Cookie- og Privatlivspolitik

Æsketroldene

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der overordnet set har en godmodig stemning og foregår i et urealistisk, animeret eventyrunivers, rummer enkelte dramatiske scener med forfølgelser og kampe. I en scene trænger en truende mand en bange dreng op i et hjørne og truer med at strangulere ham. I en anden scene får en mand en voldsom allergisk reaktion ved indtagelse af ost. Hans ansigt bliver helt deformt og han får vrangforestillinger og angriber hans hjælpere. I en tredje scene er flere af filmens hovedfigurer i stor fare for at blive mast til døde. Alle scener forløses dog positivt hurtigt, og der er mange komiske optrin undervejs. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på de alleryngste børn.

Se mere på medierådet.dk
11.09.2014
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Boxtrolls
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale , 2D - dansk tale, Særvisning Dansk Tale
|

Filmen 'Æsketroldene' foregår i den ildelugtende by Cheese Bridge, hvor borgere hver aften låser sig inde i frygt for de papkasseklædte monstre kaldet æsketrolde. 

De bor i byens kloakker, men kommer om natten op på gadeplan for at samle affald. Hvad ingen ved, er, at de skræmmende bæster i virkeligheden er uden skyggen af ondskab. 

Æsketroldene er kærlige væsener, der har taget en forældreløs dreng til sig og opdraget ham som en af deres egne under jorden. Da byen får besøg af en hæmningsløs skadedyrsbekæmper, der ønsker at udrydde troldene én gang for alle, må den unge dreng vende tilbage til sine medmennesker og forsøge at redde sin upopulære familie. 

’Æsketroldene’ er baseret på børnebogen ’Here Be Monsters!’ af Alan Snow og instrueret af makkerparret Anthony Stacchi og Graham Annable. Sidstnævnte var del af det tekniske hold bag ’Coraline’ (2009) og ’ParaNorman’ (2012), og i sin instruktørdebut viderefører han den samme skæve blanding af familiefilmens lette tone med fremmedartede væsener. 

Familiefilmen er lavet med stop-motion-animation, der er en filmteknik, hvor en animator tager et billede af en figur, rykker figuren en smule, hvorefter der igen tages et billede. Dette gøres så mange gange, at figuren ser ud til at bevæge sig i den færdige film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
4.2
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] herligt med en film, der er blottet for den følelse af mekanisk masseproduktion, der desværre præger for mange nye animationsfilm." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] selvom filmen peger i alle retninger, ender den i hjertet med en fin morale [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det er alt sammen ganske fornøjeligt, dog lettere forudsigeligt i 97 minutter - men gid man havde udstyret den danske version med undertekster." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er kort sagt ikke historien eller idéen i 'Æsketroldene', der hiver det hele hjem, men derimod filmmagernes sans for detaljen i billederne." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Hvordan det er lykkedes Annable og Stacchi at skabe en børnevenlig film, der også appellerer til voksne, er lidt af et under, men det er det altså. Og de har endda gjort det med bravour." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] for skolebørn vil pointer som udstødthed, hævn for mobning og valg mellem plejefamilie eller artsfæller vække indlevelsens tænksomhed såvel som genkendelsens glæde." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Enormt underholdende. Rabelais har ikke levet forgæves og hvor tit kan man sige det om en animationsfilm til børn..." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Laika Studio er et lille stopmotion studio, der har skabt fremragende stopmotion film, som Coraline, ParaNorman, og her har de så skabt Æsketroldene
Filmen bærer samme charme og lidt alla samme udseende, som de andre film fra studioet af, men hvor er de fantastiske!

Æsketroldene er en anderledes, men også et hjertevarm eventyr, som man bør bare opleve. Animationen er smuk. Karaktererne er super charmerne. Usædvanlige optrin, men grinagtige alligevel. Simpelhen bare en mega herlig animations-film-oplevelse

Sådan en film vil jeg gerne være med til at skabe i fremtiden :)

Wayne

Langt væk fra Disney/Pixar - og alligevel poetisk og flot animeret, på sin helt egen måde.

Måske er budskabet ikke krystalklart, som vi er vant til. Men meget fantasifuldt.

S. Rico

En teknisk meget flot stop-motion film med en god og original historie. Små hyggelige trolde, der bruger papæsker som tøj (og gemmesteder, og byggeklodser m.v.) lever under Jorden, men kommer op ved nattetid og klunser. Menneskene frygter æsketroldene, og æsketroldene frygter menneskene. Frygten for det ukendte og mangel på gensidig forståelse er et godt gammelkendt tema. Og selvfølgelig sker det uundgåelige, at der danner sig et venskab mellem to fra hver sin verden.

Stort set samme handling og tema havde vi for et år siden i den glimrende Ernest & Celestine. The Box Trolls er dog langt flottere at se på og henvender sig nok primært til teenagere og unge, mens Ernest & Celestine udmærker sig ved både at henvende sig til mindre børn og voksne. Jeg foretrækker selv Ernest & Celestine, som jeg synes er både mere original og mere charmerende.

The Box Trolls er dog på ingen måde uden charme. De små nuttede trolde skal nok få mange til at smile. The Box Trolls har også en ret så original skurk. Hvordan finder man lige på den idé at centrere handlingen om en slesk tykmavet mand, der stræber efter at blive medlem af det fine "oste-selskab" - når han slet ikke selv kan tåle ost...???

Martinuser/628665

Flot lavet, god historie og sympatiske figurer. Den skal ses!

Palasse

Muligvis lidt voldsom for de mindste biografgængere, men en oplagt film for alle andre og en visuel triumf. Også en film for store børn og voksne.

Arrowstormen

Anmeldelser har indtil videre ikke været alt for gode, og så er også lidt ærgeligt, at man ikke kan se den på engelsk nogle steder.

Putte

De er da så søøøde.. :)

Vakse Viggo

Trolle som æsker. Der kan man bare se.

Mikkel Poulsen

Til Æsketroldene er landet nyd den! den ser meget sød og sjov ud. http://www.youtube.com/watch?v=CQ_geARV7b4

Katrine

Den se rigtig sød ud, bliver spændende at se mere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.