Cookie- og Privatlivspolitik

Flugten til frihed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2015
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Loin des hommes
|

'Flugten til frihed' handler om den fransk-algierske skolelærer Daru, der underviser i en lille landsby i Algeriet. Rundt omkring ham raser uafhængighedskrigen mellem algeriere og franskmænd.

Da hans ven, Balducci, kommer på besøg med en arabisk fange, tvinges Daru til at vælge side i den politiske konflikt. Et valg, der bliver yderligere vanskeliggjort, da han danner et venskab med den tilfangetagne.

Viggo Mortensen viser nye sider af sit talent i det fransksprogede drama. Filmen er den ene af hele tre produktioner, Mortensen medvirkede i sidste år med The Two Faces of January og Jauja som de to øvrige, og som beviser, at dansk-amerikaneren spænder vidt både genremæssigt og sprogligt.

'Flugten til frihed' har musik af Nick Cave og Warren Ellis og er baseret på den eksistentialistiske novelle 'Gæsten' af Albert Camus. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.3
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det lyder så kedeligt at sige, at 'Flugten til frihed' har potentiale til at gøre verden til et bedre sted at leve med sin humanistiske indstilling, men når filmen samtidig beriger os med et flot billedsprog og en lydside af Nick Cave og Warren Ellis, er opbyggelighed og humanisme knap så forudsigeligt, kedeligt og politisk korrekt." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En slags John Ford i slow-motion, hvor det, der ikke bliver sagt, er mindst lige så vigtigt som de få, men velvalgte replikker. Stærkt fascinerende på nærmest hypnotisk facon og tilmed ganske tankevækkende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[Viggo Mortensen] ser ikke bare ud til at have lagt sjæl i sin rolle som Daru, i hver en scene i filmen ser han ud som om det betyder noget særligt for ham at få mennesket Daru til at stå tydeligt foran os. Der er en sjælden intensitet og vilje i hans blik." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den egentlige hovedperson er [...] hverken landskabet eller skuespillerne, men en satanisk magt, som vi akkurat fornemmer: Den algierske frihedskrig i al dens grusomme hensynsløshed. I dialektikken mellem de to konkrete mænd og en snigende, nådesløs krig har filmen sin uforlignelige kvalitet." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Som sådan er 'Flugten til frihed' en meget fin og stemningsfyldt film. Til tider driver den også rigeligt langsommeligt af sted." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er muligt, at filmen forklarer for meget, og det er muligt, at den milde Daru i lidt for høj grad bliver en handlingens mand. Til gengæld har Oelhoffen fundet en arketypisk western i historien. Daru inkarnerer en integritet, som ikke bliver mindre værdig, fordi heroisme er en futil utopi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jytte

Filmen er meget spændende, men også krævende. Baggrunden er den algierske uafhængighedskrig, og det er nok godt at have lidt viden om det forinden. Man ser, hvordan de menneskelige relationer påvirkes, den enkelte bliver sat på prøve. Visuelt er filmen meget smuk, men også barsk med Atlas bjergenes ufremkommelige natur som baggrund for hele sceneriet. Viggo Mortensen er helt fantastisk, kan næsten ikke beskrives.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.