Cookie- og Privatlivspolitik

Sangen fra havet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en melankolsk grundstemning. Den indeholder en række alvorstunge scener der kredser om temaer som tab, sorg og ensomhed. I en scene adskilles børn fra deres far og kæledyr, for at bo hos en ondskabsfuld bedstemor, i en anden scene må en kvinde gå ud i havet og opgive livet som menneske. I endnu en scene jages børn af en truende heks der vokser i størrelse og intensitet. Da børnene fremstår handlekraftige og undervejs får hjælp fra venlige væsner og hinanden, samt da filmen foregår i et eventyrligt, animeret univers, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
19.02.2015
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Song of the Sea
|

Animationsfilmen 'Sangen fra havet' handler om den fireårige pige Saoirse og hendes storebror Ben på otte. Da deres mor forsvinder, skal de to børn bo hos deres farmor i byen.

Men de flygter for at komme tilbage til deres hjem ved havet, og begiver sig ud på en rejse, hvor de indblandes i at befri eventyrvæsner, der er fanget i den moderne verden. Rejsen bliver et kapløb mod tiden, og snart afhænger deres overlevelse af Saoirse. 

'Sangen fra havet' er instrueret af irske Tomm Moore - kendt fra den Oscar-nominerede Brendan og hemmelighedernes bog. Filmskaberen er igen i år blevet Oscar-nomineret i kategorien Bedste animationsfilm for denne eventyrlige fortælling, der ligner en europæisk pendant til Miyazakis univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
5
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien bliver båret frem af irsk folkemusik og af nogle af de smukkeste og mest udtryksfulde animationer, der nogensinde har ramt det store lærred [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "En både rørende og poetisk fortælling, hvis håndholdte streg matcher tonen perfekt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en dobbeltsidet fornøjelse at se med på film af den irske instruktør Tomm Moore. Hans film er en fryd for øjet, spundet over de smukkeste tegninger i en stil, der er bedøvende ligeglad med hvad andre gør og hvad vi er vant til at se i biograferne. [...] Til gengæld har Moores historier svært ved at følge med tegningernes åbenlyse personlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det ser egentlig simpelt ud, men lad dig ikke snyde, for den besnærende, naivistiske streg viser sig hurtigt at være en del af magien. [...] Her er charme, humor, skæg og ballade blandet sammen med alvor, melankoli og eftertænksomhed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er levende, yndefuld og fremragende familieunderholdning for 7-70-årige. Et vigtigt bidrag til opbygningen af en europæisk animation, der adskiller sig konkurrencedygtigt fra amerikansk og japansk." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Sådan følte jeg det da filmen tonede frem, men man bliver straks fanget af den meget anderledes tegnede historie.

Segoyuser/116755

Jeg kunne godt lide den, vil endda gerne gense, jeg vil da så lige se Kells for at se forskellighed i filmene, men var underholdt fra begyndelsen, der ligger rigtig god fantasi bag og er rigeligt af det i denne smukke film.

Michaeluser/611923

Hvor befriende at se børnefilm der ikke er skåret over en skabelon, eller tilrettelagt med merchandise-salg for øje.
Visuelt flot, dejlig musik, interessant handling (som min 7-årige nemt fulgte med i!) og uden en åben slutning, så man kan lave en sequel.
Tomm Moores tidligere film om Brendan (The secret of Kells), var endnu bedre og kan varmt anbefales!

PEDER ELLEGAARDuser/693152

FINE TEGNINGER OG MUSIK, MEN LIDT FOR LANG. JEG TVIVLER PÅ, OM 7 ÅRIGE FORSTÅR EVENTYRET.
MVH/ PEDER E

S. Rico

Tegnestilen, den gode historie og ikke mindst musikken vil trække dig ind i et andet univers i 1½ times skøn oplevelse for både børn og voksne. Det er magisk flot og dragende. Og egentlig burde jeg give den mere end 4 stjerner, men jeg blev så fortryllet af de magiske animationer og musikken, at jeg var lige ved at blive lullet i søvn midt i filmen. Og det er vel ikke ligefrem meningen... Men bortset fra dette ”intermezzo” ca. halvvejs så er jeg meget begejstret

Andreas

"Sangen fra havet" er et ligeså stort mesterværk, hvis ikke større, end Tomm Moores tidligere film "The secret of Kells"

Jeg lærte om Tomm Moores stil og film i slutningen af 2012, da en lærer introducerede mig til "The secret of kells". Filmen beviste for mig hvad 2d-animerede film stadig havde at byde på. Ikke længe efter at jeg så filmen, fortalte min lærer at skaberen var i gang med en ny film, "Sangen fra havet" og jeg kunne ikke vente med at se den.

Så i næsten to år har jeg ventet på den, og igår (19-2-15) så jeg den!
Den er ligesom jeg havde ventet den. Historien var af hvad jeg havde forestillet mig og stilen var ligesom Kells-filmen, og den var LÆNGERE end jeg havde troet. Den varede i næsten 2 timer, hvilket er næsten en halv time længere end den normale spillefilmslængede; dét var en overraskelse jeg nød af!

Det eneste minus jeg syndtes om filmen er at der ikke er et punkt i historien hvor lillesøsteren Saoirse aldrig får et flip og skælder ud over sin storebror Ben, som har været temmelig led ved hende gennem hele historien. Jeg mener det kunne ha været en scene der gjorde Saoirse stærkere, men det er bare min mening! Magien er stadig go!

Ligesom filmen om kells fra 2009 er "sangen fra havet" blevet oscar-nomineret for "Bedste animationsfilm", og jeg er ikke overrasket! Jeg håber personligt på at filmen vinder, men hvis ikke, så må det ikke være en anden end Disneys "Big hero 6"

Mette user/1155711

Tusind tak for den flotte anmeldelse. Jeg regner med, at jeg skal ind og se den her i weekenden og har ret så store forventninger til den må jeg indrømme - lyder til de måske bliver indfriet så det vil jeg glæde mig til hvis det er tilfældet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.