Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og dramatisk grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener, hvor man ser mennesker, der bliver skudt og beskudt med bomber. Man ser dog kun selve beskydningen og ikke konsekvenserne af beskydningerne. I en scene ser man nogle mennesker, der bliver henrettet med skud. Det er dog filmet sådan, at man kun ser selve skuddet reflekteret i bøddelens hjelm. I en anden ser man døde og forkullede lig ligge i bunker. I en tredje scene ser man en kvinde, der bliver angrebet af en tydeligt syg mand, som forsøger at kvæle hende. Da filmen foregår i et urealistisk science fiction univers, da de voldlige scener er klippet sådan, at volden ikke fremstår voldsomt detaljeret, og da hovedpersonen fremstår særdeles stærk og handlekraftig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2014
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' har Katniss Everdeen været igennem to Dødsspil og overlevet.

Sidste runde endte med, at hun blev reddet af modstandsbevægelsen, der holder til i det ellers formodet ødelagte Distrikt 13. Men selvom Katniss har bragt uorden i det mægtige Capitol og sat en midlertidig stopper for Spillet, står den tidligere vinder over for sin hidtil vanskeligste opgave.

Oprørernes leder, Præsident Coin, udnævner hende nemlig til maskot for Distrikt 13, hvilket betyder, at hun skal stå i spidsen for kampen mod Capitol. Problemet er bare, at Capitols Præsident Snow holder hendes ven, Peeta, fanget, og at den brutale hersker hele tiden synes at være et skridt foran i det endelige opgør mellem de undertrykte og de undertrykkende.

Mockingjay er titlen på den sidste bog i Suzanne Collins’ bogserie, som nu bliver delt i to film i stil med afslutningerne på Harry Potter og Twilight. Dødsspillet er slut, men kampen mod Capitol er endnu vanskeligere, og de personlige sammenstød har aldrig været mere udtalte. Jennifer Lawrence spiller igen heltinden, der også bliver kaldt ”Pigen med ild i”, mens Josh Hutcherson og Liam Hemsworth er de to mænd i hendes liv.

Filmserien afsluttes med The Hunger Games: Mockingjay - del 2 i 2015. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1063 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Trods rystende flotte krigsscener, er stemningen præget af tilbageholden ventetid [...]. Filmen mangler den dramatiske motor som selve spillet – The Hunger Games – udgjorde i de to forrige film 'The Hunger Games' og 'Catching Fire', og det gør handlingen tungere og mindre spændingskoncentreret." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... forløbet i Collins tredje bog kunne lige som det var tilfældet med de to første snildt være indeholdt i en tætpakket film. [...] 'Mockinjay: Part 1' bliver derfor den hidtil svageste i serien, hvilket dog siger mere om forgængernes slagkraft." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Ovenpå de to første films farverige mediekritik er 'Mockingjay del 1' en klaustrofobisk krigsfilm, der mest foregår i en grå bunker under jorden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

 • Politiken

  "[...] en højst usædvanlig kraftfuld og begavet omgang ungdomsunderholdning [...]. Når 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' er så medrivende, skyldes det i høj grad den ekstravagante satsning på kvalitetsskuespillere." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Universet i The Hunger Games er gennemført i alle detaljer. De andre serier blegner i forhold og ligner kopier af Collins’ vision. Som sagt var Katniss Everdeen den første. Jeg tror også, hun bliver den største af de futuristiske rollemodeller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Jeg synes bestemt ikke, at Mockingjay - Part 1 er en dårlig film. Men den er heller ikke god nok til at eksisterer. Jeg synes bestemt ikke, at de skulle have delt det sidste kapitel op i 2, da Mockingjay - Part 1 ikke kan bærer en 2 timer lang spilletid med den mængde handling, den har. Det medfører en ret stillestående og til mange tider; intetsigende film. Det eneste gode ved filmen, er hvordan den takler Katniss’ skyldfølelse efter udslettelsen af Distrikt 12 og så er de sidste 20 minutter vanvittigt flot og intens lavet. Men det resterende indhold kan sgu ikke måle sig med det.

Katja

Det giver jo heller ingen mening.. bog 1 og 2 var hver især 1 spillefilmslængde.. men så skal 3'eren lige malkes og strækkes ud over 2..

Jeg synes det er en skam, for jeg når desværre at blive lidt søvnig i første del..

