Cookie- og Privatlivspolitik

It Follows

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
It Follows
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyseren 'It Follows' handler om den smukke 19-årige Jay, der møder en sød fyr, dyrker sex med ham, og derefter vågner op til en frygtelig besked.

Hendes date fortæller hende, at han har smittet hende med en forbandelse. Et ansigtsløst væsen vil forfølge hende, indtil hun selv har sex med en anden og dermed overfører ondskaben. Nu må Jay gøre alt for at overleve, og heldigvis får hun hjælp af sine nærmeste venner - inklusiv Paul der er håbløst forelsket i sin veninde.  

'It Follows' er på kort tid blevet et fænomen indenfor gyser-genren. Referencen til den ligeledes skræmmendee The Ring er tydelig, men det er i den simple og åbenlyst gode ide, at filmens styrker ligger
.

Regel nr. 1 i gyserfilm er: Du må ikke have sex! Så selvfølgelig skulle nogen finde på at lave en film som 'It Follows', hvor monsteret er en metafor for seksuelt overførte sygdomme.(copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (145 votes)
3.4
3.5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "David Robert Mitchell giver sammenlagt et sobert og gennemarbejdet bud på, hvordan man stadig kan gøre en gyserfilm attraktiv, og han beviser, at man som debuterende instruktør i genren ikke behøver at skrue op og splatte ud for at gøre indtryk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] 'It Follows' leverer en bundsolid gyseroplevelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] lidt af et problem, at den overhovedet ikke er uhyggelig. Man kan sagtens kompensere for et lille budget med gode ideer. Det er desværre ikke tilfældet her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den udnytter gysergenrens fuldstændig fladtrådte klichéer til at opbygge en verden eller en tilstand, vi ikke har ord til at forklare, men som et digt, en film eller et stykke kunst kan beskrive, derind hvor byer falder fra hinanden, trygge rammer opløses, noget følger efter os, og kærlighed og tillid til et andet menneske, er den eneste lindring." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Nogen markant eller bare behændig instruktion byder filmen ikke på. De enkelte sekvenser er sendrægtige og træge, uden visuel fremdrift, så handlingen er længe om at komme videre. Og lyden! Den er en ulidelig støjplage!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[Man får] ikke et afslappet øjeblik i denne på en gang opiumsomtågede, empatiske og præcise skildring af dødens indtog i teenagerens bevidsthed." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mark

ik helt uhyggelig, men fed ide.
et meget atypisk soundtrack som er virkelig cool

Cathrine

Jeg havde håbet på noget helt andet, og blev slemt skuffet. Gyserfilm som foregår i dagslys er bare ikke uhyggelige nok. Der er langt mellem de gode gysere, og denne er vidst bare endnu et bump på vejen.

Cindieuser/160017

Dette var desværre ikke en gyser i min verden. Og mine forventninger var desværre meget høje grundet mediernes anmeldelse "Mest skræmmende film til dato" min bare r..!
Det ligner af alt en plagiat på at få unge mennesker til at tænke sig en ekstra gang før man har sex - For der er et sexmonster løs og du kan blive smittet...!

M_Weihrauch

Jeg så It Follows i Grand under PIX'15, havde hørt så meget godt om den her film. Men blev ærligt skuffet fra start til slut. Følte mig på intet tidspunkt fanget af historien, manglede de obligatoriske "gys og overraskelser"... jeg havde muligvis sat mine forventninger for højt og blev derfor skuffet over en langtrukken og i mit hoved rimelig ligegyldig filmoplevelse. Desuden var rækken bag os fyldt med folk der snakker, super fedt :-/ Jeg kan personligt ikke anbefale filmen....

MEN MEN MEN !!! det skal siges at dem jeg var inde og se It Follows med havde en skræmmende god oplevelse, så bedøm nu endelig selv :) Gys bør opleves på et lækkert lærred i mørket, så kan selvfølgelig anbefale og se den i biografen.

Niklas

Filmen er totalt overhypet og den er på ingen måde skræmmende. At den slår sig op som den mest uhyggelige film længe, siger mere om de marketingskræfter der har været på spil end om filmens indhold. Det er ikke en gyser og derudover er det en temmelig kedelig affære. Kan ikke anbefales.

Kasperuser/417853

Jeg har en gang i mit 35-årige liv kommenteret en film på internettet. Dette bliver så anden gang, da jeg simpelthen ikke kan holde mig selv tilbage.

