Cookie- og Privatlivspolitik

Drengene fra Skt. Petri (1991)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drengene fra Sankt Petri
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning Dansk Tale
|
Kåde drengestreger bliver til blodig alvor i Søren Kragh-Jacobsens og Bjarne Reuters skildring af en af de første modstandsgrupper under besættelsen, ‘Drengene fra Sankt Petri’. En gruppe gymnasieelever i Aalborg søsætter en ambitiøs plan om at sprænge et tog i luften. En bundcharmerende film, der perfekt rammer balancen mellem kærlighedshistorie, tidskolorit og spændingselementer. ”Evnen til naturlighed”, fremhævede B.T. som en styrke ved filmen.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.4
0

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Flemming

Det var ikke nogen god film. Dialogen var urealistisk, kulisserne var urealistiske og spændingen udeblev.

Thomas

Dårlig film - se den ikke. Den er langtrukken - den første time sker der intet. Skuespillerne er dårlige (muligvis pga et dårligt manuskript). Byen og sporvognene er polske, toget er tysk - det ligner overhovedet ikke Danmark uanset hvor mange skilte man sætter op.

Lars Michael

ET stykke Danmarks historie, som vi allesammen kender til.
Den fortjener et godt publikum.

S. Rico

En af de første modstandfilm jeg har set. Jeg huskede den som rigtig god, men tidens tand – og en mængde andre film om samme emne – har sat sit præg. Humoren i den første del af filmen er ikke længere speciel morsom. Og alvoren i den sidste del af filmen ikke speciel intens. Ikke en dårlig film, men hvis man vil se en god film om Danmarks modstand under krigen, er der mange andre der er langt bedre.

Wayne

Virkeligheden overgik filmen på mange områder, og når man tænker på skæbnen for Hvidsten gruppen - som egentlig bare var et mellemled, så er det utroligt at de alle overlevede krigen. Men tyskerne turde nok ikke dræbe børn af overklassen.

Men de var uden tvivl udløsere for den modstand, som langsom rejste sig i danmark i de år.

Synd at man ikke har valgt at bruge skuespillere fra Aalborg, det ville have gjort det lidt mere troværdigt. Men glimrende drama af Søren Kragh-Jacobsen, baseret på Bjarne Reuters roman.

Nikolaj

Nikolaj Lie Kaas som ung, der er sket meget.

Filmen kan helt sikkert godt anbefales.

Biancha

kan varmt anbefales

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.