Cookie- og Privatlivspolitik

Spy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en action- og spændingspræget grundstemning, som i mange tilfælde ledsages af humor og komik. Der er dog adskillige voldsomme kampscener, hvor man ser mennesker blive sparket, slået, skudt og dræbt. I én scene falder en mand ned fra en afsats og spiddes først med en lang genstand og dernæst med en kniv. I en anden scene drikker en mand en giftig drink, han falder om og man ser hans strube ætses indefra. I en tredje, meget langvarig scene har to kvinder et voldsomt slagsmål i et køkken, og man ser den ene kvinde få en kniv stukket langsomt gennem hånden, hvorefter hun selv trækker den ligeså langsomt ud igen. Da filmen indeholder mange humoristiske og positive forløsninger, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2015
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spy
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Særvisning, Babybio
|

Komedien 'Spy' handler om den kiksede Susan Cooper, der arbejder som skrivebordsagent for CIA og ikke ejer skyggen af selvtillid.

Da hendes partner, den charmerende topspion Bradley Fine, myrdes af en iskold våbenhandler, står efterretningstjenesten overfor sin hidtil sværeste sag. En atombombe er blevet stjålet og identiteten på samtlige agenter er tilmed afsløret.

CIA har nu intet andet valg end at sende skrivebordsmusen afsted på en tophemmelig mission for at hævne sin partner og bringe våbenhandleren ned med nakken.

'Spy' er instrueret af Paul Feig (Brudepiger og The Heat) og markerer det tredje samarbejde med den Oscar-nominerede Melissa McCarthy. Feig fortsætter med at placere kvinder i ellers mandsdominerede universer og blander denne gang komedie- og spiongenren, hvilket tidligere er set i film som Johnny English, Get Smart og Top Secret.

Rose Byrne, Jude Law og Jason Statham ses i store biroller. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (411 votes)
4.6
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] Melissa McCarthy får rig mulighed for at vise sit talent for fysisk komik. De mange velturnerede jokes - der ikke mindst går på hele spionfilmgenren - får en skarp kant af den sårbarhed, der gemmer sig lige under huden på Susan Cooper [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "McCarthy er skøn som den totalt kiksede agent, Jude Law er både hot og morsom, mens Jason Statham nærmest overtrumfer alle i rollen som idiotisk lystløgner-macho-agent [...]." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det er ikke dybt eller vigtigt det her. Til gengæld er det formidabelt underholdende. Det tæller vel også lidt. Så bare kom med en toer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Selv når 'Spy' ikke rigtig er sjov, er timingen i komikken så suveræn, at man ikke kan lade være med klukke indvendigt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Melissa McCarthy] er uhyre morsom og mestrer både den verbale og fysiske komik til perfektion. Det er vanskeligt at forestille sig en anden i den rolle." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Spy' er en sjov 007-parodi, men sjovest fordi den samtidig er en såret bredside affyret mod den skønhedsfascisme, som gennemsyrer også filmkulturen." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Man skal være stor nok til at indrømme, når man har taget fejl! Indtil for en uge siden ville jeg have forsvoret at jeg nogen sinde ville gå i biografen og se en film med Melissa MaCarthy i hovedrollen ... se min anmeldselse af "St. Vincent", hvor jeg giver min uforbeholdne mening om hendes udfoldelser i den film. Well, man har et standpunkt, til man tager et nyt. Ergo, i går var jeg inde og se komedien "Spy" med McCarthy i hovedrollen og det var en af årets sjoveste oplevelser ...

Susan Cooper (Melissa McCarthy) er Bradley Fines (Jude Law) backupagent hjemme i kælderen i CIAs HQ i Langley. Susan er med andre ord topagenten Fines digitale øjne og ører, når han er på sine missioner rundt omkring i verden. Universet er meget 007-agtigt, dog er der lige skruet op for de muligheder som ikke mindst backupagenterne har for at hjælpe deres partnere i felten. Susan og Bradley er noget af superteam, som også er gode venner privat. Susan er forelsket i Bradley, en ting som hun ikke har fortalt Bradley om, da han er toplækker fyr, mens hun jo bare er en tyk lille dame ...

Da Fine bliver slået ihjel under en mission i Bulgarien af Rayna Boyanov (Rose Byrne), en af lederne i den østeuropæiske mafia, som er kommet i besiddelse af navnene på alle aktive CIA/MI6-agenter, står CIA med et stort problem ... samtidig er hun så i øvrigt også lige kommet i besiddelse af en kompakt atombombe! Susan Cooper melder sig frivilligt, det er ganske vist 10 år siden at hun har trænet i skydning, kampsport og lignende ting som en typisk agent i felten skal kunne mestre, men, så længe at Susan lover at hun ikke vil gå direkte i clinch med de forskellige mafiamedlemmer, får hun lov til at drage til Europa og hjælpe til.

