Cookie- og Privatlivspolitik

Mod naturen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
26.03.2015
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mot naturen
|

I den norske film ’Mod naturen’ er vi med inde i hovedet på Martin, der er på en weekendtur på fjeldet, hvor vi præsenteres for alle hans tanker. Hans betragtninger om sig selv og andre omkring ham er totalt ucensureret og spænder fra det banale til det eksistentielle.

Fra hvordan man vil formulere en sms til kollegerne for at undslippe arbejdet - til tanker om at forlade familien og starte på en frisk. Og ville livet ikke være lettere, hvis man havde en pænere krop? Martin bestemmer sig for at gøre noget ved det, så de to næste dage i fjeldene træffer han beslutninger, som gør, at hans liv aldrig bliver det samme igen. 

'Mod naturen' er instrueret af Ole Giæver, som også spiller hovedrollen og har skrevet manuskriptet. Det er dels en rejse ind i hovedkarakteren Martins hoved, og dels en udforskning af det barske landskab. Filmen blev vist på Torontos internationale filmfestival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At Ole Giæver både har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i 'Mod naturen' er en kraftpræstation, selv om filmen, efterhånden som temaerne bruges, kommer til at mangle en smule ilt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Vi kan godt grine lidt af stakkels Martin, os mænd, men ikke uden at krumme tæer over os selv. Se den for guds skyld før din kone." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] hatten af for instruktør Ole Giæver, der på alle måder blotter sig i hovedrollen og trykker den af med bar røv og stor personlighed. Det kaldes vist naturlig charme." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "Giæver har ingen store og overraskende spørgsmål, der virkelig river benene væk under tilskuerne. Det er ikke nødvendigvis en svaghed. Det er netop når Giæver får givet de almene tanker nyt liv, 'Mod naturen' fungerer bedst [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Mod naturen' sætter ikke nye markante spor i landskabet, men den er en tur i biografmørket værd." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Force Majeure' er på alle måder en mere raffineret debatfilm, men det vittigt masochistiske orienteringsløb 'Mod naturen' er bestemt ikke uden evner." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en langt mere levende film, end man tror, og en tidssvarende komedie, der med fordel kan ses i forlængelse af 'Force Majeure'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camillauser/138272

Jeg har nemlig mødt den piberygende, assisterende instruktør Marte Vold flere gange.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.