Cookie- og Privatlivspolitik

Far from the Madding Crowd

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en let dramatisk og til tider melankolsk stemning. Den indeholder enkelte ubehagelige scener; i én dramatisk scene ser man fx en mand løbe i desperation efter en flok forvildede får, som er på vej til at styrte ud over en klippeskrænt. Man ser flere af fårene falde ind mod klipperne, hvor de slås ihjel, samt de mange døde får, der ligger på jorden. Efterfølgende ser man manden råbe og skyde ulykkeligt og desperat. I en anden scene åbner en kvindelig hovedfigur en kiste, og man ser ligene af en kvinde og et nyfødt barn. Det døde spædbarns ansigt er blå-violet og fremstår usminket. På grund af de nævnte scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.04.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far from the Madding Crowd
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Far from the Madding Crowd' foregår i 1800-tallets England og følger den unge Bathsheba Everdene, der flytter til en ny landsby efter at have arvet sin onkels gård. 

Bathsheba er en handlekraftig og selvstændig kvinde, der ikke er bange for selv at drive gården og styre landbruget. Modspillet til tidens kønsroller skaber en del opmærksomhed omkring den smukke landejer, og snart er hun splittet mellem tre vidt forskellige bejlere - den jordnære fåreavler Gabriel, den charmerende sergent Frank og sidst den ældre samt velhavende William Boldwood.

'Far from the Madding Crowd' er baseret på Thomas Hardys klassiske roman fra 1874 og er foruden at være forfatterens første litterære succes også kendt som Hardys klareste hyldest til den landlige idyl. Danske Thomas Vinterberg har instrueret den britiske periodefilm med Carey Mulligan i hovedrollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (265 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tiltroen til Thomas Vinterberg vokser med dette på én gang stilsikre og varmt ulmende værk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Far from the Madding Crowd' er ikke en film, der formår at række ud over sin egen litterære tidslomme og sige os noget om livet i dag. Den siger i det hele taget ikke meget." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Far from the Madding Crowd' er i Vinterbergs hænder blevet til et yderst velfortalt drama om længsel og begær mellem mennesker. En film, som hypnotiserer sit publikum og indtagende betager fra start til slut." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] Charlotte Bruus Christensens evne til at lade billederne farve figurernes stemning er et af de mest iøjnefaldende træk ved Vinterbergs 'Far From the Madding Crowd' [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en stor mundfuld, men for romantikeren er den værd at smage på." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er måske godt for Vinterbergs karriere, men den er unødvendig for filmkunsten." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Far from the Madding Crowd' er tæt på at være en lydefri film. Det lykkes at levendegøre passionen, snarere end at forklare den. [...] I Vinterbergs hænder bliver 'Far from the Madding Crowd' en moderne fortælling, som respekterer sit klassiske forlæg, men taler til tiden og mennesker nu." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Overraskende fangende og medrivende! Jeg følte mig total slugt og var som i en trance da filmen sluttede.

Man skal uden tvivl være til denne slags film, for ikke at falde i søvn eller kede sig gevaldigt. Det vil jeg gerne slå fast. Men jeg elsker periodedramaer, store romancer og stærke kvinder. Og dette er en utrolig smuk film. Historien fangede mig, og især pga. skuespillet hos de enkelte og skuespillernes samarbejde. Det er en drama med fokus på personer, personligheder, forventninger, traditioner og styrke.
En visuel virkelig imponerende film, som skaber et fantastisk univers og romantiseret billede på tiden.

Mette user/1155711

Så blev det tirsdag og jeg fik endelig set denne film med en rigtig god veninde igennem telia tirsdag ( fantastisk koncept)

Vil prøve at gøre det kort: Skøn film, sød historie med flere lag i sig, flot skuespil fra alle de medvirkende, fantastisk landskab/scenografi, smukke kjoler og en lækker Hr. Oak - hvad kan man ønske sig mere ?!

Et mesterværk er det ikke, men at kalde det fremragende er næsten en underdrivelse - et sted derimellem ligger jeg nok mht stjerner:)

Se den;-)

joan

Aldrig har man kedet sig så meget, dødssyg og uden drive, der sker intet. Det er en prut i ligegyldighedens flod, for yndere af læge journalenog roman bladet. Det er så dødsygt at det slet ikke kan siges tydeligt nok.Kom igen Thomas

Pia

Thomas Vinterberg har lavet en skøn romantisk film.
Flotte optagelser i det engelske landskab og virkelig gode skuespillere.
Den film har overrasket mig meget positivt.
Er vild med Carey Mulligan og håber at se mere til Matthias Schoenaerts (mr. Oak)

Camillauser/138272

Filmen gik rent ind hos min veninde og jeg.

Kjolerne er fantastiske <3

Den belgiske hottie skuffer bestemt ikke ;-)

Selv fårene leverer en halsbrækkende præstation ...

G-force

Så har Thomas Vinterberg lavet et engelsk historisk romantisk drama. Der er gode skuespilpræstationer, flot musik og fantastiske billeder fra det engelske landskab. Og selvom det er en kærlighedshistorie er der et par overraskelser undervejs. God film!

joan

Det er bare så kedeligt som roman bladet eller tv 3 serie på en søndag, flotte billeder, men så søvn dyssende at filmen kunne bruges som reklame for sove piller. Gab lige gyldigt.

Mikkel Poulsen

Thomas Vinterberg har formået at skabe et fantastisk gammeldages engelsk stykke drama. Skuespillerne er fremragende billederne er vældig smukke man bliver ført tilbage til Victorian England's 1870'ernes stil, at man tænker wow gid jeg var der og kunne opleve det. Men alt i alt en fantastisk smuk og rørende film jeg glæder mig til og se den igen til hjemmestuen en dag!

Mikkel Poulsen

Så skal man til galla premiere på. Far From Madding Crowd i morgen i Imperial kl 21:30 da jeg har vundet 2 galla billetter, jeg glæder mig og er spændt på dette stykke drama af Thomas Vinterberg!

Mette user/1155711

Håber du havde en dejlig gallaaften - jeg er nysgerrig på hvad du så synes om den?:)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.