Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Genisys

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et voldsomt anslag og en gennemgående actionpræget stemning. Den indeholder en mængde voldsomme scener med nedskydninger, ødelæggelser, langvarige, brutale slagsmål og drab. Da volden imidlertid hovedsageligt rammer robotter, og da filmens hovedfigurer fremstår særdeles handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Genisys
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Level 7 - 2D, Seniorbio
|

I 'Terminator Genisys' udkæmper mennesker og maskiner en drabelig kamp i en postapokalyptisk fremtid.

Nøglen til menneskehedens overlevelse er oprørslederen John Connors mor, Sarah. Hun må for enhver pris holdes i live, så John sender sin sergent, Kyle Reese, tilbage i tiden til 1984 for at sikre hendes eksistens.

Nu befinder Reese sig i en fremmed fortid, hvor en avanceret maskine har til opgave at eliminere Sarah Connor. Kyle Reese og Sarah Connor må nu danne alliance med en aldrende cyborg for at bekæmpe deres fælles fjende og bringe balance i tidslinjen.

'Terminator Genisys' er den nyeste film i serien, der i 1984 gjorde Arnold Schwarzenegger til superstjerne, og som i 1991 fik hele verden til at tabe kæben af begejstring over de revolutionerende effekter i Terminator 2.

Siden er der produceret to film samt en tv-serie med fokus på Sarah Connor. Nu står den legendariske filmserie over for sit femte kapitel, der samtidig fungerer som et reboot, og som både byder på elementer fra især de to første film og nye overraskelser.

Schwarzenegger gentager rollen som cyborg, mens Emilia Clarke, Jai Courtney og Jason Clarke er nye navne på Terminator-rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (519 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er ganske underholdende i cirka halvanden time, men den konstant buldrende action bliver til sidst monoton [...]" (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider. Det er faktisk ret Terminatoragtigt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod. Hvem skulle have troet det? 'Teminator Genisys' er årets hidtil største positive overraskelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Øv. Den angst for maskiner og robotter, der gjorde den oprindelige 'Terminator' så rystende i 1984, er totalt fraværende. Det, der engang føltes som en historie, der havde noget på hjerte, er forsvundet i en tidsmaskine. Tilbage er kun den amerikanske filmbranche når den er allermest fantasiløs." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Terminator Genisys' er special effects-porno, der lækker et patosskrigende musikscore, som må gøre alle en smule tummelumske. Det er flot, ikke mindst i 3D, men forvirrende og alt for langt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Alan Taylor får point for at vende helt tilbage til filmseriens udgangspunkt og genbruge scener og lægge sig oven på det oprindelige plot med 80erne som kulisse [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en mandefilm til alle 80ernes drenge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

Hej Nico, er det ikke ligesom dét der er idéen med 3D ? At den er så god, at du helt glemmer at det er et par briller der hjælper med billedet ? Jeg har det personligt sådan, at hvis en film er dårligt lavet i 3D, så er jeg opmærksom på dette hele filmen igennem, hvorimod hvis den er godt lavet, så glemmer jeg det netop også, for så er det bare en del af den totale oplevelse...! Jeg så selv T5 i 3D, og for at få den optimale oplevelse ud af det, valgte jeg at sidde tættere på lærredet end jeg normalt ville have gjort til en 2D-forestilling. Dette giver 3D oplevelsen langt bedre vilkår, i det 3D effekten ikke rigtig ses tydeligt når man sidder for langt væk fra lærredet ! Et lille tip dér ! ;-)

tim

lidt af alle 4 film i en.
Arnold gør det godt.
underhold i alle min.
og tag bare kæreste/kone med

bambiexplorer

Arnold er i den grad tilbage! Handlingen i "Terminator Genisys" trækker tråde tilbage til 1984, hvor vi for første gang mødte vores alle sammens yndlingsterminator, T-800, i den første "Terminator" men også elementer i "Terminator: Judgment Day" er der referencer til. Så skulle du have misset disse to super action SciFi-film, vil jeg anbefale at du får set dem ASAP, og førend du går ind og ser "Terminator Genisys", hvis du ikke vil være helt lost i hvad det er der overhovedet foregår i de tre tidsperioder 1984, 2017 og 2029, som filmen foregår i. Den tredje og fjerde film i sagaen, kan du derimod godt droppe, ligesom "Terminator Genisys" også gør det.

