Cookie- og Privatlivspolitik

Shutter Island

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.02.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shutter Island
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro v. K. Engberg, Særvisning, Særvisning m. caféoptakt
|

I 'Shutter Island' spiller Leonardo DiCaprio Teddy Daniels, den ene af to U.S. Marshals, der bliver tilkaldt til en isoleret og trøstesløs ø.

Øen huser et nærmest fæstningsagtigt hospital for sindssyge forbrydere, og da en morderske forsvinder fra den lukkede institution på mystisk vis må Teddy undersøge de nærmere omstændigheder.

Sporene bliver kun mere forvirrende, som dagene går, og Teddy får stadig sværere ved at skelne sandhed fra løgne blandt indsatte og læger, der ikke altid har samme syn på virkeligheden. 

Teddy plages endvidere af sine traumatiske minder fra 2. Verdenskrig, og samtidig afskæres øen fra fastlandet af en ødelæggende orkan… og et sted på Shutter Island er en mentalt forstyrret morderske på fri fod.

'Shutter Island', der er baseret på en roman af Dennis Lehane (Gone Baby Gone, Mystic River), er det fjerde samarbejde mellem DiCaprio og Martin Scorsese.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2920 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Martin Scorseses 'Shutter Island' er en flot, paranoid og deprimerende thriller." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'Shutter Island' er en mesterlig spændingsfilm med en fremragende Leonardo Dicaprio i hovedrollen." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Jeg hader at sige det, men vi skal helt tilbage til Alfred Hitchcock for at finde en gyser så kompleks og hjernevridende som Martin Scorseses 'Shutter Island'." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Scorseses 'Shutter Island' er først og fremmest en opvisning i eminent filmhåndværk." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det virker, som om fiaskoen med ”The Gangs of New York” (2002) har drænet noget af den kreative energi ud af Martin Scorsese. 'Shutter Island' er slet ikke på det niveau, som han så overlegent har vænnet os til". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "En psykologisk thriller tilsat stormvejr, koldkrigsparanoia, nazitraumer og vrangforestillinger. Der er lidt af det hele i 'Shutter Island', men der er desværre også for meget af det gode." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Gå ikke glip af denne fantastisk film som kun Martin Scorsese kan lave. Ligger klart top 10 over hans bedte film.

Og gå heller ikke glip af Leonardo Dicaprio i en af sine bedste roller.

Er meget positiv over især slutningen på denne film.

Nikolaj

Meget flot lavet er filmen, både skuespillet, konceptet og det surrealistisk holder, og det giver en rigtig spændende film.

Simon

Jeg kunne ikke blive mere enig med Henning Høeg, som siger at han hader at sige det, men at man skal helt tilbage Alfred Hitchcock for at finde en gyser så kompleks og hjernevridende som Martin Scorsese's Shutter Island. Jeg kunne ikke blive mere

Jeg spændte måske ben for mig selv, da jeg viste hvad filmen vendte med. Det er sgu surt, men selvom jeg ved hvad den ender med, er den stadig underholdne hele vejen igennem.

Mega fed film, jeg glæder mig meget til 'The Devil in the White City' hvor DiCaprio igen har hovedrollen i en af Scorsese's film. Det bliver ultra-fedt.

Nicolaj

En rimeligt plot med et fantastisk twist, som får dig til at gennemtænke hele filmen. Uden dette twist ville filmen ikke være hvad den er, men du vil have lyst til at se filmen 2 gange, hvilket den også fortjener!

Maggie Smith

Super fed thriller, som er pisse skræmmende - men samtidig en brilliant film. Fremragende!

Nicolai

Efter at ha lavet en rimelig normal men stadig genial Scorsese film ( The Departed) skulle Martin og Leo original have begyndt arbejdet på Wolf Of Wall Street. Men af ukendte årsager blev dette udskudt til fordel for noget lidt andet end hvad man havde regnet Scorsese ville lave. Nemlig en stærk psykologisk hjernevrider thriller som slet og ret skulle være Martins hyldest til thriller/gyser mesteren Alfred Joseph Hitchcock, og hans forsøg på at skabe dette lykkedes til fulde.
Man er fra første scene betaget af stemningen og man bliver ved med at følge Edward Daniels hele vejen igennem en komplicerede sag der til sidst ender med at skære ham fuldstændig fra hinanden.

Leonardo giver bogstavelig talt en power præstation hvor han viser alle trinene i hvad der driver et menneske til vandvid og som mange andre har sagt så er det stadigvæk den dag et mysterium at han ikke blev nomineret til en oscar for denne rolle.

de øvrige skuespillere, Mark Ruffalo, Ben Kingsley og Max Von Sydow spiller ligeså fremragende på hver deres egen måde.

Og Martin skaber slet og ret en perfekt thriller og en perfekt Hitchcock hyldest og efter denne skulle han komme til at lave endnu en hyldest film som jo så var hans hyldest til George Melies altså Hugo.

Thor

Elsker film som man skal tænke over og bliver helt forvirret til sidst! En af de to bedst film i 2010.

Camilla BK

Jeg var overrasket over den her film... Jeg synes normalt ikke at Leonardo DiCaprio er en god skuespiller, men synes han passer perfekt til den her rolle. Det samme gælder også for Mark Ruffalo - synes generelt skuespillet er super godt i den her film!
Samtidig er det en film man skal holde tungen lige i munden for at følge med i hvad der egentligt sker.

Et minus ved filmen, og grunden til de 5 stjerner, er at det flere steder er super tydeligt at der bliver brugt green screen. Som f.eks. første scene på båden hvor man ser dem stå og snakke og man ser havet i baggrunden. Det samme når de er ankommet til øen og de sidder på ladet af bilen... alt for tydeligt at se at det er green screen

Men alt i alt en god film hvor slutningen virkeligt overraskede mig, man samtidig selv tænkte sig til flere ting som kan være "løsningen"

5 stjerner fra mig :)

Frank

God film

Mathine

Psykologisk drama, med fart på...

En afsindig lækker Scorsese film, hvor gangsteren er skiftet ud til en psykopat med vrangsforestillinger.

Det taler til mig og får mig til at sidde uroligt, af spændning, på biografsæddet.
Jeg har ikke haft det sådan siden "Et smukt sind."
At få lov til at være en del, af et sygt sind, at rode i det og stille diagnoser. Så er jeg klar!!

Leo er perfekt i denne rolle. Han er troværdig og elskværdig...
Mere af denne slags!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.