Cookie- og Privatlivspolitik

Bridgend

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles dyster, mørk og alvorstung grundstemning. Den skildrer nogle meget forpinte og forvirrede unge mennesker, som én efter én begår selvmord, og i flere scener ses både lig, der hænger fra træer, og også en uhyggelig ritualisering i forbindelse med døden. I anslaget ser man en ung mand, som har hængt sig i et træ, og kameraet dvæler længe ved den døde, knælende krop, som har en løkke om halsen. I en meget ubehagelig og lydmæssigt voldsom scene råber en flok unge mennesker deres seneste afdøde vens navn op i en mørk himmel, mens flere af dem leger med døden ved at svinge sig ud foran et tog, som kommer kørende i høj fart. Umiddelbart herefter finder de unge endnu en af deres venner, som ses hængende død fra et træ, hvorefter de alle lægger sig nøgne på ryggen i en sø, så deres kroppe ligner flydende lig. Hertil kommer en række voldsomme drukscener, som i flere tilfælde resulterer i, at en hovedfigur næsten voldtages eller udsættes for andre overgreb. På grund af filmens meget dystre stemning og tematik samt de mange voldsomme og foruroligende scener, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bridgend
|
Versioner: se alle
Særvisning, 2D
|

Dramaet 'Bridgend' handler om den unge Sara, der flytter tilbage til barndomsbyen Bridgend. Saras far er politibetjent og skal efterforske en række mildest talt mystiske dødsfald.

I løbet af det sidste halve år har 23 unge mennesker i den lille walisiske landsby begået selvmord uden nogen form for forklaring. Hendes far får hurtigt travlt med at undersøge tegn på kultlignende tendenser, og den ensomme Sara lader sig langsomt drage af byens unge - ikke mindst præstesønnen Jamie. Snart er Sara dybt involveret i morbide ritualer, et mystisk chatforum og et forhold med potentielt fatale konsekvenser.

'Bridgend' er instrueret af den danske debutant Jeppe Rønde og baseret på virkelige hændelser. En dokumentarfilm med samme titel undersøgte i 2013 selvsamme sag, hvor virkeligheden overgår fiktionens verden med hele 79 selvmord siden 2007.

Hovedrollen spilles af Hannah Murray (Gilly fra 'Game of Thrones'), der vandt prisen for Bedste kvindelige skuespiller på Tribeca Film Festival. Filmen har desuden vundet priser på Göteborg International Film Festival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
4.1
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Vi får bevist], at Jeppe Rønde, uanset om han bevæger sig i dokumentarfilm eller fiktionsfilmens verden, har et sejt og grundigt antrit og en forbilledlig vilje til at give os usædvanlige film." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Bridgend' er rig på stemningsfulde billeder af sære ritualer, frustreret ungdom, arbejderklassens undergang, usikker kærlighed, bristede familierelationer med mere, hvilket giver filmen sin helt egen særegne, suggestive tone." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Sammen med fotografen Magnus Nordenhof Jønck har Jeppe Rønde skabt et billedudtryk, der ikke ligner noget andet, i melankoliblå, efterårsorange og dystergrå. De billeder er i sig selv en oplevelse. De er al den selvstændighed, Jeppe Rønde mangler at få trukket ud af mysteriet om de unge i Bridgend." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmen bliver] mudret og magter/ gider ikke nogen psykologisk sondering eller bare en antydning af social nysgerrighed, men lader på sit skumle lærred scene efter scene improvisere over de unges djævelsk blokerede tilværelse – lukket inde som fluer i en flaske." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Et drama om en selvmordsepidemi, jovist. Men først og fremmest en kulturmyte og et usædvanligt dragende billeddigt om den afgrund, vild ungdom danser på kanten af." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Nogle ting kan ikke forklares, men man kan skildre dem i billeder. Det lykkes ret godt for Rønde i 'Bridgend'. Desværre reducerer formen det hele til noget i retning af en opdateret 'The Wicker Man'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lau

Følte mig godt underholdt.

Mariauser/825988

Jeg ser frem til at se flere film fra denne debutant

josephine

Yderst velspillet, dyb og meget smuk film. Fantastisk klippe/redigeringsarbejde, flotte billeder og spændende lydside.Filmen har en mørk, uhyggelig og dyster/kold stemning. Gudskelov oplever vi lidt varme i form af de to hovedpersoners kærlighed til hinanden, ellers ville det næsten ikke være til at holde ud. En film der går ind under huden på en- oplagt til disksutionforum..

Ulla

Mørk og dyster og så alligevel en smuk film. Men hvor bliver den sociale undersøgelse af både de såkaldte voksne og unge.
Og så scenen på hospitalet virker så utroværdig, at det næsten ødelægger filmen for mig.

Katja

og så endda en dansk instruktør (som jeg dog ikke endnu har hørt om)!

Daniel

hvad "debutant" betyder? :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.