Cookie- og Privatlivspolitik

Guldkysten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og et meget hårdt anslag. Den indeholder en mængde scener med mennesker, heriblandt børn, der bliver slået, sparket, pisket og udsat for fornedrende behandling. I en længere scene ses en mængde blodige nedskydninger. I en anden scene ses en række afhuggede hoveder. Det vurderes at scener som disse, vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
02.07.2015
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Guldkysten
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Guldkysten' foregår i 1836. Den unge botaniker Wulff Frederik Wulff forlader Danmark og sin forlovede for at tilbringe et år på Dansk Guinea i Kongens tjeneste.

Beplantningen af det fremmede og frodige kontinent er hårdt arbejde, men den unge idealist knytter hurtigt bånd til lokalbefolkningen samt de udstationerede missionærer og øens guvernør.

En nat gør Wulff en sindsoprivende opdagelse, som ændrer hans liv for altid: Slavehandlen, der for længst er gjort ulovlig, eksisterer stadig lige under overfladen, og den unge mands nærmeste, viser sig nu at være del af en større konspiration. En konspiration hvor al form for medmenneskelighed er forsvundet som dug for den hårde afrikanske sol.

Spillefilmsdebutanten Daniel Dencik har med 'Guldkysten' kastet sig ud i et ambitiøst periodedrama inspireret af virkelighedens tragiske begivenheder. Norske Jakob Oftebro, der oplever stor succes herhjemme, spiller den idealistiske Wulff, mens Danica Curcic ses som omsorgsfuld missionærfrue.

Filmens musik er skabt af den internationale filmkomponist Angelo Badalamenti (Twin Peaks), og bag kameraet har filmfotografen Martin Munch ladet sig inspirere af den lyriske fortællestil, man kender fra bl.a. Terrence Malick.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (315 votes)
3
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Guldkysten' er ikke en helstøbt film. Det er en langstrakt tilstand af luftige prætentioner. Og hvor havde jeg egentlig undt den at være alt muligt andet og mere." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Guldkysten' er en modig film, der både udfordrer vores tanker og river i vores sanser." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en yderst ujævn oplevelse, der desværre ikke formår at indfri sit eget ambitionsniveau." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Jeg beundrer viljen til at ville meget, andet og mere end det gængse, jeg holder meget af ambitionerne, af nysgerrigheden og den frygtløse følsomhed, men jeg kan meget lidt lide 'Guldkysten'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Guldkysten' er ikke en belærende film, selv når karaktererne er det. Denciks vildt vovede og udsyrede filmsprog trækker os et andet sted hen. Det mod føles særlig berusende, når øjnene er trætte af dansk films generelle forsigtighed, og når ørerne sjældent har fået så vild en rusketur. Dencik har gjort et stilistisk vanvid ud af vores fortid. Det ser man." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Æstetisk er filmen en vild oplevelse, som lykkes på mange niveauer. Problemet er det dokumentariske anslag. Dencik opgiver efterhånden at skabe overensstemmelse mellem fabel og historie. Der er smukke steder i opløsningslandskabet, men de havde stået stærkere som ren fiktion." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathildeuser/964113

Som filmelsker var mine forventninger til Guldkysten tårnhøje. Allerede efter første blik på plakatten vidste jeg, at dét var en jeg måtte se. At den så ovenikøbet var dansk produceret og havde Jacob Oftebro i hovedrollen gjorde da heller ikke glæden mindre.

Men ak.

Visuelt er det en sand fornøjelse og Daniel Dencik giver absolut sine seer en meget sanselig og æstetisk smuk film. Herunder er særligt farvespil og lyssætning værd at nævne. Scener som dem med hovedkarakteren Wulf og hans røde uniform i den grønne skov, er som slik for øjet og i disse momenter er det svært ikke at være solgt.

Desværre er glæden kort. Historiens fokus synes at forsvinde og som seer føler man sig hurtigt forladt. Plottet virker uklart og dramaturgien en smule vag. I de dramatiske øjeblikke, hvor tæerne krummes og man med skår i hjertet oplever vores forfædres barbariske og ubarmhjertige opførsel, ja der rammer filmen noget. Men steder som disse er få og langt fra nok til at holde spændingen i gang.

Men siger man Guldkysten, må man nu en gang også sige Jakob Oftebro. FIlmens ultimative lyspunkt. Med en indlevelse - og transformationsevne udover det sædvanelige, leverer det unge skuespillertalent en præstation, som er intet mindre end fremragende. Forkærligheden for hans dansk-norske charme er nu officielt udskiftet med min dybeste respekt.

Desværre er hverken de smukke farver eller Oftebros pragtpræstation nok til at hive filmen hjem. Guldkysten ender samlet set som en smuk, men kedelig fornøjelse.

