos forstæder. Hun og hendes familie tilhører lilleputfolket 'lånerne', der kun er ca. 10 cm høje, og som lever af at "låne" fornødenheder af menneskene.

Lånerne er dybt afhængige af, at ingen kender til deres eksistens. Men det er svært for Arrietty at holde sig i skjul, så da hun på en af sine ture op i menneskeverdenen møder drengen Sho, forandres hendes liv. For måske er alle mennesker ikke så farlige som umiddelbart antaget?

'Arriettys hemmelige verden' vises med dansk tale og er produceret af Studio Ghibli, der gav os 'Min nabo Totoro', 'Chihiro og heksene' og alle Miyazakis andre herligheder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (190 votes)
4.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Det er en varm og enkel historie præget af visuel opfindsomhed, en blød, føjelig streg og smukke, rene farver, koloristisk velovervejet, med en massiv tæthed i billederne, der er fyldt ud til rammerne." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Arriettys hemmelige verden' er smukt og yndefuldt fortalt, men også langt mere konventionel end Miyazakis egne projekter (...) Således er 'Arriettys hemmelige verden' en fin og nænsom grundfortælling om også som undermåler at få øjnene op for verden." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "'Arriettys hemmelige verden' er en fryd for både øjet og den barnlige fantasi..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Weekendavisen

  "Det er en sød, klar og rørende enkel historie om Arietty og hendes forældre, Pod og Homily, som har boet under gulvet i generationer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen starter på perfekt klassisk Ghibli maner. Drengen Sho kører med sin tante fra byen ud til et hyggeligt hus i landlige omgivelser, hvor han skal bo i en uges tid. Haven er frodig og indbyder til at gå på opdagelse. Sho ser tilfældigvis noget bevæge sig mellem planterne og får et glimt af en lille bitte pige. Sådan bliver vi introduceret til de to teenage karakterer i filmen: menneskedrengen Sho og lilleputpigen Arrietty.

Historien er ikke specielt sindsoprivende, men der er tonsvis af af super flotte detaljer i tegningerne. Især når "kameraet" går helt tæt på og viser os Arrietty's verden set fra hendes vinkel. Tilsvarende er lydsiden også meget imponerende, når den omkringliggende verden høres gennem Arrietty. Pludselig bliver lyde, der for det menneskelige øre blot er ubetydelige detaljer, til en hel symfoni. Så selv om det primært er en film henvendt til børn, så kommer den bedst til udtryk i en biograf eller på et stort lærred med surround sound. Fire små stjerner.

Wayne

Der ligger sikkert også en del inspiration fra Tommeliden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.