Cookie- og Privatlivspolitik

Blinkende lygter

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
03.11.2020
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blinkende lygter
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den danske action-komedie 'Blinkende lygter' handler om de fire venner og vaneforbrydere Torkild, Arne, Stefan og Peter. 

Da Torkild fylder 40 år, vil han noget nyt med sit liv, så da de fire efter et indbrud pludselig står med 4 millioner kroner i en kuffert, stikker de af.

Men Peter er blevet skudt, og de har deres fjende Færingen lige i nakken, som vil have pengene. De gemmer sig derfor på en faldefærdig gård i Jylland.

'Blinkende lygter' er Anders Thomas Jensens spillefilmsdebut som instruktør efter bl.a. at have vundet en Oscar for sin kortfilm 'Valgaften' og have skrevet den populære I Kina spiser de hunde.

Filmen introducerer os for første gang for filmskaberens absurde og meget stilsikre univers med elskværdige karakterer, masser af vold og mindeværdige oneliners.

Senere har Anders Thomas Jensen instrueret filmene De grønne slagtere, Adams æbler og Mænd & høns.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (159 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

'Blinkende Lygter' er helt klart Anders Thomas Jensen's bedste værk. 'De Grønne Slagtere' var en tynd kop te, og 'Adams Æbler' var afføring. Manuskript var fremragende og det var plottet også. Humoren var fantastisk i filmen. Især Mads Mikkelsen's karakter. Men hans karakter blev faktisk meget sjovere når han var sammen med Steffan, og Steffan blev meget sjovere når han var sammen med Peter, og Peter blev sjovere når han var sammen med Torkild, og Torkild blev sjovere når han var sammen med Arne. Så kemien i filmen er også helt fantastisk. Men jeg syntes helt klart at det sjoveste var da gruppen kiggede tilbage på barndommen. Eller da de pustede æg. Eller alle scenerne med Alfred Jæger. Filmen kan kun anbefaldes!

Albert

Klassiker i dansk film.

Nikolaj

Blinkende lygter er efter min mening umiddelbart det bedste der er kommet ud af den danske filmindustri! Filmen blander den karakteristiske danske sorte humor med den mere uhyggelige indgangsvinkel når man ser hovedpersonernes flashbacks! Det fungerer virkelig godt.

Scenografien er konstant i højsædet. Den mørke efterårsagtige stemning, der samarbejder med den gamle ødelagte gård, skaber den fuldstændig rette følelse! Man har samtidig valgt at bruge toppen af danske skuespillere! De lever sig ind i deres karakterer på fantastisk vis og hjælper filmen meget på vej!

Blinkende lygter er et sandt mesterværk indenfor danske film! Den er proppet med One-liners, som jeg må indrømme jeg stadig bruger selvom de er 14 år gamle!

En ting er sikkert! OVE DITLEVSEN elsker denne film!

JB007

Dansk sort humor - here we go!

CINEMANDRUP

Mage til dansk triumf er svær at finde. En klassiker af social komedie af bedste skuffe serveret med den ene rappe replik efter den anden. Et stk. blinkende guld til enhver tid;

Historien er så dejlig simpel som noget kan være, men det virker efter bedste formåen i en film som denne, hvor det er karaktererne i sig selv der udgør historien.

Skuespillere der leverer nogle af de mest uforglemmelige replikker, som den dag i dag stadig ikke er gået i glemmebogen og som fortsat bliver brugt og henvist til. De må aldrig glemmes og er så ikonisk morsomme, at jeg nærmest græd af grin da jeg så den de første gange. Et helt manus, hvor jeg ville gætte på at samtlige danskere kunne komme med en replik fra filmen og vi på den måde kunne gengive den ordret.

Forleden var der på kino en plakat med nogle af de mange berømte replikker fra filmen, som burde se dagens lys som en retro plakat og masseproduceres i sådan en grad at den kunne hænge i hvert et dansk hjem.

Dansk skuespils kunst er på fornemmeste måde portrætteret i dette stk. blinkende guld. Mange drømmer om at vinde i lotto, finde guld og skatte alle mulige steder. Istedet burde vi kigge på hvad der ligger lige foran os; Denne film er guld værd og kan til hver en tid sættes på som underholdning af bedste karat.

Er du gået foruden denne film, skulle du have en lussing, for denne film er dansk, når det er bedst.

Blinkende Lygter = Blinkende Guld

Simone

Den er hylende morsom, og vildt hyggelig at se.
Den er underholdende og en dejlig dansk film der kan ses igen og igen. Jeg kan stadig en del af de sjoveste replikker uden ad, og jeg har ledt på utrolig mange loppemarkeder og i genbrugsbutikker for at føje den til min dvd samling.
Jeg savner Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ulrick Thomsen og Søren Pilmark sammen, de gjorde det super godt.
Kort sagt, er det en film der har vundet en plads i mit hjerte.

susanneuser/789125

Super fed film som vi nyder at se - også vores børn

Michael

Denne film er så godt lavet, at jeg kan blive ved med at se den igen og igen og igen. Hver gang den bliver vist i TV bliver jeg nød til at se den, og den bliver aldrig for kedelig!

Lars Michael

fed film,med de senere bedste danske skuespiller i nutiden...skør og sjov..og god

S. Rico

Ja, ok det er nok så meget sagt. Men der er bestemt skelet til Tarantino og en række engelske film i samme genre. Og resultatet er yderst vellykket på en dejlig dansk måde.

Det var muligvis den første film, hvor jeg lagde mærke til Mads Mikkelsen. Og eftersom den næste film jeg så med ham var De Grønne Slagtere, så må man bare tage hatten af for hans alsidighed.

Blinkede lygter er sjov, det er action, drama, og man efterlades i ualmindeligt godt humør.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.