Cookie- og Privatlivspolitik

Only Lovers Left Alive

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
20.03.2014
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Only Lovers Left Alive
|

Filmen 'Only Lovers Left Alive' handler om Adam og Eve. De har levet i flere tusind år, været venner med nogle af verdenshistoriens mest spændende kunstnere og bruger nu det meste af deres tid på at fundere over kunst, kreativitet og livet.

Folk der siger, at filmen handler om vampyrer, er præcis den slags mennesker, som vampyrerne Adam og Eve synes er åndssvage. Faktum er dog stadig, at de er vampyrer, der skal have menneskeblod og holde sig fra sollys. Bare en anden og mere virkelighedstro art end dem, vi kender fra andre historier.

’Only Lovers Left Alive’ er med andre ord en aparte vampyrfilm. Mindre ville kendere af instruktør Jim Jarmusch heller ikke forvente. Han har alle dage skabt unikke film, der lever mere på stil og intellektualitet end plot og handling.

I ’Only Lovers Left Alive’ er Tom Hiddleston og Tilda Swinton i centrum som de to hovedroller, men filmens musik, stemning og temaer får mindst lige så meget fokus. Efter et filmårti med både voldelige og romantiske blodsugere, kommer ’Only Lovers Left Alive’ med et frisk bud på en anderledes vampyrfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
4.4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jim Jarmusch slynger med et solidt glimt i øjet om sig med vidende og humoristiske referencer til litteratur-, videnskabs-, og musikhistorien, mens han med overlegent overskud serverer stof til eftertanke og en meget rørende kærlighedshistorie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] endnu et stemningsladet pletskud." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Har man blot det mindste tilovers for enten Jarmusch eller vampyrgenren som sådan, er der ikke så meget at betænke sig på, men blot søge ind mod (biograf)mørkets hjerte." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] en film, der primært sværmer omkring sine to hovedpersoner, snarere end at folde en historie ud omkring dem." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Som en vampyr bider den sig fast i tilskuerens bevidsthed." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Ekstrem visuel skønhedssans og tålmodighed kræves." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "En meget stor fornøjelse, hvis man holder af litterære vampyrer og klassisk Jim Jarmusch." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Billederne er flotte, men der er altså ikke nogen historie gemt som kan forløse det hele. Og uden historie bliver det hele bare lidt tomt.

Han har jo ikke noget tøj på, sagde den lille dreng da han så kejseren.

Høj kunst, men kedeligt.

Yasmin

Tak til Cinemaxx for at vise den her film i sal 1 med ekstra høj lyd!

Filmen her var noget af det smukkeste jeg længe har set. Det er klart en kunst film og derfor ikke for alle. Personligt var jeg helt betaget. Kontrasten mellem vores hovedpersoner var så stærk. De var som ying og yang.Han var melankolsk,sort og trist over måden mennesker agerede. Hun var så hvid og ren med et evigt positivt syn. Deres kærlighed var urørlig. Han boede i Detroit og alle billederne fra deres aften ture, samt historie var bare smukt og gennemført.

Det eneste der gør at jeg ikke giver den sidste stjerne er, at jeg blev små frustreret over nogen af de lange scener. Altså forstå mig ret. Vi kan godt forstå de går i lang tid uden at se hele gå turen,

5 stjerner for en fremragende film. Den ene for det fantastiske musik der var med

Signe

Jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til, ud over en film der var så anderledes at den ikke kom i de store biografer og var tæt på slet ikke at blive til noget. Og jeg blev ikke skuffet. Filmene er en hyldest til detaljerne. Den giver sig tid til at dvæle ved miljøet, følelserne og de smukke scener. Den giver sig tid til at fortælle en historie, så langsomt at man faktisk kan miste overblikket. Jeg sad til tider og kedede mig en anelse og glemte at følge med. Men som film i en tid hvor der er fokus på special effects og drama med høj puls er den et dejlig afbræk og modig for at den tør tage det tempo som den tager. Rent faktisk blev jeg en anelse irriteret da filmen satte tempoet op for en tid med Ava der symboliserer nutiden.
Filmen er lavet for de få, den er ikke mainstream. Da jeg så den i Kolding var vi fem i biografen, hvilket kun understreger dette faktum.
Det er en film jeg godt kunne finde på at se igen og så er det jo godt at den snart går i biograferne landet over for 50 kr

Heidi

Jeg havde høje forventninger til den her film, især fordi nogle af mine britiske venner havde rost den til skyerne, og jeg blev ikke skuffet.
Faktisk blev jeg enormt positivt overrasket over Tilda Swinton, som jeg ellers normalt ikke bryder mig om, hun er for genial i den her film. Tom Hiddleston er så cool som depressiv vampyr og John Hurt, gode gamle pålidelige og altid gode John Hurt, jeg ELSKER ham i den her film.

Stemningen er så genial, man bliver suget ind i det univers Adam og Eva lever i, man overgiver sig totalt og selvom det er en film der er mørk, til tider dyster og giver sig rigtig god tid, så var jeg SÅ høj da jeg gik ud af biografmørket.

Nej, det er ikke en film for alle, forventer man blockbuster og tempo, så skal man ikke se den. Man skal se den fordi man vil give sine sanser og sig selv en på opleveren... den er totalt orgasmisk på SÅ mange fronter.

Fed fed oplevelse.

S. Rico

Ak, filmen går ikke i Jylland, så jeg drog hele vejen til København for at se den i Gloria.

Ak, selv om Gloria er en hyggelig biograf, så har den de mest elendige biografsæder, jeg nogensinde har siddet i.

Ak, de mega syrede klip der blev vist i Filmselskabet var desværre ikke repræsentativt for resten af filmen.

Jeg havde håbet på en vild syret og æstetisk visuel nydelse. Det fik jeg også - men kun sporadisk. Filmen er primært en kærlighedshistorie - og den del blev jeg ikke fanget af. Man kan dog ikke tage fra Tilda Swinton og Tom Hiddleston, at de er aldeles fremragende som livstrætte vampyrer.

Charlotteuser/926720

Jeg har lige set den i Nicolai Biograf idag, så jeg ville da lige tjekke den ud en anden gang inden du tager den lange vej :) Ku godt li den men havde nok forventet en smule mere spænding..men selvfølgelig bliver livet nok lidt trivielt i længden når man har læst og hørt alt...eller næsten alt er det jo så ... :)

Zille

Ja, der er vist ikke så meget mere at sige. Ualmindelig smuk film med to ualmindelige smukke hovedrolleindehavere. Historien var vidunderlig sløv og næsten klaustrofobisk, og jeg kan ikke vente til at se den igen.

Christine

Ville ønske jeg kunne tage ind og se denne film, men så typisk Danmark at den ikke kommer i alle byer, selv ikke engang Esbjerg eller Kolding. Så er man også selv uden om at folk vælger at streame filmen..

Charlotteuser/926720

Prøv Nicolai Bio.. der kører den nu :)

Stine Teglgaard

Filmens distributør har afsløret, at filmen kommer til Kolding og Esbjerg i.f.m. en sommerkavalakade.. dato dog endnu ukendt..
Håber det kan trøste lidt :)
Mvh Stine
Kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.