Cookie- og Privatlivspolitik

It Follows

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
It Follows
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyseren 'It Follows' handler om den smukke 19-årige Jay, der møder en sød fyr, dyrker sex med ham, og derefter vågner op til en frygtelig besked.

Hendes date fortæller hende, at han har smittet hende med en forbandelse. Et ansigtsløst væsen vil forfølge hende, indtil hun selv har sex med en anden og dermed overfører ondskaben. Nu må Jay gøre alt for at overleve, og heldigvis får hun hjælp af sine nærmeste venner - inklusiv Paul der er håbløst forelsket i sin veninde.  

'It Follows' er på kort tid blevet et fænomen indenfor gyser-genren. Referencen til den ligeledes skræmmendee The Ring er tydelig, men det er i den simple og åbenlyst gode ide, at filmens styrker ligger
.

Regel nr. 1 i gyserfilm er: Du må ikke have sex! Så selvfølgelig skulle nogen finde på at lave en film som 'It Follows', hvor monsteret er en metafor for seksuelt overførte sygdomme.(copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (145 votes)
3.4
3.5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "David Robert Mitchell giver sammenlagt et sobert og gennemarbejdet bud på, hvordan man stadig kan gøre en gyserfilm attraktiv, og han beviser, at man som debuterende instruktør i genren ikke behøver at skrue op og splatte ud for at gøre indtryk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] 'It Follows' leverer en bundsolid gyseroplevelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] lidt af et problem, at den overhovedet ikke er uhyggelig. Man kan sagtens kompensere for et lille budget med gode ideer. Det er desværre ikke tilfældet her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den udnytter gysergenrens fuldstændig fladtrådte klichéer til at opbygge en verden eller en tilstand, vi ikke har ord til at forklare, men som et digt, en film eller et stykke kunst kan beskrive, derind hvor byer falder fra hinanden, trygge rammer opløses, noget følger efter os, og kærlighed og tillid til et andet menneske, er den eneste lindring." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Nogen markant eller bare behændig instruktion byder filmen ikke på. De enkelte sekvenser er sendrægtige og træge, uden visuel fremdrift, så handlingen er længe om at komme videre. Og lyden! Den er en ulidelig støjplage!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[Man får] ikke et afslappet øjeblik i denne på en gang opiumsomtågede, empatiske og præcise skildring af dødens indtog i teenagerens bevidsthed." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ekaterinauser/419112

Hold da op en dårlig gyser :( Ud af 1,5 timer var det måske kun max 5 min gyser og resten af tiden var desværre plat. Dårlig historie og endnu dårligere skuespil. Er skuffet.

Kristina

Har netop set denne i biografen, i håbet om at få et godt gys.

Hvis man går ind for at se filmen for at forvente en gyser, så vil man blive slemt skuffet.

Det er nærmere en film med nøgne middelaldrende mænd og kvinder der følger efter en ung pige, et par chok undervejs i filmen også nogle sexscener.

Det jeg har fået ud af filmen er: lad hver med at have sex med alle mulige - for du ender med at dø af det :-)

De ligger op til en 2'er, den film kommer jeg aldrig ind og se.

Birgituser/227495

det er en B FILM
det er ikke nogen Gysere

DJT

Så har jeg netop været inde at se It Follows.

Med vilje satte jeg ikke mine forventninger i vejret, fordi den havde fået næsten lige så gode anmeldelser som The Babadook sidste år... og den var jeg så sandelig ikke begejstret for.
It Follows er ikke meget bedre.
Udover det åbenlyse "unge piger har sex og bliver dræbt" kunne jeg ikke lade være med at tænke "The Ring, men nu bare med kønsorganer.
Der var også et par jump scares (hvor ét af dem, indrømmet, ar effektivt).
Så er der lydsiden. Aldrig har jeg hørt så gennemtrængende, insisterende og r*virriterende "musik" i en film. Og det var der HELE! TIDEN!! Hver gang musikken startede rullede jeg med øjnene og tænkte: "Igen? Virkelig??" Og så stoppede det... og ikke engang tyve sekunder efter startede det igen... stoppede... startede igen...
Det var som at være til et rave party i motoren på et lokomotiv der kører galt. Jeg tror at mange af scenerne havde været langt bedre hvis de var foregået i stlhed.
Og kameraføringen: hvert andet minut dvælede kameraet ved, eller fulgte meeeeeget langsomt, noget, der INTET havde med noget at gøre. Det resulterede også i meget øjenrullen fra mig.
Alt i alt kan jeg absolut ikke anbefale denne film, der er SÅ meget galt med den.

