Cookie- og Privatlivspolitik

Fury

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
13.11.2014
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fury
|

I krigsfilmen 'Fury' har Don 'Wardaddy' Collier set sin del af blodige kampe, siden han tilsluttede sig krigen mod tyskerne i Nordafrika i 1942.

Tre år senere står han endelig i selve Tyskland, og hans nye mission bliver at bane vejen til Berlin i et land, hvor nazisterne stadig øver indædt modstand.

Collier, og hans krigsvante soldater, hilser derfor ikke den uerfarne Norman Ellison velkommen, der skal forsøge at blive en del af den sammentømrede gruppe, som netop står overfor den hidtil største udfordring.

Siden Saving Private Ryan fornyede genren, blev den rå og realistiske stil primært overtaget af europæiske krigsfilm, der minutiøst skildrede diverse begivenheder under Anden Verdenskrig. Den amerikanske ’Fury’ retter op på balancen og blander elementer fra tv-serien ’Band of Brothers’, samt filmene Rio Bravo og 300, med rækken af populære computerspil, der tager udgangspunkt i kampen mod nazisterne.

Hovedrollen spilles af Brad Pitt, og filmen er instrueret af David Ayer, der stod bag End of Watch og skrev manuskriptet til Training Day. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (260 votes)
4.5
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et til tider lidt for buldrende soundtrack og et par macho-kække oneliners for meget ændrer ikke ved det faktum, at 'Fury' er et bombardement af sanserne." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] med et solidt manuskript, fremragende dialog, hæsblæsende action og et hold skuespillere, der virkelig klikker, ender 'Fury' i en kategori, hvor der ikke er så farligt langt op til 'Saving Private Ryan'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Mandefolkesnakken fortaber sig i et hav af klichéer, og når røgen fra slagmarken har lagt sig, er der ikke meget andet tilbage end en ordinær actionfilm pakket ind i slidte rekvisitter fra fordums tider." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] Ayer har åbenbart ikke kunnet blive enig med sig selv om han ville skabe en antikrigsfilm eller et gammeldags heltekvad til de amerikanere, der kæmpede en hård kamp i deres tanks mod de bedre udrustede tyske Tiger-kampvogne." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Men tager en gruppe mænd, isolerer dem - normalt i en krigssituation - og skildrer deres indbyrdes relationer og skæbne. 'Fury' udfylder skabelonen fantasifuldt og med kompakt dramaturgisk energi. Der er scener med vild voldsomhed og knugende suspense!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Surprise i en krigsliderlig tid: en stor hollywoodproduktion og alligevel en antikrigsfilm." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Der er hverken overraskelser eller nogen særlig dyb indsigt i 'Fury', men filmen er et respektabelt genrestykke." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camilla Lyngby

Det var tydeligt, at der var brugt rigtig lang tid (og rigtig mange ressourcer) på at gøre filmen så historisk korrekt som mulig.

Kristian

For en gangs skyld ikke en typisk amerikansk krigsfilm, hvor alle amerikanere er helte, hvis højeste ønske er at komme hjem til familien.
Nu har jeg aldrig været i krig, men jeg synes det så ret realistisk ud.

Jonas

Fantastisk film hvor man kommer meget tæt på en lille gruppe under 2. verdenskrig

F

Jeg har først fået set denne film nu, da der er rigtig mange film omhandlende 2. verdenskrig og det har bare ikke fanget min interesse.

Filmen har overrasket mig.
Brutaliteten og de svære valg (og manglen på samme) er skildret rigtig godt igennem hele handlingen. Skuespillerne gør et fremragende stykke arbejde - der er scener hvor de ikke siger noget, men det er der heller ikke behov for, for deres ansigtsudtryk siger det hele. Man smiler også med når de laver sjov med hinanden. Der er også fokus på soldaters forhold internt og på deres forhold til kvinder, hvilket man undgår i rigtig mange krigsfilm.

Anderledes og fremragende krigsfilm!

Nikolaj

Utrolig flot lavet, intens, og faktisk også glimrende skuespil. Og Brad Pitt gør det faktisk godt, og det er befriende. Jeg synes det er lang tid siden, at han har spillet en mere seriøs rolle. Men i den her film, gør han det godt.

Jeg tror desværre ikke helt på slutningen, at de ligefrem ville ofre dem selv i en umulig kamp mod Tyskerne. Og samtidig formår de at holde stand i rimelig lang tid, hvilket nok ikke kunne lade sig gøre i virkeligheden.

Men især i første halvdel af filmen er utrolig flot, skræmmende, og det giver et godt indblik i, hvordan det nu var dengang.

Cathrine

Jeg blev lidt tvunget til at se denne film, men jeg fortrød det bestemt ikke. Jeg har aldrig været til krigsfilm, og slet ikke film som handler om 2. verdenskrig. Men det er nok også fordi at man godt kan se at det er en amerikaner film. Den har det lidt over sig, den stemning som man normalt forbinder med 2. verdenskrig syntes jeg ikke de havde formået at skabe 100 procent.
I forhold til andre krigsfilm, så kommer man til at lærer den lille gruppe af mennesker at kende, som man følger. Man får hurtigt et overblik over hver karakter, og man finder også hurtigt ud af hvem man bryder sig om, og hvem man bryder sig mindre om. Der var nogle gange hvor jeg godt kunne have dasket én eller to af dem, fordi de irriterede mig, men det er en god effekt at filmen har, for det får en til at holde ved. Det er en barsk historie som man bliver grebet af.
Vi ser også nogle skuespillere, som vi kender ret godt i forvejen. Blandt andet Brad Pitt og Logan Lerman som har lavet utrolig mange gode film, den seneste tid. Logan spiller Norman, og det gør han virkelig godt. Jeg kunne slet ikke kende ham til at starte med! Skuespillerne overrasker mig lidt. De fungere utrolig godt sammen.

Nellie

Det er en fornøjelse at se en film som Fury. Fedt at man kommer tæt på det lille hold og kan følge deres kamp og udvikling. Filmen er efter min mening, filmet rigtig flot og den går bestemt ikke ned på spænding.

Den får ikke den sidste stjerne, fordi den ikke er på samme niveau som andre krigsfilm, som eksempelvis Black Hawk Down! :-)

Wayne

Meget realistisk - og fint at tage soldaternes forhold til kvinderne op. Man kan undre sig over den beslutning der tages i slutningen af filmen - især da det har været det primære mål at overleve, med en hel besætning. Kæden hopper bogstaveligt lidt af.

Nis Hartmannuser/888079

Dette er en af de bedre krigsfilm jeg længe har set. Den giver et brutalt og skræmmende billede af hvad krig gør ved folk.

Filmen foregår i de sidste dage af 2. verdenskrig og følger en lille tank gruppe der opererer langt inde bag fjendens linjer. Filmen har et solidt cast med bl. a. Brad Pitt, Shia Labeouf og Jon Bernthal i hovedrollerne.

Vi får et godt billede af krigs meningsløshed og hvordan soldaterne mister deres menneskelige sider for at kunne overleve på slagmarken. Desværre er der ikke rigtig noget overordnet mål for vores hovedpersoner, så jeg føler at filmen rammer lidt ved siden af for at komme op ved siden af de andre helt store klassikere i genren.

Bortset fra det er filmen fyldt med nervepirrende kampscener og selv i de mere karakter baserede momenter er der altid en uro og brutalitet til stede.

Marishen76

Er nu ellers vild med Krigsfilm, men synes ham "aPitten" er faldet lidt af på den, på det sidste. (men har nu egentlig aldrig brudt mig om ham) Synes historien er ganske god og synes ham den unge spiller super godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.