Det var med stor glæde, at jeg hørte gode ting om It Follows, da det nu om dage er sjældent at finde en gyser, som rent faktisk leverer bare lidt af varen. Jeg er ikke dedikeret fan af genren, men sætter stor pris på et godt gys.

Og det må man sige, at It Follows gør.

Som overskriften antyder, blev jeg afskrækket fra at bruge en biograftur på filmen ved at læse de overvejende negative kommentarer om filmen her på kino.dk. Men hold da kæft hvor jeg ville have fortrudt at rette mig efter dem!

It Follows er på ingen måde i samme boldgade med de mildest talt middelmådige gyserfilm, som rammer de danske biografer og stuer i disse år. Med It Follows er der rent faktisk tale om en film, som formår at levere gys med kærlighed til genren uden at ty til skabelonagtige løsninger, som præger så mange andre film inden for genren.

På den tekniske side er filmen ligeledes en stor oplevelse. Det gælder ikke mindst lydbilledet, især musik og effektlyde, samt kameraføringen. Derudover leveres der solide præstationer hele vejen rundt, især af Maika Monroe. Blev for en gangs skyld ikke irriteret over rollebesætningen i en gyserfilm.

Fedt, at en lavbudgetfilm kan nå så stort et publikum og levere høj kvalitet. Tak for det.

Martin S

Var vild med historien , skuespillet og soundtracket:)

Endelig en gyser der ikke bare er det ene jumpscare efter det andet.

Iøvrigt vanvittigt flot fotograferet.

porteruser/911459

Havde hørt kun ros omkring denne gyser før jeg så den, men må konstatere at det var en pose blandede bolsjer jeg fik. Starten og ideen er fin og frem til den sidste tredjedel holder filmen. Men efter en lille time går det stejlt nedad bakke. Teenagerne render rundt med hpvedet under armen og gør alle de tåbelige ting, som de flot undgik i starten af filmen. Slutningen gav heller ikke den store mening, hvilket var en skam.

Karinauser/431798

Uhyggelig? Kun at den overhovedet har fået lov at blive lavet! Mage til elendigt makværk, der ikke engang kan skræmme verdens mindste kylling - ikke en gang lidt.

Filmen er kedelig, ligegyldig og kan slet ikke klassificeres som gys. Spild af penge - og ikke mindst af min tid, som kunne være brugt langt bedre. Faktisk var den så dårlig, at jeg overvejede at bede om mine penge retur!

S. Rico

Der er desværre langt mellem de gode gysere. Og endnu længere mellem gode amerikanske gysere. Og ufattelig langt mellem gode amerikanske teenage gysere. For det er det samme man får serveret igen og igen: irriterende dårlige teenage skuespillere, som dør på stribe uden andet formål end at vise en masse blod og splatter.

It Follows er ikke som de andre. Og det er nok derfor, at den deler vandene blandt anmelderne. Her er der ikke de store gys eller voldsomme blodsudgydelser. I stedet dyrkes den totale paranoia. Vores hovedperson Jay bliver forfulgt af noget ondt. Men det er kun hende selv, der kan se det onde komme. Derfor er det ret svært at få hjælp fra andre. Desuden kan det onde tage mange forskellige skikkelser, så hun ved aldrig, hvad hun skal se efter. Uanset hvor hun tager hen, så kommer det efter hende - før eller siden. Prøv lige at sætte jer ind i den situation. Det må på godt jysk være temmelig træls!

Det hjælper godt på den stemningsfulde uhygge, at de unge skuespillere gør det fortrinligt godt. Og baggrundsmusikken er et kapitel for sig selv. Super fedt soundtrack med skumle dybe synthesizer toner.

Jeg savner dog et ordentlig baggrundhistorie for hvor det onde kommer fra, og hvorfor det angriber. Faktisk er der slet ingen baggrundshistorie overhovedet. Det er et stort minus i min bog.

Men hvis man alligevel gerne vil lede efter en mening med det hele, så kan det onde i filmen ses som et billede på noget ganske enkelt - nemlig ”døden”: Uanset hvor du flygter hen, så vil døden følge efter dig stille og roligt, indtil den til sidst indhenter dig. Du ved ikke, hvilken form døden vil tage, når den kommer. Du kan prøve at udødeliggøre dig selv ved at ”give det videre” (have sex/få børn). Men i sidste ende hjælper det ikke noget. Vi skal alle dø.

Valar Morghulis!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.