Julia user/13626

Efter, at have læst de blandet anmeldelser tog jeg ind og så filmen og det har jeg ikke fortrudt for det var en fuldstændig fantastisk film fra start til slut, som virkelig fangede min opmærksomhed og der var ikke et minut hvor jeg syntes, at den var kedelig eller langtrukken.
Det er også en film, som giver stof til eftertanke også syntes jeg, at den var utrolig velspillet,speciel Jakob Oftebro og Danica Curcic spillede fuldstændig fantastisk og endnu engang er jeg ikke i tvivl om hvilke skuespiller talenter de er. Jeg er i hvert fald kæmpe fan :-) og vil derfor varm anbefale alle, at gå ind og se den fantastiske film :-).

Jan Engel

God hovedrollepræstation. Vægttabet imponerende og meget virkningsfuldt.

Mange scener skulle have være beskåret betydeligt, da scenerne ikke havde nok substans til at bære deres længde.

Instruktionen virker ofte amatøragtigt og filmen får aldrig den rigtige atmosfære til at matche den jo ellers gode historie.

Man keder sig desværre meget undervejs og får ikke så mange indtryk med hjem.

Mr it

Fantastisk poetisk film. Det var som en rejse gennem en lydbog på nogle tidspunkter, grundet brugen af "om kommunikation," hvor 2 af Aristoteles' appelformer patos og etos blev udmøntet"
Det fungerede særdeles fenominalt. :-)

Barbarauser/78998

Vi var 6 mennesker, der udvandrede efter en time.
Hold da op en skuffelse.
Den blev dårligere og dårligere.

FilmFyr

Efter de mange negative anmeldelser af brugerne (seriøst, den er endt på bund 50), så var jeg meget i tvivl om jeg ville tage ind og se den, trods for at jeg er medlem af Biografklub Danmark.
Men jeg tog nu chancen.

Det skal siges, at den her film ikke er for alle.
Dens fortællermåde er en smule kludret, og det gælder virkelig om at holde fokus. Selvom at handlingen ikke er kompliceret, så får man ikke alt helt forklaret. Men jeg havde skam intet imod denne teknik, da jeg fandt det dejlig forfriskende.
Alle sanserne skal være klar på at få en lille ruske tur, for det er det filmen vil have. Den lidt syrede stemning, og den kraftige musik der til tider dukker op, er med til at skabe denne overnaturlige og syrrealistiske stemning. Det var ganske enkelt enestående.
Og det skal lige nævnes at alle skuespillere gjorde det godt, bortset fra Jakob Oftebro, som gjorde det fantastisk.

Som sagt, er denne film ikke for alle. Det er langt fra hvad vi normalt ser i dansk film. Men film som Guldkysten og Bridgend (begge af danskere) vil jeg virkelig se mere til på det danske marked. Og tilhængere af blandt andre David Lynch's film, vil sikkert blive tiltrukket af denne film, som deler lidt af det syrede præg.

Filmen i sig selv vil måske ikke blive anset som særlig god, men den har dog alligevel efterladt et stort indtryk hos mig. Det er virkelig helhedsindtrykket der tæller her. Og det er ret svært at få sat ord på, hvad man 'lige er blevet udsat for', men jeg vidste da rulleteksterne kørte, og det sidste stykke musik blev afspillet, at jeg var blevet forført af denne film.
Derfor synes jeg at Guldkysten har fortjent 5 ud af 6 stjerner, der var langt bedre end forventet.

Brittuser/138335

Værste film ever ! Kedelig !

Randiuser/746460

Eneste positive: den historiske baggrund er spændende, og filmen er flot fotograferet. Intet er lykkedes i denne stort opsatte film. Mangler hoved og hale. De få replikker, der er, virker oftest forskruede/opstyltede. Selvom skuespillerne kæmper en kamp, virker skuespillet ofte diletantisk. Og så denne enerverende motorsavsmusik. Meningen var vel, at det skulle være lyrisk, følelses- og stemningsfuldt? Kun voldsscenerne gør indtryk - og så alligevel ikke, for de var vel forventelige. Den faktiske historie var i øvrigt ganske anderledes og mindre banal. Men fred med det, hvis filmen var lykkedes.

Kiss

Dårligste film jeg har set... Dvs jeg gik efter 1 t.

Louise

Et historisk drama på syretrip. Man skal ikke gå ind og se Guldkysten hvis man forventer en film med fremdrift. Enig i at der ikke rigtig er nogen handling og at filmen mere er sanselig i dens kunstneriske udtryk. Den får 4 stjerner fordi den er nytænkende og fordi jeg elsker Afrika :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.