Cookie- og Privatlivspolitik

Mænd & høns

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en galgenhumoristisk stemning. Den indeholder en lang række scener med brutal vold. Mennesker tæves, køres ned, trues og spærres inde. I flere scener ses lig af mennesker og dyr, der er konserveret på forskellig vis. Da filmen foregår i et udpræget crazy-humoristisk univers, og også har en varme i personfremstillingen, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mænd & høns
|

Den danske komedie 'Mænd & høns' handler om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden.

Da deres far dør, går det op for søskendeparret, at de i virkeligheden er adopterede, og at deres biologiske far bor på en lille ø.

Fast besluttede på at finde deres fædrene ophav drager Elias og Gabriel til øen, der er fyldt med skæve personligheder, og hvor de præsenteres for sandheden om deres herkomst og ikke mindst deres mildest talt usædvanlige slægt.

Anders Thomas Jensen er med 'Mænd & høns' tilbage i instruktørstolen for første gang siden Adams æbler. Og har man først set en af hans tidligere film, som fx Blinkende lygter og De grønne slagtere, ved man, at han har sans for sort humor og overraskende plotdrejninger.

'Mænd & høns' mønstrer en stjernespækket rolleliste med flere Jensen-gengangere, deriblandt Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Ole Thestrup, mens David Dencik og Søren Malling er nye ansigter i instruktørens særprægede univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (865 votes)
3.8
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] trods glæderne undervejs og mange beviser på, at [Anders Thomas Jensen] ikke er blevet rusten efter den lange instruktørpause, gætter jeg på, at vi stadig har hans bedste film til gode. Så lad os få nogle flere og gerne meget hurtigere." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Men den befriende galskab er der, i Anders Thomas Jensens fortællestil, i detaljerne, i de små udenomshop." (Per Juul Carlsen)

 • BT

  "Humoren fungerer hele tiden på flere planer, spændt ud mellem karakterer, dialoger og de kontante øretæver." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen er gennemsyret af den forfriskende galskab, som i den grad må siges at være en mangelvare i dansk film i disse år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Mænd & høns' [er] en herligt syret afsindig historie, gennemstrømmet af anarkistisk humor. Så, Anders Tohmas Jensen: Velkommen tilbage på lærredet!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Bibelen og Frankenstein støder sammen i en skønt rundtosset og kulsort skrøne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jensens film deler publikum. Var man ikke til Adams æbler, vil man heller ikke være til Mænd & Høns. Men for fans er filmen gefundenes fressen. Man kan sige meget om Jensen, men han er ofte morsom og altid original. Endvidere gør han sig tanker, og det er mainstreamfilmen ikke forvænt med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilie Buckholtz

Jeg er SLET ikke til danske film, og jeg kan slet ikke stå for Mads Mikkelsen. MEN, den her film er fabelagtig.
Jeg skraldgrinene igennem hele filmen, overrasket over godt skuespil fra samtlige skuespillere. Jeg har anbefalet og skamrost denne film.

Trine

Sort humor

ullauser/889407

Jeg var virkelig underholdt og elsker filmen, min kæreste var derimod ikke så begejstret.

S. Rico

Ja, det er altså ikke en filmatisering af en af Enid Blyton’s berømte børnebøger. For historien om de 5 groteske brødre på en afsidesliggende ø er ikke ligefrem en film for børn. I hvert fald ikke på papiret. Men det lykkes på vanlig vis for Anders Thomas Jensen at forvandle vanvid og et mørkt uhyggeligt tema til en skøn original og morsom film. Historien er endnu mere langt ude end hans tidligere film, hvilket giver pil opad. Men humoren er desværre ikke så sprudlende, som vi er vant til, og det trækker en del ned.

Uanset hvad, så må man tage hatten af for Anders Thomas Jensen, som er 50% gal, 50% genial og 50% ”syg i roen”. Ja, jeg ved godt, at matematikken ikke stemmer helt - men det falder rimelig godt i tråd med filmens plot, som nok heller ikke holder til en nærmere videnskabelig analyse.

Pernille

Det er et nyt smukt værk efterfulgt af De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter. Elsker den!

Wayne

For at sort komedie skal fungere optimalt, så skal der være en modvægt. Det kunne være i form af et "normalt" velfungerende samfund, hvor der pludselig er noget der træder ved siden af.

Det er som regel hylende morsomt, for så spejler vi os selv i de reaktioner som opstår når det normale bliver udfordret.

Det samme sker ikke når alle i filmen har et issue, og har mere eller mindre pip i kasketten. Så udebliver de situationer og reaktioner som vi kan genkende, og grine af.

Det misser Anders Thomas Jensen desværre. Absurd toppet op med mere absurd er for meget. Ideen er god, men desværre også for overdrevet.

Synd, for skuespillerne, som uden tvivl har haft en fest under optagelserne.

Der er masser af gode citater i filmen (for mange?) og fantasien er i den grad blevet brugt kreativt - derfor hiver jeg den op på fire stjerner. Men bedre held næste gang.

Maiken

Jeg havde forventet mere af denne film - noget i stil med Blinkende lygter, De Grønne slagtere og Adams æbler.
Dog var der lidt overraskelser i løbet af filmen. Skuespillet ok, og de forskellige karaktere i filmen var ret morsomme.

Dan

Alt efter hvilken farve ens hunor har, kan jeg forstå der er delte meninger om Mænd og Høns.
Jeg kan lide film der er tilpasse platte, men som alligevel fortæller en historie, og det gør denne film.
På en forunderlig måde føler jeg mig taget med på en rejse om søkende kærlighed, dilemmaer og tabuer. Krydret med tilpasse sjove scener og replikker fra nogle af Danmarks absolutte elite.

Nikolaj

"Mænd og høns" er ikke Anders Thomas Jensens bedste film, men jeg var ikke desto mindre rigtig godt underholdt. Galskaben har fået lov til at flyve højt!

Igennem hele filmen er den gul/brune vamle farve gennemgående, og det passer rigtig godt overens med plottet der indeholder flere "ulækre" og "underlige" scener. Man bliver gang på gang overrasket over hvad det forskruede manuskript leverer til os.

Skuespillet er noget af det der sikrer filmens værdi. Anders T. Jensen har valgt flere af de skuespillere han har brugt før, og de har fået muligheden for at eksperimentere med roller, de nok aldrig før har været i nærheden af at spille. Især Mads Mikkelsen leverer en helt fantastisk præstation af en ikke alt for klog eller "lækker" personlighed.

Igennem hele filmen er der små situationer der giver hints til hvilken afslutning filmen kommer med. Jeg vil ikke spoile noget, men når rulleteksterne kører over skærmen, sidder man tilbage med en følelse af væmmelse, men også med et stort grin!

Maria Bøghuser/12456

Jeg er forvirret, fordi jeg virkelig er i tvivl om, hvorvidt jeg kunne lide filmen eller ej. Jeg synes, at selve historien var ret mærkelig -FOR mærkelig. Men jeg synes, at personerne og flere af replikkerne var vildt sjove!
En rodet film med stærke skuespillerpræstationer, plat handling og genial humor!
Mads Mikkelsen er som altid genial, men jeg kunne ikke lade være med at tænke over, hvor meget hans rolle i pågældende film mindede om hans rolle i 'De grønne slagtere'... Men det var nu bare en tanke, som hverken trækker op eller ned.
FIlmen får tre stjerner. Det var en oplevelse at se den, så den burde måske have fået fire stjerner, men da det er en film, jeg ved, jeg ikke får lyst til at se igen, må den nøjes med 3 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.