Chief O'Brien (J.K. Simmons) prøver her (i 2017) stadig at forstå hvad det var der gik for sig tilbage i 1984. Og da han her i 2017 støder på Guardian / Pops / T-800 (Arnold) samt Sarah Connor (Emilia Clarke), John Connor (Jason Clarke) og Kyle Reese (Jai Courtney) bliver han naturligvis temmelig overrasket, for at sige det mildt, og selv om han prøver at være sine fortsatte til hjælp, da de fire pludselig dukker op i 2017, bliver hverken han eller hans chefer meget klogere på hvad det egentlig er der foregår. Nogen vil måske mene at det er under J.K. Simmons (som jo vandt en Oscar for "Whiplash" i år) værdighed, at medvirke i sådan en film (igen). Men netop det at han jo er med til at binde historien til 1984, gør at det holder. Samtidig leverer han, sammen med Arnold, filmens komiske indslag, som kun i en enkelt scene er lige ved at tage overhånd, men vi er heldigvis hurtigt tilbage på sporet igen :)

Ja, jeg er obs på at jeg springer fra 1984 til 2017 ... selv om filmen rent faktisk starter i 2029 .... uden at komme med nogen forklaring på det dilemma ;) Enhver fan at Terminatoruiverset bør vide hvorfor mindst to af disse årstal er vigtige. Jeg siger i hvert tilfælde ikke noget ... Jeg vil nemlig ikke afsløre noget, det gør trailerne for "Terminator Genisys" så rigeligt, om end jeg ikke synes at de spolerer filmen på nogen måde. Jeg vil blot sige, at tidsrejser tilbage i tiden og parallelle tidslinjer er kompliceret stof. Så kompliceret at selv Arnold må opgive at forklare om det ...

Igen uden at sige for meget, har instruktøren (Alan Taylor) og det øvrige hold bag filmen i "Terminator Genisys" fundet en ny og meget 2015-agtig måde hvorpå Cyberdyne / Maskinerne vil overtage kontrollen med vores atomvåbenarsenaler. Måske, kun en tanke, ville jeg overveje om jeg virkelig har behov for at springe på den næste store nye version af Facebook, som vist kommer her om et par år, tsk tsk ;)

Der er, som antydet, ikke mange kedelige sekunder i filmen. Desværre bidrager IMAX 3D ikke videre positivt til filmen. Personligt tror jeg at min tredje IMAX 3D-film på to måneder, også bliver den sidste. Jeg vender fast tilbage til min hofbiograf gennem 30 år, Imperial. Her er Dolby Atmos-lyden, som tidligere sagt, så meget bedre end den noget primitive lyd som CinemaxX disker op med. Er det virkelig det bedste som IMAX-formatet kan byde på? Men ellers fejler hverken musik, lyd eller CGI som sådan noget i "Terminator Genisys" ... flot, uden at være ekstraordinært.

Holder du af en god gang SciFi action, med et stænk indforstået østrisk humor og var du ovenikøbet fan af de to originale film, så er "Terminator Genisys" absolut en must-see. Filmen varer 126 minutter, hvilket er lige tilpas. Og husk nu at BLIVE SIDDENDE mens de første to minutter af rulleteksterne kører ... jeg skal ikke her afsløre hvorfor, men BLIV NU SIDDENDE! "Terminator Genisys" får fire stjerner.

Filmbuzz.dk - PMB

Hvordan kan man som filmselskab gå med til at udgive en trailer/trailers som afslører alt ved sin kommende film? Lad være med at se trailerne til Terminator Genisys, ellers bliver din filmoplevelse ødelagt...

Jeg tog med glæde i biografen for at se Terminator Genisys, da jeg måtte overtage opgaven fra en anden anmelder. Det var især spændende, at få afprøvet en anden biograf end mine normale. Jeg tager for det meste i Palads eller CinemaxX, men nu har jeg fundet min nye ynglings biograf Empire Bio. Jeg gik ind i sal 1 med min store slik pose i hånden og en dejlig kold sodavand. Jeg sad lige i midten på række 6, kan godt anbefales. Da Terminator Genisys var slut havde jeg lyst til, at sige “tak trailers og hvad var det lige du sagde om filmen James Cameron? ”Lad mig skærer det ud i pap – jeg var skuffet.