Vel ankommet til Paris, bliver hun opsøgt af en anden af CIAs superagenter Rick Ford (Jason Statham), som er en blærerøv af dimensioner, der ikke er i tvivl om egne kvaliteter. Han sætter Susan på plads og fortæller hende råt for usødet hans mening om hende. Selv om Susan er lidt i tvivl om egne evner, kaster hun sig dog ud i jagten på Rayna, gennem Paris, Rom og Budapest. Senere støder Susan også på den italienske agent Sergio de Luca (Bobby Cannavale), som i den grad lægger for vildt an på Susan ... men han besidder dog også nogle flere talenter end blot at kunne nedlægge damer.

Filmen er propfyldt med sindssvagt mange sjove dialoger, monologer og andre sjove indfald. Der bliver serveret en masse syleskarpe svinere, ikke mindst fra Melissa McCarthys side. Selv om antallet af gange at ordet "fuck" bliver anvendt er STORT, bliver det aldrig for meget eller for plat. Dialogen sprøjter afsted som maskingeværild, og det er simpelthen superunderholdende. Sammen med actionsekvenserne, og Susans nyopdagne evner som skytte og kampsportsspecialist, gør det at man ikke kommer til at kede sig i et eneste minut af de 120 som "Spy" varer.

Sammenlignet med andre film i samme skuffe, f.eks. "Johnny English", er "Spy" langt mere rå. Altså, når folk bliver slået ihjel, er det ikke kønt, ejheller er Susans reaktioner på disse dødsfald :) Der er bestemt ikke meget sødsuppe over instruktør Paul Feigs "Spy", og heldigvis for det. Jeg skal indrømme at da jeg så de første plakater for filmen, troede jeg at der var tale om en Disney-agtig familie-spionfilm, men intet kunne være længere fra det som man oplever i "Spy". Billedsiden er også flot skruet sammen, og sine steder også ret så kreativt lavet, som f.eks. i et fly som styrtdykker, hvilket giver anledning til en af filmens vandvittige momenter ... og viser os, at Susan også kan styre et fly! Lydsiden, tja, jeg lagde slet ikke mærke til lyden, hvilket betyder at den med største sandsynlighed var god :)

Alle skuespillere, faktisk uden undtagelse leverer flotte præstationer i "Spy". Det gælder også Nancy (Miranda Hart), som er Susans lettere kejtede veninde og kollega i CIA samt 50 Cent som spiller 50 Cent ;)

Skal jeg brokke mig lidt, så må det være over at man ikke kan fravælge de danske undertekster i biografen. Dialogen gør sig langt bedre på engelsk. Selv om man prøver at abstrahere fra dem, kan det ikke undgås at man, særligt når der "undersættes", og det sker desværre ret ofte, lige kommer til at læse med. Men det er ikke verdens største problem! Husk i øvrigt at blive siddende til at rulleteksterne er kørt færdige. Epilogen som starter lige efter at selve filmen slutter, fortsætter nemlig efter end-credits, og bidrager til en sjov lille krølle på historien :)

Det sker yderst sjældent at jeg skraldgriner under en film, men det skete rent faktisk til "Spy". Ikke igennem hele filmen, men en 4-5 gange, og det er jo ikke så ringe. "Spy" er helt sikkert årets hidtil bedste komedie og får 5 stjerner.

Maiken

Kan man lide humor, er det en rigtig sjov film. Men går man efter en flot film, med fede scener så er dette ikke lige filmen man skal gå ind og se.
Historien i filmen er ok, der er nogle enkelte spændende skift.
Masser af grin.

S. Rico

Selv med tårnhøje forventninger så går man ikke skuffet ud af biffen efter at have set Spy. De høje forventninger kom dels fra de mange meget positive anmeldelser, og dels fra den geniale - og lidt lignende - komedie Heat med Melisa + Bullock i hovedrollerne.

Spy er den ultimative agentkomedie. Der er dobbeltagenter, forræderiske skurke, masser af eksotiske locations, smarte gadgets - og selvfølgelig en Melissa McCarthy i absolut topform. Hun er født til rollen og tager tykt pis på genren og kvindeidealet, uden at det bliver alt for plat. Humoren er super elegant med mange skønne referencer til de "rigtige" agentfilm.

