Cookie- og Privatlivspolitik

Sherlock Holmes

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2009
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sherlock Holmes
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
I 'Sherlock Holmes' bliver mesterdetektiven (Robert Downey Jr.) og hans pålidelige kollega Watson (Jude Law) stillet overfor nogle store udfordringer.

Holmes afslører, at hans kampevner er lige så farlige som hans legendariske intellekt, og han må kæmpe som aldrig før for at fange en ny fjende og for at opklare et dødbringende plot, som kan ødelægge hele landet.

Makkerparret er oppe imod den mystiske modstander, Blackwood (Mark Strong), men kan måske få hjælp fra Irene Adler (Rachel McAdams), den eneste kvinde der nogensinde har overvundet Holmes og som har fastholdt et stormfuldt forhold til detektiven.

Med 'Sherlock Holmes' genfortolker Guy Ritchie ('Lock, Stock and Two Smoking Barrels', 'Snatch') Arthur Conan Doyles legendariske karakter.

facebook

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5142 votes)
4.7
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den skarpe og ironiske Robert Downey Jr. er fremragende som Sherlock Holmes og suppleres vittigt af Jude Law som dr. Watson, og selv om Guy Ritchie som sædvanligt boltrer sig alt for pralende med maniske tekniske tricks, fornøjer han vore øjne med spektakulære og pittoreske billeder. Handlingen er dynamisk samt undertiden brutal, så Sherlock Holmes bliver både vitaliseret og vulgariseret her, hvad der måske er diskutabelt, men unægteligt også meget underholdende." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Replikkerne er seje og sjove. Og selvom 'Sherlock' ikke er uden døde perioder, så er underholdningen i top." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... er desværre hverken mere eller mindre end endnu en omgangs rygrads-Ritchie. Ren stiløvelse blottet for substans." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er imponerende, nørdet detaljerigdom, men i stedet for blidt at vende alle ingredienserne sammen til en ny Holmes-delikatesse har Guy Ritchie rystet gryden voldsomt og krydret med mange, lange actionscener i ekstremt slow motion, klassisk Ritchie-style. Det er der kommet en uensartet ret ud af. Fordi holdet bag filmen vil det hele, bliver det en forpustende oplevelse, og det på trods af at action-sekvenserne virker handlingsretaderende." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "En temmelig tynd og usammenhængende historie om satanisme og hokus-pokus peppes op med tempo, slagsmål og en humor, der aldrig rigtigt får lov at folde sig ud." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlie

Helt igennem en god film

Nikolaj

Sammenspillet mellem Jude Law og Robert Downey JR. fungere rigtigt godt, og samtidg har de formået at skabe en lidt anderledes Sherlock Holmes og samtidig skabe en glimrende historie. Dernæst gør Mark Strong det rigtigt godt som skurk. Kan bestemt anbefales.

jonas

Han er da den bedste Holmes jeg har set indtil videre. Jeg er vild med den nye stil filmene har fået. De er mere mainstream, med action, godt skuespil samt god instruktion. Nogle gange går det måske lidt stærkt og man skal ikke regne med at alt der sker hænger helt sammen, men man skal bare læne sig tilbage og nyde karaktererne og skuespillet, og prøve at ignorere den noget kluntede historie.

Skurken er ikke helt så interresant som de to hovedpersoner der klart skinner igennem. Jude Law er også perfekt som Watson, og jeg elsker at Watson i denne film er en relevant karakter. Han for lov til at folde sig ud, han har noget at sige og han er del af hele historien. Han står ikke bare ved siden og tjekker om personen er død, hans karakter har mere på spil end det.

CINEMANDRUP

En genoplivning af den klassiske detektiv har længe været undervejs. Jeg var overspændt på at skulle se mesterdetektiven på det store lærred i en ny filmatisering og syntes egentligt at Robert Downey Jr. er rigtigt godt castet til Holmes karakteren.

Robert Downey Jr. er nutidens kamæleon. Han har det hele og kan spille alt og tilpasse sig sin rolle/omgivelser. Han har i rollen som Holmes karisma, humor, ironi, brutalitet, skyhøj IQ og fremfor alt analyserings evne på ekspert niveau. Jude Law gør det ligeledes slående som sidekick Watson og samspillet imellem makkerparret er ramt godt i denne version.

Rent visuelt rammer filmed rigtig godt. Det er flot og underholdende næsten hele vejen igennem, men enkelte steder løber handlingen lidt løbsk og hvis man ikke holder fokus kan man overse en deltalje. Du skal have Homes' IQ niveau for at få alle filmens detaljer med. Actionscenerne er til tider godt lavet og andre gange går der for meget slowmotion igang hvilket ødelægger actionsekvensen, men er gjort med henblik på et visuelt imponerende sceneri.

Filmen ender selvfølgelig på en cliff hanger, så der lægges op til efterfølgere, idet man ved at en sådan satsning som Sherlock Holmes franchisen vil få en efterfølger.

Hvis man er til nyskabelse og nytænkning og ikke kender Sherlock Holmes karakteren, er denne filmatisering en fitness udgave af ham. Han er trænet, dyrker kampsport og er yderst atletisk. Den er gået lidt væk fra den klassiske Sherlock Holmes karakter, men det gør ikke filmen dårlig af den grund. Filmen har god underholdningsværdi, men kan føles lidt langtrukken.

Hvad er så dommen over Holmes?… Elementært min kære Watson: 4 stjerner

søren bo

Hvem andre end Robert Downey Jr. og Jude Law kan spille så fantastisk som makkerparret Holmes og Watson.
Jeg kræver MERE Sherlock Holmes med de to.

Frank

Okay film

Lars Michael

Den er fantastisk.Hvad mere kan man sige.

Sick

Den gik over alle forventningerne!
De gamle støvede bøger hjemme på min mormors hylde i grøn, blev pludselig intereandte da jeg havde set filmen! Den klasiske Scherlock Homes i grønt ternet tøj blev erstattet med en lettere lækker skuespiller! Alt blev gjort bedere !

Tobias

En legendarisk figur bliver genoplivet, og det bliver han med stil! Rober Downey Jr. fremviser Sherlock, som en actionhelt, med charme, karisma og humor og det gør han med topkarakter.
Elsker denne måde de har valgt at genoplive Sherlock Holmes og så lige gøre ham lidt mere James Bond agtigt, en vaske ægte action helt. Dette gør Guy Ritchie med alle kortene rigtig placeret.
Er underholdt fra start til slut, med masser af action og grin for alle pengene!

Jeff

Re-inventing Holmes is a minefield, but Ritchie does it brilliantly. I’m not sure about Holmes as an action hero, but the intrigue is there and very entertaining.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.