Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Genisys

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et voldsomt anslag og en gennemgående actionpræget stemning. Den indeholder en mængde voldsomme scener med nedskydninger, ødelæggelser, langvarige, brutale slagsmål og drab. Da volden imidlertid hovedsageligt rammer robotter, og da filmens hovedfigurer fremstår særdeles handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Genisys
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Level 7 - 2D, Seniorbio
|

I 'Terminator Genisys' udkæmper mennesker og maskiner en drabelig kamp i en postapokalyptisk fremtid.

Nøglen til menneskehedens overlevelse er oprørslederen John Connors mor, Sarah. Hun må for enhver pris holdes i live, så John sender sin sergent, Kyle Reese, tilbage i tiden til 1984 for at sikre hendes eksistens.

Nu befinder Reese sig i en fremmed fortid, hvor en avanceret maskine har til opgave at eliminere Sarah Connor. Kyle Reese og Sarah Connor må nu danne alliance med en aldrende cyborg for at bekæmpe deres fælles fjende og bringe balance i tidslinjen.

'Terminator Genisys' er den nyeste film i serien, der i 1984 gjorde Arnold Schwarzenegger til superstjerne, og som i 1991 fik hele verden til at tabe kæben af begejstring over de revolutionerende effekter i Terminator 2.

Siden er der produceret to film samt en tv-serie med fokus på Sarah Connor. Nu står den legendariske filmserie over for sit femte kapitel, der samtidig fungerer som et reboot, og som både byder på elementer fra især de to første film og nye overraskelser.

Schwarzenegger gentager rollen som cyborg, mens Emilia Clarke, Jai Courtney og Jason Clarke er nye navne på Terminator-rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (519 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er ganske underholdende i cirka halvanden time, men den konstant buldrende action bliver til sidst monoton [...]" (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider. Det er faktisk ret Terminatoragtigt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod. Hvem skulle have troet det? 'Teminator Genisys' er årets hidtil største positive overraskelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Øv. Den angst for maskiner og robotter, der gjorde den oprindelige 'Terminator' så rystende i 1984, er totalt fraværende. Det, der engang føltes som en historie, der havde noget på hjerte, er forsvundet i en tidsmaskine. Tilbage er kun den amerikanske filmbranche når den er allermest fantasiløs." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Terminator Genisys' er special effects-porno, der lækker et patosskrigende musikscore, som må gøre alle en smule tummelumske. Det er flot, ikke mindst i 3D, men forvirrende og alt for langt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Alan Taylor får point for at vende helt tilbage til filmseriens udgangspunkt og genbruge scener og lægge sig oven på det oprindelige plot med 80erne som kulisse [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en mandefilm til alle 80ernes drenge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Louise

Var godt underholdt og fedt at se Arnold som Terminator igen! :D

Zakarias

Men efter det jeg hører, roser kritikere såvel som fans, kun action scenerne og grafikken. Terminator 1 og Judment day, var ikke bare drengede 80'er action film, men de var intelligente, til tider lidt uhyggelige drama/action film, bare se slutningen af T2 og så ved du hvad jeg mener!

Jonas

Havde ikke de store forventninger til Genisys, specielt pga. den anden trailer, hvor de giver et plottwist væk (lad derfor være med at se den trailer, hvis I kan!). Men hold da fest, jeg blev overrasket! Actionen er fantastisk, og skuespillet er i top! Emilia Clarke er badass som Sarah Connor, og for første gang føler man virkelig, at Arnolds terminator har en distinkt personlighed. Den har dog nogle problemer, der trækker den ned, men er i Terminator-fans eller leder efter en god sommerfilm, så snyd ikke jer selv for Genisys!

Claus

Lad mig først sige at vis man har planer om at se Terminator Genisys LAD VÆR MED AT SE TRAILER FOR DEN, DEN ØDELÆKKER DET BESTE VED FILMEN.

