Cookie- og Privatlivspolitik

Steppeulven

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er i begyndelsen let og frimodig, men bliver undervejs mere tungsindig og dyster. Filmens første del præges i høj grad af scener med seksuelt indhold, og skildringerne er gennemgående meget direkte og realistisk fremstillet. I én scene ses to hovedfigurer have samleje på et stuegulv, og der klippes mellem flere forskellige stående sex-stillinger. I én af filmens længerevarende sekvenser, ser man gentagende scener, hvor en kvindelig hovedfigur har samleje med mandlige hovedfigurer i en bil. Filmens anden del indeholder skildringer af stofmisbrug, og der er mange scener, hvor hovedfigurerne er påvirkede, hallucinerer eller er i en form for trance. I én scene springer en mand i sin rus ud af vinduet, og man ser ham ligge på ryggen på jorden med blod, der kommer ud af både næse og mund. På grund af de gentagende og direkte seksuelle skildringer samt filmens realistiske tilsnit, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn op til 13års-alderen, og filmen får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
19.02.2015
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Steppeulven
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Det danske drama 'Steppeulven' tager sin begyndelse i 1962, hvor den unge generation gør oprør efter amerikansk forbillede. Fredsaktivisten Eik bliver efter en aktion smidt i varetægtsfængsel, hvor han møder og hovedkuls forelsker sig i Iben.

Den frisindede Iben har dog ikke nok i én mand, men i stedet for at lade sig kue prøver Eik at overgå hendes andre tilbedere. Forsøget dokumenteres i en evigt ufærdig bog, som også beskriver hans mange udenlandsrejser, nomade-tilværelse, stofmisbrug og ikke mindst passion for digtning.

Eik Skaløes korte liv var præget af stor rodløshed, og den danske poet måtte meget igennem, før han blev landskendt som forsanger i bandet Steppeulvene, der stod bag den legendariske rockplade 'HIP'.

Skaløes forhold til Halfdan Rasmussens datter, Iben Nagel Rasmussen, blev en evig jagt på det uopnåelige, og det er denne vinkel, filmen skildrer. Instruktøren Ole Christian Madsen har tidligere beskæftiget sig med virkeligheden som forlæg, da han stod bag den populære Anden Verdenskrigs-film Flammen & Citronen.

Med 'Steppeulven' griber han fat i et nyere kapitel i Danmarkshistorien, hvor sex, stoffer og rockmusik var på hastig fremmarch. I rollerne som Eik og Iben ses to friske ansigter, Joachim Fjelstrup og Marie Tourell Søderberg. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (117 votes)
4.7
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "[...] i den altafgørende hovedrolle som Eik Skaløe, brager den debuterende skuespiller Joachim Fjelstrup igennem med eftertryk. [...] han ligner, lyder, synger som og føles fuldkommen som det billede vi har af den ægte vare." (Louise Kidde Sauntved)

  • BT

    "[...] en smuk film om længsel og skabertrang. En kærlighedshistorie fuld af kærlighed til sin hovedperson, der ville rumme alt, men døde alene i ørkensandet. Fortalt med historisk viden og det strejf af fiktionens frihed, der binder enderne sammen." (Niels Lind Larsen)

  • Ekstra Bladet

    "'Steppeulven' er tydeligvis en film lavet med hjerteblod, og dem kan vi aldrig få for mange af, og så skal man se den for Joachim Fjelstrups tour de force som den nærmest intimiderende karismatiske Skaløe. Det er en debut, der vil gå over i dansk filmhistorie." (Henrik Queitsch)

  • Filmland P1

    "[...] et stykke Danmarkshistorie, der aldrig og altid har eksisteret. Ole Christian Madsen og medforfatter Bo hr Hansen går så at sige på opdagelse i det forunderlige menneske, Eik Skaløe [...]." (Per Juul Carlsen)

  • Jyllands-Posten

    "Modsat f. eks. brødrene Coens 'Indside Llewyn Davis' (2013), der også handler om en vagabonderende hippiemusiker, kommer vi aldrig i noget autentisk forhold til Ole Christian Madsens Skaløe." (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    "'Steppeulven' er oplagt nok kun én af sandhederne om Eik Skaløe, men jeg har set en fortælling om hans liv, som er både engagerende, underholdende og bundsolidarisk." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Steppeulven' er et helteportræt, men også et realistisk billede af en tid, som generelt bliver gjort lidt mere gylden, end den var." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Selve historien er både lang og intresssant på mange måder, men filmen er ikke god, men heller ikke dårlig, men det er som om der mangler noget , okay filmen gir dig et billede at hvordan tiden var .

Wayne

På en eller anden måde var det på tide at den periode blev behandlet på film. Dem der levede i det, har måske ikke haft den store lyst til at se bagud for den store frihed havde, uden tvivl, en masse konsekenser - og det var måske i virkeligheden den ultimative konsekvens som kostede lysten til livet, for Eik.

Den indeholder alle klicheerne om stoffer, fri sex, påklædning, hårlængde og selvfølgelig det rigtige folkevognsrugbrød.

Sjov sekvens med Nikolaj Hübbe, som påvirket pladedirektør.