Der er måske ikke de her mega lårklaskende scener, som kan gå hen og blive udødelige klassikere. Men til gengæld er Spy spækket med små morsomme optrin som perler på en snor gennem hele filmen.

Én ting som kunne have gjort den endnu bedre er valget (eller fravalget) af en fast partner/boddy til Melissas karakter Susan. Hun er både partner med Bradley (Jude Law), lidt med Ford (Jason Statham), og lidt med den "3-dobbelte agent" Aldo. Manglen af en fast partner betyder også, at der ikke når at blive opbygget den typiske super gode kemi, man ser i mange boddy cop film. Her kunne jeg godt have ønsket mig mindre fokus på Aldo og Bradley - og mere fokus på Jason Stathams Ford, som er ikke mindre end genial.

Noget af det sjoveste i Spy er netop, når Jason folder sig ud med hans vilde overdrevne macho agent-historier. Lad os håbe der kommer en 2'er, hvor vi kan se mere af den slags.

Heidi

Jeg var rigtig godt underholdt, grinede meget - og højt!

Dejlig plat humor og en film man kan se med tømmermænd uden at skulle tænke for meget.

Bedre end forventet!
Helt perfekt underholdning hvis man bare trænger til et grin

Ninse

Den har det hele..... Se den :)

Alberteuser/932951

Er normalt ikke til den typisk amerikanske "falde-på-halen" komedie, men filmen var overraskende underholdende!

Thea

Inden jeg tog i biografen for at se 'Spy', havde jeg en forventning om, at den ville være fyldt med smådårlig humor og være den rene falden-på-hale komedie. Jeg blev dog positivt overrasket, da filmen var virkelig sjov! Humoren var ikke dårlig eller plat, som jeg ellers havde frygtet, men sad derimod lige i skabet, hvilket fik mig til at grine gang på gang. Jeg anbefaler klart denne film, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer til at se den igen.

Katarina

har aldrig grint så meget fra start til slut:) total sjov og underholdende

Jakob P.

Melissa McCarthy gør det rigtig godt i denne her hæsblæsende, morsomme og actionfyldte spionkomedie. I selskab med Jude Law og Jason Statham er Melissa den skinnende perle, som tager hele æren og fornøjelsen selv må man sige. Oven på en lidt skuffende bio-tur for cirka 2 uger siden, så var den her komedie helt sikkert et stort plus og en ordentlig en på opleveren, som helt sikkert bør ses en gang til. Det kan den i hvert fald godt tåle! Jeg var heldigvis både overrasket og positivt stemt både under filmen, og efter filmen, dertil skal så lige nævnes at jeg havde nul forventninger til filmen inden jeg gik ind og så den. Dette viste sig at være en rigtig god ide, men det er det jo til enhver biografoplevelse. Glædens forventning og nul forventninger til filmen!

Susan Cooper (Melissa McCarthy) er skrivebordsagent med cirka nul selvtillid med i baggagen. Samtidig er hun forelsket i superagenten Bradley Fine (Jude Law), som slet ikke tænker på hende på samme måde. Da Bradley bliver myrdet, og samtlige agenters identitet er blevet afsløret, en atombombe er blevet stjålet, står CIA overfor sin hidtil sværeste sag. Da det ikke er muligt at sende andre agenter, bliver Susan Cooper sendt ud i marken og udstyret med de nyeste gadgets, våben plus en ny identitet. Det viser sig hurtigt at Susan har talent for at opspore de kriminelle personer som de jager, og da hun frygtløst kaster sig ud i diverse udfordringer som hendes mission kræver af hende, kommer hun dybere og dybere ind i den farlige spionverden.

Jeg var både positivt stemt og overrasket over denne her udmærket spionkomedie, hvor Melissa McCarthy leverer en overbevisende præstation, i samspil med Jude Law og Jason Statham. Jeg synes de alle tre gør det rigtig godt, og skurkene er også rigtig gode og meget udspekuleret. Tempoet er hæsblæsende, der er godt gang i den faktisk hele filmen igennem, og der er også plads til stille øjeblikke. Rytmen er også god hele vejen igennem filmen, og jeg føler ikke på noget tidspunkt at man keder sig under filmen. Jeg synes generelt skuespillerne gør det rigtig godt, deres monologer er ikke på noget tidspunkt kedelige, og der er god fremgang i handlingen og i historien som desuden holder vand. Jeg er glad for jeg delte denne oplevelse med the one and only Martin Mangor, og det var uden tvivl hele oplevelsen værd. Spy kan helt sikkert anbefales!!!

Birgituser/227495

den var sjove og god

Den mest geniale action komedie

Melissa McCarthy.
Jason Statham
Jude Law
;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.