Cookie- og Privatlivspolitik

The Giver

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og til tider ildevarslende stemning. Den indeholder scener i hvilke hovedfigurer udsættes for trusler, forfølgelse og farefulde situationer. I en scene får en baby angiveligt en dødelig indsprøjtning. I en anden scene bliver en soldat skudt og dræbt, mens en soldat i baggrunden skyder løs på en kvinde med sit maskingevær. Da scener som disse er kortvarige og ikke udpenslede, og da hovedpersonerne fremstår stærke og handlekraftige, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.04.2015
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Giver
|

Science fiction-filmen ’The Giver’ handler om den unge Jonas, der lever i et fremtidigt, tilsyneladende perfekt samfund, som har bandlyst menneskets dybe følelser ved at slette alle minder om smerte.

For at kunne lære af fortiden, udvælges der dog fra hver generation en såkaldt "Receiver" til at bære de smertefulde minder, og Jonas bliver udvalgt til opgaven. Han skal modtage minderne fra den forhenværende Receiver, der nu er en såkaldt "Giver", men i overleveringen af fortidens hemmeligheder indser Jonas, at systemet bygger på mørke hemmeligheder.

Filmatiseringen af Lois Lowrys ungdomsbog 'The Giver' (på dansk 'Jonas er udvalgt') har uden tvivl stærke paralleller til de dystopiske fremtidsuniverser i Hunger Games- og Divergent-serierne, men Lowrys roman blev allerede skrevet tilbage i 1993, hvilket er 15 år før fx Hunger Games-bøgerne.

I rollen som den gamle ”receiver” ses Jeff Bridges, Meryl Streep agerer skurk, og det unge talent Brenton Thwaites spiller hovedrollen som Jonas. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
3.9
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Instruktøren er] en mesterlig billedmager, der gør spillet mellem sort-hvid og farver til mere end en gimmick." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "I mange henseender ligner 'The Giver' en betydeligt mindre hysterisk udgave af den senere bestseller 'Divergent' [...]. Universet er mindst ligeså opstillet og utroværdigt i sin overdrevne brug af metaforer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'The Giver' er en vellykket blanding mellem 'Den uendelige historie' og Platons hulelignelse i science fiction-indpakning. Det lyder måske skizofrent, men det fungerer i Phillip Noyces instruktion." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Pleasantville' brugte i 1998 samme skift fra sort-hvid 'ensretning' til farverig 'virkelighed', og med langt større held end denne enfoldige ligning: velfærd=farveløshed." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Jeg synes, du skal se 'The Giver'. Den er ikke helt så hurtig som 'The Hunger Games' og 'Divergent', men den gør mere ud af at skildre sin utopiske verden, og som film er den simpelt hen mere interessant." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
GITTE

Historien har potentiale til langt mere. Genremæssigt er den som hungergames og divergent. Gabende langtrukken og de sidste 5 minutter sker en masse action som brat slutter - helt uden ordentlig forklaring så de kan lave en efterfølger som vi skal vente på et år. ØV film.

Segoyuser/116755

Jeg havde set frem til filmen, uden at have læst bogen, har fælles træk ang. opdeling dog er her fjernet div. følelser undtagen hos en, som da vælger sin egen vej der kommer til at påvirke alle, slutning lægger for mig om til en nr.2

Wayne

I USA blev den vist allerede fra August 2014.

Det er endnu en fremtidsfilm, med unge i hovedrollen - og endnu en gang handler det om at et ældre samfund har besluttet at indføre regler som skal beskytte resten af verden mod alt det "onde".

Filmen er ikke så meget "os" mod "dem" som det er tilfældet i de andre fremtidsfilm vi kender.

Al hukommelse er fjernet fra indbyggerne i denne verden, bortset fra en som skal huske det hele - og som overfører den viden til en udvalgt person. Og det er ham hvis udvikling vi følger, fra tro borger til tvivlende.

Bogen bag filmen er skrevet af Lois Lowry, som har skrevet yderligere 3 bind i serien - så måske er der basis for flere film i serien. Selvom den næppe bliver lige så populær som Hunger Games, The Maze eller Divergent - der mangler action.

Men fin film, som godt kan bære 4 stjerner ud af 6.

Mette

Ville ønske at den måtte køre i de danske biografer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.