Heldigt for os, og eftertiden at Eik midt i tågen havde overskud til at skrive om det hele, så hans tanker og oplevelser kunne overføres til film.

ninne

God film, men sørgelig historie

maiuser/505959

Jeg havde høje forventninger, men den overraskede endnu mere positivt.
Selv om den meget af vejen er humoristisk,uden at være for klicheagtig,er der hele tiden en undertone af dyb alvor, dyb kærlighed og smerte, som sidder længe i en efter man har forladt biografen.
Det er fantastisk skuespil,at formidle den dybe søgen,intense leven og smerte.
Man kommer vidt omkring,spanien,grækenland ,arabiske lande og lidt nepal.
Savnede at se lidt mere af oplevelsen i landene,især Nepal.
Filmen kunne sagtens være db så lang som de små 2 timer den varede.
man ville se mere.

Jan Engel

Fin romantik i hippiemiljø med dejlige polyamourøse scener og for mange stoffer.

Skuespillet er godt og instruktionen giver den rigtige stemning med mange gode indfald som for eksempel i fængselsscenen.

Det er en skam, der ikke er mere om Eiks talent som musiker og succesen med Steppeulvene. Det ville have været fint at flette det mere ind i kærlighedshistorien som flash back or forward.

Men nyd filmen.

Bjarne Vitting Hougaard

Om man kender til Eik eller ikke, så er denne film relevant, for filmen er så meget mere end et portræt. Det er en fortælling om liv, kærlighed og om det, at se anderledes på tilværelsen.

Erik F

Bandet Steppeulvene er på en måde blevet selve essensen af 1960'ernes hippiebevægelse. Sangeren og tekstforfatteren Eik Skaløes finurlige og originale tekster afspejler mere end noget andet tidsånden fra de glade 60'ere. Mange har sikkert hørt sangen: "Itsi bitsy, ta med mig til Nepal" . Desuden har Eik Skaløes skæbne fået en næsten mytisk karakter - og er blevet historien om alle drømmene der brast for hippiegenerationen, og i stedet endte i kaos og død.

Derfor var det en oplagt ide at lave en film, der både fangede tidsånden, skildrede Skaløes korte men intense liv, og samtidig lod nye generationer få lov til at høre hans geniale sange. I stedet for at lave endnu en klichéfyldt film om alle de forvirrede pothoveder fra 60'erne, som flere andre har gjort, er Ole Christian Madsen gået fordomsfrit til opgaven, og lader i stedet publikum selv tage stilling til, om hippierne var forvirrede fantaster, visionære idealister eller noget helt tredie. Samtidig har han valgt at lade kærlighedsforholdet mellem Eik og kæresten Iben være filmens omdrejningspunkt. Det fylder meget, men er med til at give filmen fokus og substans.

Filmen lægger ud med det første møde mellem de to hovedpersoner. I en fængselscelle - for at det ikke skal være løgn! Begge to er nemlig blevet arresteret på grund af gadeuorden i forbindelse med en anti-atomvåben demonstration, og man kan vist roligt tale om kærlighed ved første blik. Eik er en ung forfatterspire, der drømmer om at skrive en roman, og Iben er, ud over at være fredsaktivist, datter af af tidens mest prominente forfatterpar: Ester Nagel og Halfdan Rasmussen. Rundt omkring dem eksploderer ungsomsomrøret med alt hvad det indebærer af stoffer, musik, happenings og fri kærlighed. Det sidste bliver dog hurtigt et problem i forholdet, for Eik kan ikke klare Ibens insisteren på at have sex med andre partnere, og martres af jalousi. Et andet problem er stofferne, som i begyndelsen opleves som vejen til større erkendelse og fantasi, men som i stedet bliver vejen til død og ødelæggelse.

Uden at lave en plotspoiler, kan jeg vel godt røbe så meget, at det ender skidt for Eik Skaløe, for den historie kender de fleste vist. Efter indspilningen af pladen "Hip", der med et slag gør ham berømt, vinder udrejselængslen, især længslen efter Østens mystik og spiritualitet, der fører ham ud på en rejse, hvorfra han aldrig vender hjem. Iben kommer på fode igen, og finder en mening med livet som skuespiller i Odin teatret. Eik glemmer hun dog aldrig.

I rollerne som filmens hovedpersoner ser vi to næsten ukendte, unge skuespillere. Joachim Fjelstrup spiller den ranglede, rødhårede Eik, og Marie Tourell Søderberg, af nogle kendt fra tv-serien "1864", spiller Iben. Det er to store præstationer, de leverer, og lur mig om ikke der venter Robert- og Bodil-nomineringer, når den tid kommer.

Scarecrow

Så Steppeulven til forpremiere..
Jeg havde ikke rigtig set trailer eller noget inden, så vidste ikke helt hvad jeg skulle forvendte..
Jeg er vokset op med Steppeulvenes musik og ELSKER det!!! Jeg syntes på alle måder at filmen gjorde det godt, og fortalte historien på en skøn måde..
Hvis man er til 60'ernes kulørte livsstil og dejlig musik, er dette helt afgjort et must se..

Tenna

Super beskrivelse af Eik Skalø som person.
Se filmen og oplev denne tidstypiske personlighed

Thomas

Det flyvende tæppe går klokken otte
Bob Dylan har ringet og sagt vi kan nå det

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.