Siden Camerons’ Terminator 2: Judgment Day, har Paramount Pictures forsøgt, at fortsætte den succes han skabte og er desværre ikke lykkedes, hvis vi kigger på indtjening såvel som anmeldelserne af de to sidste Terminator film – Terminator 3: Rise of the Machines og Termiantor Salvation. Hvis du læser denne anmeldelse færdig, vil du se at jeg tror, det også bliver tilfældet med Terminator Genisys. Meget af skylden ligger hos trailerne. Jeg synes det er vildt, hvor megen skade cirka 4 minutter og 30 sekunder, kan gøre ved en film med så stort potentiale. Alligevel er der andre problemer med filmen som trailerne ikke kan få æren af.
Handling til Terminator Genisys var ikke særlig god, og det var ellers et spændende koncept. Men vi får aldrig det slutresultat, vi kunne ha’ håbet på. Jeg hader, når man kan prikke huller i en films handling uden særligt besvær. Men jeg kan ikke forstå HVORDAN man hyrer… nej, HVORFOR man hyrer en talentfuld skuespiller som J.K. Simmons og giver ham en dårlig karakter, der ikke skulle være en del af filmen. Hvad er karakterens betydning, helt seriøst, Simmons er den forsvarende Academy Awards Best Supporting Actor, hallo, giv ham dog en god karakter. Emilia Clarke, Jason Clarke og Jai Courtneys’ skuespil, er ikke noget jeg vil tænke tilbage på med positive tanker. De tre hovedpersoner kom ikke med noget nyt til deres karakter, som er blevet spillet af mange andre, og jeg kan nemt se andre gøre et bedre job. Linda Hamilton og selv Lena Header gjorde et bedre stykke arbejde som Sarah Connor. De spillede begge Sahra, som en mere stærk og fokuseret person. Emilia Clarke virkede en smule svag, og ville gerne vise at hun ikke var det, selvom det var det indtryk jeg fik. Selvom mange hader Terminator Salavtion, var Christian Bale nok den bedste voksne John Connor. Jason Clarkes’ version af filmens helt begyndte godt, men så blev han noget helt andet, en person med ’daddy + mommy issues’. Jeg vil gerne slå fast, at jeg er stor fan af Emilia Clarke og Jason Clarke (ingen relationer). Jeg har overhovedet ikke lyst til at tale om Courtney som Kyle Reese. Den eneste jeg var interesseret i, og som fik mig til at føle noget for hans karakter, var Arnold Schwarzenegger. Han virkede klar til, at sparke røv og give sin karakter Terminator/T-800 (Modem 101) noget ekstra – en sjæl.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at mit største problem med Terminator Genisys er trailerne. Jeg gik ind for at se filmen i håb om at det man så i trailerne ikke er filmens store twist. Cameron sagde dette efter han så filmen: “I start to see things I recognize. It’s being very respectful of first two films. Then all of a sudden, it just swerves. And now I’m going on a journey. I feel like the franchise has been reinvigorated, like this is a renaissance. If you look at why the films became classics, they had characters that you liked. The new film, which, in my mind, I think of as the third film, we see Arnold take the character even farther. The idea of taking John Connor and flipping him to the bad guy. It’s pretty cool, because you got a rift against expectation. It’s all about the twist." Det er det, han siger til sidst, “it’s all about the twist” hvilket mr. Cameron? Hvis man har set trailerne skal man ikke forvente, at gå fra biografen underholdt. Har man ikke set trailerne, får man en bedre oplevelse.

AufVideoSehen

Plakaten afslører også lidt for meget, hvis man ved hvilken skuespiller der har fået John Connor på CVet. Men allerede i T2 afslørede traileren, den 'store' plottwist om T800. Sagen er PR bøf. Film sælges efterhånden pr. kilopris som gammelt jern. B-)

Joachimuser/192842

Jeg er stoppet for længe siden med at se trailers for de film jeg ved i forvejen jeg skal se. Alle trailers viser for meget af filmen til at man ikke kan overraskes når man endelig skal se filmen.

QQ7user/724454

Hvad siger i venner, skal den opleves på IMAX eller bare 2D.
Har læst den ikke har store effekter på IMAX/3D...passer det?

mvh
Qasam

Filmbuzz.dk - PMB

HOLD DIG TIL 2D

Thomas

Den er ikke lige så god som 1´eren og 2´eren, men MEGET bedre end 3´eren og 4´eren. Jeg har i mange år gerne villet se hvad der sker i 2029, hvor Skynet og Connor bruger tidsmaskinen til at ændre fortiden og dermed fremtiden. Det finder vi ud af her. Og så var det sjovt at gense starten af den første Terminator på en ny måde. Emilia Clarke og Jason Clarke(!) gør det godt som mor og søn, og Arnold er jo Arnold. Jai Courtney er det svage led i kæden, og plottet er lidt for indviklet, men alt i alt er filmen god underholdning.

MOONuser/316583

Var inde og se filmen i dag og den var fantastisk! Flot skuespil fede effekter og en overraskende histore!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.