Christian

...Why? Det er virkelig irriterende :-( Næsten 2.5 måneder senere end USA før vi ser It Follows herhjemme. Problematikken med den slags er flere. På det tidspunkt hvor filmen udkommer i DK, så har langt de fleste allerede downloadet den fra nettet. Jeg er ikke fan af den slags, men det er desværre virkeligheden for lidt for mange.

Jeg ved at der langt om længe er en 2-delt R-rated adaption på vej til det store lærred af Stephen King's IT! Filmen instrueres af manden bag første sæson af tv-serien True Detective. Den skulle efter sigende virkelig hædre King's originale bog og være meget ambitiøs (ikke bare for gyser genren, men som en reel go' film med en fed opbygget historie, fede karakterer, samt et intens feel overall). Jeg har glædet mig i mange år allerede! Denne film har chancen, som jeg ser det for, at blive verdens første virkelige "storfilms-gyser". En sådan slags der bliver ligeså ambitiøs på samtlige fronter, som så mange andre film måtte være. En film der viger fuldstændig fra den typiske, grinagtige, kliche'fyldte gyser-skabelon. Det er aldrig hændt før i en sådan stil. IT, har chancen for at opnå ny status for hele genren.

Skal det også ende med, at en sådan film først skal lande i Danmark 2-3 måneder senere end i USA? Hope freaken not! :-(

Billetdamen

Jeg tror at jeg kan svare dig på dit spørgsmål :)

Generelt med gyserfilm er salget herhjemme bare ikke særligt stort i biografen, derfor venter filmudlejerne med at byde ind på film, før de ved hvilken modtagelse de modtager i f.eks. USA. Bliver filmen vel modtaget og måske hypet en smule, så vælger man så at tage filmen i sortiment, og så er det ikke engang sikkert at biograferne vil have filmen på programmet, simpelthen fordi billetsalget svigter. Derfor er det oftest kæderne (Nordisk film og cinemaxx) der har disse film, fordi de har publikum i de store byer, og dermed større kundekreds.

Ligeså er det med de små film (ikke gysere). Man venter på modtagelsen i andre lande, og derefter tager man filmen ind.

Se det omvendt. En dansk film som "Jagten", er jo også blevet vist i udlandet, efter at den har været indstillet til så mange priser, fordi den bliver efterspurgt.
Der bliver jo produceret et ton at film i USA og England, som slet ikke er ment, til at skulle vises i andre lande. Men hvis modtagelsen er god fra publikum og kritikerer, og efterspørgelsen er der, så åbner det muligheden for visning i andre lande. Så bare fordi de er på Engelsk, er det ikke ens betydende med, at de skal vises i alle lande på samme tid.

MEEEEEN de fleste film får vi nu i dk på samme tid med de andre lande, og nogen gange også før. f.eks. "The Avengers: Age of Ultron" fik vi flere uger før hele USA kunne se den.

Dette giver selvfølgelig problematikker for biograferne, fordi som du netop siger, så downloader folk dem fra nettet. Men de fleste ville downloade alligevel, fordi de ikke vil betale pengene. Det unge publikum, er rigtig svært for biografen at trække ind pga. at de kan downloade film.

Victor

Der er mange der søger til det store lærred for at se en ordentlig gyser, og nu er der endelig kommet en. Men der er så ekstrem lang ventetid, at det er næsten irriterende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.