Cookie- og Privatlivspolitik

Green Zone

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.03.2010
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Green Zone
|
'Green Zone' er et krigsdrama med Matt Damon som Roy Miller, der bliver chefsergent under den amerikansk okkupation af Bagdad i 2003.

Roys soldater må kæmpe sig gennem trafikpropper, vikle sig ud af køer af civile i ophidset kamp om vand og brændsel og dukke sig for snigskytter, der endnu ikke har opgivet kampen.

De kommer på sporet af en højtstående irakisk general, der havde ansvaret for Saddam Husseins våbenprogram, men konkurrerende efterretningstjenester er også ude efter generalen.

I små teams søger de efter Husseins masseødelæggelsesvåben, som formodes skjult i den irakiske ørken.

Lureminer, overalt hvor de bevæger sig, gør deres jagt på dødbringende kemikalier til et livsfarligt arbejde, og frustrationen stiger som dagene går.

'Green Zone' er instrueret af Paul Greengrass, som også instruerede Damon i de to seneste film om Jason Bourne.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (676 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... er både en hvas kritik af den amerikanske Irak-politik og en nervepirrende thriller - intelligent, nuanceret, dynamisk, kompliceret, dramatisk og ekstremt underholdende." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "I centrum brillerer Matt Damon på sin sædvanlige no-nonsen manér - som Jason Bourne i uniform." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "I forhold til Greengrass' hovedværker, 'Bloody Sunday' og 'United 93' er 'Green Zone' knap så gribende. Det er dog en mindre anke mod en krigsfilm, der rusker i både balancenerve og samfundssyn. Intenst." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Iraks skæbne er stort set reduceret til kulisse for en temmelig konventionel og til tider vildt usandsynlig action-film. ... Om man synes, at de forskellige slags amerikanere eller de forskellige slags irakere er skildret mest klichéfyldt, afhænger formentlig af øjnene, der ser." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... behageligt fri for behagesyge, og Greengrass tillader sig at lade persontegningen være overfladisk for at understrege, at alle blot er brikker i et spil, hvor efterretninger er fiktive og modstandere internt bekriger hinanden. ... Rene linjer er der ikke mange af i 'Green Zone', som er mere mainstream, end 'The Hurt Locker' var det, men på forunderlig vis lykkes den alligevel med sit dobbelte ærinde." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Man behøver ikke se denne film... mangler en del tempo og spænding

Kim

Når Matt Damon og Paul Greengrass går sammen om en film, så kan det åbenbart ikke gå galt ! Den er høj klasse ! Der er stor intensitet lige fra starten af, og filmen arter sig til at være en rigtig fed blanding af thriller, action og krigsfilm, dog uden så mange egentlige krigsscener som i fx. Full Metal Jacket eller Black Hawk Down ...men det gør ikke noget ! Den er intens og spændende, og har en meget fængende historie som holder én naglet fast til stolen hele vejen igennem !

Jeg indrømmer blankt, at jeg er blevet stor fan af Matt Damon, men det også primært pga. Bourne filmene, som efter min mening burde overtage pladsen efter Bond-filmene, som jeg ikke rigtig ka' li' mere. Damon har en evne og en indlevelse i sine roller der gør, at han kan få os til at tro på, at han virkelig er dén han spiller. Hans varemærke er troværdighed ! De øvrige skuespillere er også suveræne, især skal fremhæves Greg Kinnear og Brendan Gleeson, som på hver sin måde spiller fantastisk !

Faktisk var der kun meget få ting der trak lidt ned i karakteren. Som det er tilfældet i de fleste krigsfilm i nyere tid, synes jeg at den håndholdte kameraføring er for rystende ind imellem, også selvom jeg godt ved, det giver intensiteten et ekstra pift, men det ER altså irriterende når det bliver så meget, at man ikke ka' se præcis hvad der sker. Billedet må da gerne ryste lidt, men det behøver ikke være som om kameraet bliver holdt af en person med fremskreden Parkinsons syge, vel...?! ;-)

Den anden og sidste ting jeg lige vil nævne i denne forbindelse er, at jeg endnu engang var skuffet over, at en trailer der bliver lavet til en film, giver mig et indtryk af masser af action, og så viser filmen sig mest af alt at være en thriller og IKKE så meget en action film. En film skal helst være af den genre man forventer den vil være, set ud fra traileren, ellers risikerer man at blive slemt skuffet ! Men stadigvæk - hvis man ser bort fra traileren, så skuffer filmen mig så absolut IKKE !

Leneuser/485195

Den kan godt anbefales,. Men man skal ikke forvente sig helt store af filmen.

Ida

Jeg havde måske forventet noget mere tju bang ud fra hvad jeg havde hørt om den, og selvfølgelig var der noget, men slet ikke nonstop som jeg troede, og det kunne jeg meget godt lide. Der var en historie bag, og selvom den måske var lidt forudsigelig, synes jeg helt sikkert den var det værd.
Den har et forfriskende syn på krig, som ikke altid er good guys, bad guys, men også noget ind i mellem. Den giver stof til eftertanke hvis man ikke allerede havde visse forbehold over for Irak-krigen og dens grundlag, hvilket jeg synes er den bedste pointe i filmen!

annemetteuser/59229

selve filmen er god, men optagelserne er rige, i forhold til andre film, er vild med at gå i bio, men denne var ikke en af de bedste.
Optagelserne virkede som om den blev optaget med hånden med et amatør kamera. .

marianneuser/597989

kan lige gå an

Gormuser/273451

Blegner lidt i sammenligning med Hurtlocker, men er absolut på højde med Saving.... og Platoon.

lind_3400

man forventer bourne og får ingenting.
en dødkedelig film med ufattelig dårlig og gennemskuelig handling.
ingen vilde slåskampe eller brutale drab men en politisk kamp mellem amerika og amerika.
alt i alt en bummert.

Mariaen

Kedelig efter min mening...

RobinHooduser/9964

Filmen er virkelig, virkelig fed. En slags Bourne-film med politisk action og en stor fuck-finger til USA.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.