Cookie- og Privatlivspolitik

Mennesker bliver spist

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
26.02.2015
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mennesker bliver spist
|
Versioner: se alle
2D, 2D - m/danske tekster, Babybio
|

I 'Mennesker bliver spist' passer Herluf sit job som mekaniker, og når arbejdsdagen er slut, vender han hjem sig til sin hustru Ingelise. Sådan har det været i mange år, og rutinen har for længst overtaget ægteskabet og dagligdagen - kun afbrudt af datterens bryllupper - og nu står det tredje af slagsen for døren.

Herluf har dog større problemer end en ubeslutsom datter. Ingelise har en affære bag hans ryg, og på jobbet begynder han at glemme selv de vigtigste ting. Og en dag kommer Herluf ikke hjem, som han plejer.

Erik Clausens 14. film som instruktør er en fortælling om alle de nære ting, man glemmer at sætte pris på i hverdagen, og vanen tro spiller han selv hovedrollen. Denne gang overfor Bodil Jørgensen som hustruen Ingelise.

Stilen er klassisk Erik Clausen, hvor bittersød humor går hånd i hånd med det drama, som hverdagen er, eller kan være, for langt de fleste danskere. 'Mennesker bliver spist' byder desuden på en sang af Kim Larsen skrevet til filmen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (296 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en opsang til alle os, der ikke ser efter, fortalt med en ægte varme og medmenneskelig bekymring, der opvejer alle de skønhedsfejl filmen - også - har." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] 'Mennesker bliver spist' er rigtig sjov, varm og vedkommende. Med plads til gamle venner [...] og med forståelse for, at de største historier i livet har vi lige omkring os. Det er godt skuldret, kammerat." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Erik Clausen har lavet endnu en Erik Clausen-film med Erik Clausen som Erik Clausen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et rørende menneskeportræt, ikke et tids- eller samfundsportræt, hvilket tvinger Clausen til at koncentrere sig om nogle af de mennesker, han virkelig holder af – og som vi andre sagtens kan se, hvorfor han holder af. Det klær’ ham eddersaftsuseme, den nye, mildere, tilgivende Erik Clausen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Væk er den forudsigelige, bombastiske kritik af alt til venstre for socialdemokratisk dansktopfolkelighed og arbejder-romantik. Og dermed er der plads til en kærlig undersøgelse af hovedkaraktererne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er i Bodil Jørgensens fantastiske fine balance mellem ægteskabstristesse og ømhed for den gamle Luffe, at filmen får ægte nærvær. Og det er i Clausens mentale plidderpludder, i den måde hjernen æder sig selv på, at der er noget eksistentielt skrøbeligt på spil." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er hans bedste film siden 'De frigjorte', og 'Mennesker bliver spist' kunne i vid udstrækning være et billede af den samme mand tyve år efter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johnnyuser/918328

Flot portræt af en skrækkelig sygdom, der rammer flere og flere mennesker. Humoren bliver i løbet af filmen afløst af sygdommens alvor, men det hele afsluttes med en fantastisk sang af Kim Larsen. Flot punktum på en meget velspillet film.

Amalie user/932433

Jeg MÅ se den igen . . .
Når påsken er ovre - og der ikke mere er "tryk" på i BIO . . .

Hjalteuser/306866

Virkelig rørende film, om hvordan man kan se at demendsen bliver kraftigere og kraftigere, man får tydeligt et indblik i det surrealistisk univers, og hvis man bare kender lidt til det, sætter den gang i tankerne, og ting man måske ikke lige tænkte over i situationen.

Meget anbefalesværdig, den giver meget nyttig viden og indsigt i hvordan det surrealistiske univers er af pludselige hændelser og minder.

Amalie user/932433

Fantastisk, af Clausen, igen! Og godt at få "serveret" et indblik i "livet" som det også kan være, til bedre "forståelse" hvis/når man møder tilstanden. Godt og humoristisk fortalt!

John

Jeg faldt pladask for denne film, der tager fat om en af virkelighedens barske sygdomme, demens og gør det forståeligt og spiseligt for os ved brug af humor. Filmen har en perfekt mængde humor uden at man pjatter alvoren væk, som i høj grad stadig er tilstede.

Bodil Jørgensen er som sædvanlig overbevisende, dejlig og sjov. Erik Clausen spiller overraskende overbevisende som Herluf, der bliver tiltagende dement.

Et par af de andre roller spilles af, ellers dygtige, skuespillere der dog rammer lidt skævt her i form af overspillede roller. Det spiller ikke helt sammen med filmen der ellers er meget realistisk. Derfor trækker jeg en stjerne fra. Alt i alt en super dejlig film som bør ses.

Amalie user/932433

Ja, fantastiske skuespillere, der passer lige til disse roller. DET har Clausen OGSÅ "blik" for.

Pierreuser/710922

Erik Clausen er tilbage med sin bedste film, et livsfilosofisk mesterværk.
I disse Facebook/Instagram tider, er det eftertænksomt at man på en film skal mærke virkeligheden. Vi skal huske at leve livet og husk at sige vi holder af hinanden. Demens er en uhyggelig "sygdom", i filmen viser sygdommen hvad vi skal med hinanden, mens vi er her, smukt skruet sammen.
Skuespiller præstationerne kan diskuteres, men indholdet og meningen med livet slår uanfægtet igennem.
Clausen - "ser mennesker". Seks klap på skulderen.

Soeren

Erik Clausen's nye film er - efter min mening - en af Erik Clausens bedste film - en mageløs - både morsom - og meget følsom film, der fortæller historien om Herluf, en ældre mekaniker, der rammes af sygdommen senil demens. Erik Clausen har altid været en gudsbenådet fortæller - både når det gælder om at indflette socialrealisme og humor. Dette gælder også i denne film, hvor den demens ramte Herlufs historie fortælles - med lige dele medfølelse og humoristisk indlevelse.
De medvirkende skuespillere - med Bodil Jørgensen og Erik Clausen i front - leverer alle et på mange måder hjertegribende, troværdigt - og humoristisk - billede af hverdagen i en familie, hvor et familiemedlem pludselig rammes af den frygtede sygdom demens.

Denne film kan varmt anbefales.

Lis Rosendahl

Et fantastisk mesterværk, som rammer lige i hjertekulen og er fuldstændig realistisk, uden omsvøb og fortalt så man kan forstå hvad der sker, selvfølgelig er det svært for de mennesker , som ikke lige har det i nært relation , men for mig som har det inden for nærmeste, så passer filmens fortælling helt og særdeles på den virkelige oplevelse af et menneskes forandring, Tak for den Erik Clausen og ikke mindst fremragende Bodil Jørgensen. Jeg vil ønske den var til undervisning for dem , som kunne bruge denne viden i deres hverdags arbejde.

Nicolaj user/943676

Når man selv har stået i situationen, hvor der skulle ledes efter en dement. Så giver den bare så meget mening! Dybt rørende og tankevækkende, når man ved hvordan det hele er.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.