Cookie- og Privatlivspolitik

Big Hero 6

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der foregår i et virkelighedsfjernt, animeret univers, har mange humoristiske og positive optrin. Der er dog enkelte spændingsmættede scener med forfølgelser og kampe, hvor tempoet er højt og filmens hovedfigurer trues. I en hæsblæsende biljagt forfølges en dreng og hans venner af en maskeret, dystert udseende skurk. I en anden scene angribes en ung dreng af truende små sorte mikro-robotter i en mørk, afsidesliggende lagerhal. Disse scener forløses dog hurtigt og positivt, hvorfor de kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på de mindste børn.

Se mere på medierådet.dk
29.01.2015
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Big Hero 6
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Særvisning - dansk Tale
|

'Big Hero 6' handler om drengen Hiro, der er et teknisk geni, men som bruger sit talent på små kamprobotter, der kan vinde penge i ulovlige væddemål. Hans storebror, Tadashi, er til gengæld kommet ind på en særlig teknologisk uddannelse, hvor han har opfundet en lægerobot kaldet Baymax.

Imponeret af sin storebrors robot beslutter Hiro sig for at lave sin egen opfindelse, og resultatet bliver nogle helt særlige mikro-robotter, der kan samle sig selv og blive til stort set hvad som helst. Men pludseligt sker der en mistænksom katastrofe, som efterlader Hiro alene med Baymax. Sammen kan de måske løse mysteriet, men det betyder, at både lægerobotten og Hiro skal finde frem til deres indre superhelt.

Animationsfilmen er oprindeligt navnet på en relativt ukendt tegneserie og superheltegruppe udgivet af Marvel, der har fået et helt anderledes udseende som spillefilm. Som den beslægtede Drengen og Jernkæmpen er der fokus på venskabet mellem en dreng og en robot, men der er først og fremmest tale om en farvestrålende superheltefilm med et væld af gode og onde karakterer.

'Big Hero 6', der blev en stor succes i USA, byder desuden på en række henvisninger til andre animationsfilm fra Disney. Hvis du altså kan finde dem!

Filmen modtog en Oscar for Bedste animerede spillefilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (763 votes)
5.1
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Big Hero 6' byder på et væld af opfindsomheder og overskud i hver eneste scene. Begge dele nærmest hopper ud af billederne i dejligt underspillet 3D." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Opskriften er frisk. Historien er vedkommende og engagerende. Og selvom animationen er charmerende og dybt original, så fornemmer man, at der banker et rigtigt menneskehjerte under den avancerede computeroverflade." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Ingen tvivl om at især de lidt større drenge vil nyde løjerne uden forbehold, men her er faktisk noget at komme efter for de fleste - også de voksne ledsagere." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det virker unægtelig som om Disney-studierne har pudset og nusset omkring hver en scene [...]. Vi har set det hele før. Men vi har aldrig set det i selskab med Baymax." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Sammensætningen af de mange genrer er afstemt, selv om det kipper lidt over i hæsblæsende action i sidste halvdel. Det er dog ambitionerne, der får alvor giver 'Big Hero 6' luft under vingerne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er ren rutine for giganterne i Hollywood at skrue noget blæret heftig hurlumhej sammen, men at huske at få hjertet med, er noget helt andet. Lille Hiro har et sorgfuldt hjerte, der er lige så stort, som robotterne er sjove." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det må være den smukkeste animationskunst, der er set i nyere tid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gitte <3user/16815

Den er sjov, underholdende, og fantastisk. Disney med stort D

Morten

Dejligt med en lidt mere rå Disney film. Fedt med træk fra det Japanske Manga univers. Klart værd at se.

Johan Pedersen

Jeg kan godt forstå at "Big hero 6" blev nomineret til en oscar for den bedste animerede spillefilm. Den er også rigtig flot lavet. Det er godt fundet på med gode ideer som f.eks Drengen Hiro, der er ekspert i tekniske projekter og som laver små kamprobotter og hans storbror Tadashi, der er kommet ind på en teknologisk uddannelse, hvor han har opfundet en lægerobot, som kaldes Baymax. Selve 3D er ikke lige det stor hit. Men så meget desto mere fantastisk er oplevelsen nemlig. Så det er en film jeg vil anbefale til alle.

jannemichelsenuser/427289

Med en god fortælling og en herlig robot-figur, vi var vilde med den.

ANNEuser/723708

En rigtig god lavet film. Der har det hele grin, kærlighed, og had. Den har humor ind imellem det hele. Min niece elskede den. Og jeg syndes også den var rigtig sjovt.

Marck

den er griner at se, skal helt klart have den på dvd :)

Freja

Denne film fik mig både til at græde lidt, smile meget og grine endnu mere; jeg er så glad for at se en film med en god baggrund; det handler om at forstå døden, og det er udført smukt og subtilt hele vejen igennem. Desuden er det fantastisk at se karakterer med fantastiske karaktertræk; helt igennem en smuk, veludført film, der klart er det værd at se!

Caro

Meget at lære af denne sød animationsfilm.

Mit barn elskede den!! Anbefaler den 100%

Nellie

Filmen er en af de bedre animationsfilm og historien bag den er også rigtig sød. Helt klart en jeg ville kunne se sammen med min nevø :-)

Laura

Jeg synes helt sikkert denne film fortjener mere omtale! Havde håbet på at Oscaren gik til "Sådan træner du din drage 2" eller "The Boxtrolls", og blev noget overrasket da denne film vandt den - en film jeg aldrig havde hørt om før. Alene af denne grund bestemte jeg mig for at se den, og blev bestemt ikke skuffet!
Det var en virkelig sød og rørende film med et anderledes plot. Den er klart bedre end de førnævnte tegnefilm og vil uden tvivl anbefale den til alle.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.