Lad mig begynde med at sige jeg ikke have de store forvender ter til TG, både jeg og min ven tænkte det sammen da vores tur kom. "den bliver bare så dårlig, så det er til at brække sig" men efter et godt stykke tid er jeg klar til at give den nogle stjerne. let GO

da jeg hørte at Emilia Clarke skulle spille (Sarah Conner) viste jeg at de have fået den rette til rollen, og lide som Mad Max: Fury Road har vi i nu en stærk kvindelig rolle. plus Emilia er bare så bad ass.

men er resten af cast gode?
må nok indrømme at se Arnold Schwarzenegger tilbage i action og på stor skærm glæde mig, han formøder at leve op til den nu Classic rolle som The terminator, fyre den ende joke efter den anden, dog nogle joke kunne godt lave om på.
mens Jai Courtney (Kyle Reese) kunne godt leve sig mere ind i rollen, jeg følte ikke at han gav en god første indtryk. og hvad med Jason Clarke (John Conner) nogle syntes han er dårlig, mens andre har den modsatte holdning. Jeg mener han er ikke den bedste version af John Conner, men kan godt bruges.det største problem som film har er historien, dog historien lyder rigtig spænde, men som desværre ikke lever. vi går selvfølge tilbage i tiden, men nu er alt vent på hovedet Sarah Conner er for starten medvidne at der er teminator efter hende, plus der er en ny model af temiantor i byen. og ja det er så det, ikke for at afsløre filmen, action er godt underholdning.

men kan Terminator Genisys få folk tilbage i bio, nej vis dette var nr.3 i rækken ja, men det er den desværre ikke, okay den første gang men så ikke mere.

josephine

God underholding og oplevelse i I-MAX. Filmen er en hyldest til Terminator 1 og 2, hvilket fungere godt, dog var jeg ikke så vild med Jai Alexander Courtney som Kyle Reese. Jeg var meget underholdt og Arnold er jo bare fantastisk....Dog kan den langt fra slå Terminator 1.

Rasmususer/732305

Jeg var inde og se den i den nye I-max biograf, det giver altså lige lidt ekstra synes jeg.
Filmen er rigtig god, og den åbner op for mugeligheder til endnu en ny.
Hvis man er til sci-fi med humor så kan den helt klart anbefales.

(I'll be back!)

petergabriel.dkuser/544015

Historien er dejligt kompliceret. Det er jo sci fi, så der tales om parallelle tidslinier, ændrede skæbner og tidsrejseparadokser. De første to Terminator-film vendes på hovedet, rystes og anrettes på helt nye måder, så alt, hvad vi troede vi vidste om Terminator-universet ikke længere er så fasttømret. Terminator er blevet rebootet i "Star Treks" ånd og det er de sluppet ret godt afsted med.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

FilmReview.dk

Endelig kom den 5. film i Terminator-serien, og det er en fryd at se, at man denne gang virkelig har gjort sig umage med at skabe en historie, hvori det nye flettes sammen med det gamle - og det med stor succes. Selvom den lidt forcerede humor fungerer og aldrig overdøver alvoren, havde den seriøse stil fra de to første film dog klædt - og fuldendt den. "Terminator Genisys" giver den alt, hvad den kan trække med det bedste fra universet, og man ender med en yderst underholdende action sci-fi oplevelse.

FilmReview.dk | Filmanmeldelser - ind til benet

S. Rico

Første gang jeg hørte, at Emilia Clarke skulle være den næste Sarah Connor, tænkte jeg, at det tegner super godt. For hun er virklig bad-ass troværdig som Daenerys i Game of Thrones. Og så er det da ret pudsigt, at Lena Headey først er Sarah Connor, for derefter at blive dronning i GoT - mens Emilia Clarke først er dronning i GoT og bagefter Sarah Connor...

Men hvordan er Emilia Clarke så som den nye Sarah Connor? Ak, desværre ikke specielt overbevisende. Hun er simpelt hen for pæn og helt uden den kant og råhed, som både Lena Headey og Linda Hamilton havde. I filmen ledsages hun af en ny Kyle Reese spillet af Jai Courtney. Og han er lige så renskuret og kedelig i sin fremtoning som Emilia Clarke. Så den vej rundt passer de fint sammen (hmm!) - men det er altså ikke ligefrem karakterene, der driver den nye Terminator film.

