Cookie- og Privatlivspolitik

Illusionisten

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
07.04.2011
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'illusionniste
|
’Illusionisten’ er en fransk tegnefilm af Sylvain Chomet, manden bag den dobbelt Oscar-nominerede ’Trillingerne fra Belleville’.

Filmen handler om en aldrende tryllekunstner, hvis gammeldags forestilling er ved at blive udkonkurreret af yngre artisters langt mere spektakulære shows, bl.a. et nymodens rockband.

Filmen er baseret på et manuskript af mester-instruktøren Jacques Tati, der stod bag komedier som ’Festlige feriedage’, ’Min onkel’ og ’Playtime’.

Tryllekunstnerens rolle bygger over Tatis alter ego, Mr. Hulot, den klodsede franskmand, der aldrig kan finde ud af at bruge moderne maskiner.

’Illusionisten’ var Oscar-nomineret for Bedste animationsfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... udsøgt smukt tegnet i en delikat stil præget af douce pastelfarver. Der er virkelig kælet for de pittoreske detaljer, så filmen bliver en udsøgt æstetisk nydelse – til gengæld må man affinde sig med, at den ikke er særligt morsom. Som komedie betragtet er den faktisk nærmest mislykket, men da den immervæk er sød, blød og sprød, kan man alligevel ikke helt stå for den." (Ebbe Iversen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... den smukkeste poesi i mol. Den fine historie om tro, håb og kærlighed er på én gang fabulerende og ordløs... dybt tragisk og virkelig morsom, blid og barsk - og animeret med udsøgt sans for detaljer og æstetik. Vaskeægte og sjælden filmmagi." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Chomets stemmer entydigt og uvant for animationsgenren 'Illusionisten' i mol, men dermed ikke være sagt, at filmen ikke bugner af underfundig humor, der også rammer forbilledets sans for komik lige på kornet." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "Halv- og helvoksne med temperement til Tatis og Chomets humor vil holde den gennemmusikalske histories fintmærkende, 'gammeldags' håndtegnede animation på smukke, mættede baggrunde..." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... en stille, sirligt detaljeret og meget melankolsk fortælling... modgift i en tid, hvor man tror, at tegnefilm for enhver pris skal være hvinende søde." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

jacques tati er nok en af min favorit franske instruktør igennem tiden. Han har ikke lavet mange, men i hver af hans film har han lavet et stykke kunst.

Når man ser en film som En festlig dag som er en af hans første film, hvor han spiller en ret uduelig postbud som kører rundt på sin cykel. Men som tit mister fokus ved alle de andre spændende ting. Den film er helt sikkert en vigtig film for ham, men også for folk som elsker Mr Bean. Hvis man ligger mærke til en meget sjov cykel scene i filmen, hvor hovedpersonen overhælder en folk cykelister som nok skulle forestille Tour de France ryttere. I den seneste Mr Bean film sker nøjagtige det samme.

Den bedste med jacques tati er helt sikker Min onkel som også vandt en oscar for bedste udenlandsk film. Som er en smuk, skør og sjov film på en gang.

Og denne film Illusionisten er helt igennem fantastisk, Den fortæller bare så meget ham.

Og hvis man ikke har set den skal man helt sikkert.

astauser/69878

Illusionisten var en lige så god film som trillingene fra bellevile. Illusionisten er måske bare lidt mere sørgelig i forholdt til trillingerne, som mere er en plat humor film.
Filmen er FANTASTISK lavet

Kaareuser/405753

jeg elsker ham han er sådan mega akavet på en fed måde :')

Kaareuser/405753

jeg har set den her jeg kan rigtig godt lide den men jeg tror der er mange der ikke ville blive fanget af det. hvis du kan lide traileren (som kan du kan se på youtube) kan du også lide filmen. jeg køber den når den kommer på dvd :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.