Claus

Med de får ord kan man beskrive denne film, Så jeg håber i er vel udsovet,
Hunger games: mockingjay del 1, er første del af den sidste bog serien. Samt også den mest kedelig del, gennem hele filmen have jeg bare lyst til at falde i søvn men jeg holdt mig vågen til inden verdens Nøtten,

Men hvad sker der så? Filmen åbner efter Catching fire slutter. Katniss (Jennifter Lawrence) er på vej til oprørernes basse i district 13. Hver alle overleverne samles, her genforenes Katniss med hines famille men det er kort. For Oprørernes leder President Alma Coin (Julianne Moore) skal bruge Katniss (som ses for at være den næste Mockingjay) til propaganda videoer som kan forende de andre district. Til at slutte sig til oprørenes kamp.
Mod President Snow (Donald Sutherland) og her kommer filmen virkelig til at gå ned i tempo det hele føles MEGET slow!!! Jennifter charter udtryk er nok det bedste eksemble, hun gider nemlig ikke at lave de propaganda videoer, hun vil heller ud og gøre en forskel samt hjælpe de oprører som er i tung kamp mod snow’s soldater. Dog teamet som er sat til at optage videoerne, gør et godt arbejde om at tag sig af hele holdet men det hjælper dog ikke HELE filmen de får optagelserne med hjem, får oprørernes bassen bliver bombet helt i smadder samtidig med at Peeta (Josh Hutcherson) skal redes tilbage fra Snow kolde hænder, de får redet ham med der sker filmen eneste gode vending SPOILER ALERT peeta er blivet hjernevaske af Snow. Så da Katniss vil besøge ham går han til angreb på hende og tager kvælertag med de når at stoppe ham og det sidste vi ser er hun lægger i hospital sengen
SLUT.
Alt i alt en rigtig kedelig film det eneste som er godt er slutingen derfor har jeg valgt at give 2 ud af 6 for jeg lærte ikke en disse udover af Mockingjay skulle være en film, jeg vil heller have en 3 timer lang film hvor det hele bliver forklaret på den god måde, en jeg skal bruge unødvendig penge på to film.

Mallica

Jeg husker, at jeg tænkte hold da op, hvor den god, men hold nu op med det der del. 1 og del. 2 som både Twillight & Harry potter filmene også gør.. Det er tortur at vente så længe på en del ;)

Lisbeth P.

Som en stor fan af Hunger Games serien kunne jeg naturligvis virkelig godt lide The Hunger Games: Mockingjay Part 1, men jeg tror også at jeg er biased som den fangirl jeg er.
That being said... Filmen bærer præg af at det er "part 1" og derfor ikke er så well-rounded som den kunne have være ifht. handling. Den skal ses sammen med part 2 når den udkommer sidst i 2015. Selvom den ikke formår at leve helt op til forgængeren, Catching Fire, der stadig er seriens bedste filmatisering, holder filmen sin rigtig høje produktionskvalitet og skuespillerne spiller stadig fantastisk. Derfor de 5 stjerner.

Anne Kathrine

Endnu et godt eksempel på at man ikke skal skære en film over i to bare for at kunne tjene flere penge... Med mindre man gør det udelukkende for netop at tjene flere penge.

Jeg fatter ikke rigtig sympati med nogle af karaktererne, og mange af dem virker decideret overflødige. Katniss, som jeg ellers normalt så godt kan lide, er irriterende og nærmest mentalt fraværende. Og så er historien langsommelig, kedelig og selv de scener, hvor der sker noget, formår ikke at løfte mig ud af en mentalt stillestående sindstilstand. Totalt spild af tid.

Wayne

Jeg hader når filmselskaber ødelægger muligheden for en god film, bare for at tjene penge. Mockingjay - del 1 er i den grad Hungergames sat på pause. Actiondelen kan koges ned til et kvarter, samlet - og resten af filmen er bare en ørkesløs vandring frem mod afslutningen. Kort sagt kedeligt, og det kan man netop ikke sige om forgængerne.

Ærgerligt.

Magnus

En rigtig god film, og næsten lige så god som bøgerne.

N

Hvornår udkommer den på dvd
om nogle måneder eller er det snart?

Camilla

Den udkommer på dvd d. 17 Februar i USA. Tror ikke der går så lang tid før den udkommer i DK.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.