Cookie- og Privatlivspolitik

Barry Lyndon (1975)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Barry Lyndon
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Barry Lyndon' følger den unge spradebasse Barry Lyndon i 1700-tallets England, hvor han efter oplevelser rundt omkring i Europa gifter sig med en smuk og rig adelig enke, men tragisk og komisk sætter det hele over styr med sin ødsle levevis og dumdristige jagt på social opstigning. Udsøgte dekorationer, flotte kostumer og subtilt kameraarbejde (til indendørsoptagelserne brugte Kubricks kun stearinlys) kendetegner Kubricks historiske drama.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
5
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

Et intenst, men langsommeligt kostumedrama om 'The Rise & Fall of Redmond Barry'..

S. Rico

Tre timers periodedrama fra 1975. Det lyder ikke specielt fristende, og den intetsigende titel hjælper heller ikke med at sælge varen. Men når først filmen er sat igang, så sælger den sig selv. Jeg var hooked fra første minut og så den uden stop frem til den dramatiske afslutning af dette episke eventyr.

Første halvdel er en slags roadmovie, hvor vi følger Redmond Barry fra ung naiv knægt i hans hjemstavn i Irland gennem en masse prøvelser og eventyr i Europa. Undervejs møder han interessante personer og får gjort god nytte af sine mange talenter til egen vinding.

I anden halvdel sadler Stanley Kubrick om og præsenterer os for et tragisk drama, der viser os, hvor galt det kan gå, når grådigheden tager over. Det er samtidig et fortrinligt portræt af et klassesamfund, hvor man ikke skal tro, at man er noget - altså med mindre man fra fødslen er født ind i de rigtige kredse.

Historien ledsagen af fantastiske smukke billeder og en lækker lydside. Skuespillet er også helt i top hos samtlige medvirkende - med masser af herlige karismatiske karakterer. Men der er pudsigt nok ikke nogen rigtige kendte skuespillere med. Hvilket vel blot er et udtryk for, at Stanley Kubrick havde evnen til at bringe det bedste frem i folk.

Lukas

Nu har jeg kun set den en gang, og syntes at den er fantastik! Den måde som første del begynder på fangede mig helt. Og slutningen fik mig til at sidde på kanten af sædet. Og da jeg så rulleteksterne tænkte jeg "hold da op et eventyr".
Dog syntes jeg at den sidste halve time af den første del være direkte kedelig. Men så kommer de godt i gang med 2. Del.
Og så også de fantastiske billed-zooms, som der er mange af i filmen.
(som sagt har jeg kun set den en gang)
For at være ærlig har jeg slet ikke noget problem med længden, fordi jeg vil mene at hvis den var længere, sad man og tænkte "hvornår er den færdig, hvornår er den færdig".
Og hvis den var kortere, vil man følge at nogle scener var placeret forkert.
grunden til at jeg ikke falder fra filmen, er begrund af voice-over. Det bliver brugt SÅ fint i den her fim.
Jeg vil så gerne give den her film 6 stjerner, men det kan jeg bare ikke på grund af den sidste del af den første del.

Barry Lyndon skal have:
5/6 eller 9/10 eller A

thomas

Forestil jer et fantastisk billede, der tager over 3 timer = Barry Lyndon

Wayne

Stanley Kubrick's meget roste Barry Lyndon, havde længe været på min must-see liste. Den er flot, men forbered jer på en meget lang aften, hvis I vover jer ud på at se den.
Den holder ikke til nutidens tempo, desværre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.