Omvendt er Arnold Schwarzenegger helt i sit es som en aldrende terminator. Der er en perfekt afstemning mellem Arnold som sej dræbermaskine/beskytter og virklig morsom sidekick. Det ser også ud til, at han i den grad nyder at være tilbage i sin gamle glansrolle.

For at runde skuespillet af, så er der jo også filmens superskurk (som jeg ikke vil røbe hvem er). Han er nok den største skuffelse, for han er på ingen måde scary. Tværtimod minder han mig hele tiden om den hyggelige maskiningeniør Miles O’Brien fra Star Trek Next Generation/Deep Space 9. Så hver gang skurken kommer på scenen, får jeg associationer til en rar hyggeonkel. Det holder jo ligesom ikke...

Nå, men filmen er faktisk ganske god trods det mindre heldige cast. Skuespillet er jo ikke det vigtigste i en rendyrket actionfilm. Jeg ser Terminator Genisys som en skøn blanding mellem en prequel, sequel, reboot og tribute. Vi har på det seneste haft to andre film i samme kategori: Jurassic World og Mad Max Fury Road. Alle tre film kan ses som sequels eller reboots til de gamle film. Men jeg ser dem måske mere som en tribute (hyldest) til klassikerne. Dvs. film der ikke nødvendigvis indeholder en streng fortsættelse af handlingen, men blot har som formål at kaste den ultimative oplevelse op på skærmen baseret på det kendte univers.

Således er både handlingen og action-scenerne i Terminator Genisys nærmest en ”greatest hits” over de tidligere film. Oven på dette er der så tilføjet en masse nye lækkerier. Herunder det vildeste tidsrejse plot med alternative tidslinier, ”hønen eller ægget” tidsparadokser, flere kopier af samme person osv. Det er så langt ude og uigennemskueligt, at det faktisk går hen og bliver en ”yes-oplevelse” frem for en irritation over plothuller. Lidt ligesom de vildt urealistiske biljagter i Mad Max 4, som man køber råt, fordi det bare er så flot og gennemført far-out vanvittigt.

Jeg vil klart anbefale Terminator Genisys til alle fans af filmserien. Og samtidig opfordre til at man bare læner sig tilbage og nyder de fede actionscener, det syrede plot - og gamle Arnold tilbage i storform.

Wolverine

Jeg må fra starten af dette påpege min enorme skuffelse. Når jeg læser diverse avisers ros til filmen, er det indlysende at se at de kun er gået op i grafikken og mængden af action og tilsyneladende har kastet alt plot og historie ud af vinduet. Det virker lidt som om Alan Taylor har tænkt, at han ved at skabe en alternativ tidslinje, har kunne gøre lige hvad han ville. Men ved at gøre det har han ikke blot ændret historiens gang i de første film, men decideret F*&¤et med alt der holdt filmene sammen. Den starter sådan set okay. man får en masse præ-T1 historie. Men snart begynder det hele at ramle fra hinanden i umulige og usammenhængende tidsparadokser, der i sidste ende bliver til en tornado der skaber mere kaos end sammenhæng. Tidsrejsefilm er ALTID paradoksale og fyldt med huller. Det betyder dog ikke at de alle er dårlige til at komme omkring disse huller. Denne film ER!
Ser man bort fra mine enorme mængde edder mod filmens plot, eller mangel på samme og i steder fokusere på skuespillet så vil jeg fra starten mene at det er et dårligt cast til Sarah Connor. Hun er simpelthen ikke en troværdig nok person til at blive en 'tough' Sarah at sammenligne med den vi møder I T2. Hun virker for ung, for svag og for uerfaren. Kyle Reese er ikke meget bedre men så igen, hans tilstedeværelse er ikke nær så påkrævet som den var i den første film.
Min vurdering alt i alt er hvis du bare vil se noget hjernedødt vold og action med robot vs. robot så er denne film et glimrende bud. Har du i stedet set de 4 foregående og håber på endnu et spændene kapitel i historien så glem det. For denne ødelægger effektivt hele plottet i alle de andre. 2½ stjerne herfra...højst!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.