Cookie- og Privatlivspolitik

Valhalla Rising

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
31.03.2010
| | |
Valhalla Rising
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning (m/eng. undertekster)
|

'Valhalla Rising' er en blodig vikingefilm om den stumme og overnaturligt stærke kriger One Eye.

Mads Mikkelsen spiller rollen som vikingen, der i årevis er blevet holdt fanget af en høvding og hans klan.

One Eyes uovervindelige evner i dødelige gladiatorkampe har holdt ham i live gennem lang tid, og rygtet om den mutte morder har spredt sig i den barske vildmark.

Det lykkes One Eye at slå sin fangevogter ihjel, og sammen med en slavedreng begiver han sig ud på en ordløs rejse ind mørkets hjerte.

'Valhalla Rising' er instrueret af Nicolas Winding Refn ('Pusher'-trilogien, 'Bronson').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (270 votes)
2.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... kan roses for sit mod til at være anderledes, men dens selvhøjtidelighed er ulidelig, og jeg gætter på, at otte eller måske ni ud af ti tilskuere vil hade den." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... en velkommen fuckfinger til den etablerede filmindustri - og en stor glæde for dem, der går i biografen efter det nyeste nye. ... Enten vil du røvkede dig eller ile ud af biografen og anbefale filmen vidt og bredt til dine eventyrlystne filmvenner." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... er ikke så meget en film, som det er filmkunst - og en af den slags film man enten vil elske eller hade. Døm selv." (Kristine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Refns film er langt fra dilettantisk, tværtimod: Den er superprofessionel, men den modtages næppe med store lovord. Dertil er handlingen for stillestående og lapidarisk og personerne for endimensionale. Men den har en visuel magt, der besætter bevidstheden som et trip med sløret fornemmelse af en fjern, fjern tid." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Vi kommer ikke tæt nok på nogen af figurerne til at føle noget for dem. ... De, der kommer frem til rulleteksterne uden at falde i søvn, vil sidde tilbage med mange spørgsmål." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Filmen er foruroligende smuk. Der er en indædt stædighed på spil, sammenbidt, blodindsmurt, foroverbøjet... Det er ikke en film for de sarte, og den er ikke politisk korrekt noget sted. Men 'Valhalla Rising' skaber måske den bedste fysiske action, man har set i nogen dansk film." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

lort lort lort lort og atter lort...spild af tid og penge...nicolaj du dkylder mig 80 kr!!!

Kayjaydkuser/416342

Jeg gik ind og så VH, med blandede forvetninger... HAvde læst alle anmeldelser, så vidste det måske ville blive en lang og mærkelig fornøjelse.... Det blev det det også på nær det var langt fra en fornøjelse.... Hold da ferie noget selvhøjtidilig møj... Denne film er da flot filmet, men hvis man vil lave kunst, så skal man efter min mening holde sig fra filmmediet, i det mindste i en grad at filmen ikke skal køre i pindefulde 93 minutter... Konklusionen må være at man nok kan blive mere underholdt af at se hvid maling tørre... Refn du må sq gerne lave specielle film, men ingen grund til at hoppe af fornuft toget!

Anonymuser/0

Filmen vækker helt klart en masse følelser. Den er ude på at provkere på alle mulige måder, og bryder med det meget blankpolerede billede af vikinger og kristne man kunne have.
Man kan godt mærke den samme autensitet som i Pusher. Den tid ligger bare så fjernt fra vores computerteknologi og viden at den er svær at relatere til.
Den er lidt svær at bedømme men 4 er vidst ikke helt ved siden af tror jeg

Daniel

Jeg har ikke selv set VH men jeg morer mig ved at læse disse anmeldelserne ^^. Det ser ud som om folk ikke har undersøgt hvad det det lige var man skulle lægge mærke til og hvad man skulle forberede sig på at bære over med.

"Dåræigste film EVER!" ?? Sidney Lee, anyone?

Rasmus

"Valhalla Rising" er noget nær en af de mest perfekte filmoplevelser jeg har haft nogensinde.

Lyd, billede og stemning går op i en så høj enhed, at den minimale handling nærmest virker nedprioriteret og at man istedet har fokuseret på, at give tilskueren en meget mere kunstnerisk og sanselig filmoplevelse, udelukkende bestående af smukke, betagende billeder af naturen tilsat dunkel(!) musik (en stor del af filmen igennem)
Hvilket giver et godt indblik i filmens første sætning: "I begyndelsen var der kun mennesket og naturen" ..

Handling ER der altså ikke meget af (mange vil helt sikkert sidde tilbage med et kæmpe spørgsmålstegn) men den er jo bevidst lavet til fri fortolkning.. Til gengæld bliver den så totalt overrumblet af den visuelle side samt lyden at den manglende handling, virker som en bagatel !

Et virkelig flot filmtrip, der overgik alt forventnig og har brændt sig fast for altid, stor filmkunst.

RESPEKT TIL NICOLAS WINDING REFN

Maxuser/577588

Thomas & Karina, gud hvor er jeg enig...vor herre til hest for en lorte film.
Skal gerne indrømme at de første 15-20 min vækker min interesse men så går det ellers godt nok ned af bakken for denne projekt!
En enkelt stjerne skal den dog ha for billederne/kamera ...selv om jeg synes at der sker "genbrug" af ideerne ...... !

Cydone

Var inde og se den igår. Det er en visuel flot film. Lidt Kurosawa møder Cronenberg. Desværre fungerer de lidt overdramatiserede scener ikke helt, og brugen af skræmmende lyd og drømmebilleder, er lidt irriterende.

Den prøver at være et poetisk udtryk, men i det tilfælde kunne den godt ha været lidt kortere. Og hvor er det lige de der indianere passer ind i verdenshistorien, for de er vel ikke bare deres tankespind..

Smut ind og se The Road, hvis du se en god film. Men da også fint at støtte en dansk film mand. Fint at refn får aflad for sin kunst, så han kan komme tilbage og lave "rigtige" film.

Anonymuser/0

Sikke en skam at der ikke bare var lidt mere historie, lidt mere gods i Valhalla Rising! Ideen er god og billederne og musikken arbejder intenst på at skabe mening - desværre ER der bare ikke nogen særlig dyb mening med det hele - så vidt jeg kan se...

Isa

I Århus kan man se den i Øst for Paradis. Jeg synes den skal ses i bio, tror slet ikke stemningen kommer med på samme måde på dvd

Karinauser/431798

En af de ringeste film, jeg nogensinde har set i biografen. Der sker INTET - og jeg mener absolut INTET i den film. Mikkelsen spiller godt, og det er vel den ene stjerne værd. Absolut spild af tid - og penge.
Winding Refn skylder mig to timer af mit liv, som jeg gerne vil have refunderet!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.