Cookie- og Privatlivspolitik

Jupiter Ascending

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget og dyster grundstemning, og blandt figurerne ses aliens og eventyrfigurer der fx er halvt menneske halvt dyr. Der er adskillige voldsomme og langvarige kampscener, forfølgelser samt skyderier, og hovedfigurerne befinder sig ofte i farlige og livstruende situationer. I én scene jagtes den mandlige og den kvindelige hovedfigur af flyvende rumvæsener, man ser bygninger der styrter sammen, biler der forulykker, og den kvindelige hovedperson er flere gange i overhængende livsfare. I en anden scene braser nogle reptillignende aliens ned gennem loftet i en stue, hvor de skræmmer en familie og tager dem til fange. Endelig er der afslutningsvis en meget langvarig og voldsom kampscene, hvor en hel by styrter sammen i eksplosion og brand, og hvor man bl.a. ser den mandlige hovedfigur komme til skade i kamp mod en alien. Da filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og da hovedfigurerne klarer sig igennem, så filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jupiter Ascending
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

I science fiction-filmen ’Jupiter Ascending’ er Jupiter Jones ikke som alle andre. Da hun blev født, lå det i stjernerne, at hun var skabt til noget stort.

Selv fornemmer og drømmer den voksne Jupiter også om mere end det job som rengøringshjælp, hun er endt i. Først da hun møder den syntetisk fremstillede Caine, der er tidligere jægersoldat, præsenteres Jupiter for den skæbne, der er hende bestemt i himmelrummet. Samtidig går det op for den unge kvinde, at en hensynsløs hersker er ude på at myrde hende.

'Jupiter Ascending' er den nyeste science fiction-film af genreeksperterne Andy og Lana Wachowski. Søskendeparret skabte den banebrydende Matrix-trilogi, kultfilmen Speed Racer og den ambitiøse Cloud Atlas sammen med Tom Tykwer.

Med Jupiter Ascending fortsætter de i den fremtidsskildrende genre, og de har selv skrevet historien.

Mila Kunis (Black Swan) har titelrollen, mens den action-vante Channing Tatum spiller det syntetiske menneske, Caine. I birollerne ses bl.a. Eddie Redmayne, Sean Bean og Douglas Booth. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (223 votes)
3.5
2.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En stjernefascination, der er umiddelbart aflæselig i de fabelagtige visuelle rumscenarier, der er 'Star Wars' værdige. Desværre er der langt fra lagt samme omhu og fantasi i selve historien." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Som sci-fi er den fuld af sorte huller. Som actionfyldt ungdomsromance i rummet er den ufrivilligt komisk med sin stereotype Askepotprinsesse, sine muskelhelte og aristokratiske gale skurke." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Uklarheden i den kulørte blanding af lommefilosofi, floskler og en flæbende sentimental kærlighedshistorie forsøges uden held overdøvet af endeløse eksplosioner og imponerende computereffekter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Jupiter Ascending’ er på ingen måde en smagfuld eller klog film. Og man skal til argumentere klogt for at gøre det en god film. Men den er fascinerende rædselsfuld og rædselsfuld fascinerende." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "[...] selv om Wachowski går actionamok i deres filmiske drømmeverden, underlægger de sig også en pragmatisk billetsalgsverden." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Filmen ser fantastisk ud og skal nydes for effekterne. Historien bliver rodet fortalt, og skuespillerne har svært ved at tage det hele alvorligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Hold da op en gang rod. Jeg sidder og krymper mig flere gange over hvor kikset og akavet det er. Uh, der er bare noget der er gået helt skævt her. Når man skal bygge sådan et helt univers, med mærkelige udseende væsner, folk der skøjter på luft og andre skøre ting - så skal man fandme sørge for det hviler og tror på sig selv. Det formår ihvertfald ikke at få MIG overtalt til at synes det er fedt.
Jeg er ikke helt sikker på hvor den går galt - er det manus? Nogle af replikkerne er virkelig hæslige, men så på den anden side, ikke helt gale, hvis de bare var leveret på en anden måde af skuespillerne... er det instruktionen? Det tror jeg sgu lidt... Der er ihvertfald noget ved fortællingen som total rammer forbi, når det kommer til at overbevise os om dets virkelighed.
For jeg vil sige, så langt ude er det ikke, at jeg ikke ville kunne købe det. Hvis det var fortalt ordentlig, så ville jeg faktisk synes det var et fedt univers. For detaljerne og ideerne er der. Det er sgu da en fed ide, det med at nogle mere intelligente væsner bruger andre planeter til at "vokse" væsner, som de så kan "høste" og bruge råstofferne til at leve længe. Hold da op, der er da masser af potentiale i det. Men det fungerer på ikke...
Ikke én af skuespillerne kan jeg tage seriøst, på trods af de er dygtige alle sammen. Der er bare noget der er gået helt skævt her. Det ærgerligt.

Wayne

Stylisterne har haft en fest med filmen, og designet er perfekt til Sci-Fi. Pyt med at man har sat Tatum på rollelisten (selvom han ikke normalt er min kop the) - Arnold Schwarzenegger har medvirket i geniale film i genren.

Men dialogen og handlingen lever desværre ikke op til resten.

Var Wachowski's bare heldige med The Matrix? Det skal siges at jeg også synes at Cloud Atlas var ok.

Handling og dialog er til to stjerner, designet er til mere. Derfor 3 stjerner.

S. Rico

Kan en film godt være både forvirrende og ensformig på samme tid? Ja, åbenbart! For hør nu her:

I Jupiter Ascending lever pigen Jupiter et mere eller mindre normalt og kedeligt liv på vores gode gamle Jord. Et andet sted i Universet diskuterer 3 magtfulde søskende Jordens fremtid. For det viser sig, at Jorden sådan set bare er et slags ”højbed”, som venter på at blive høstet. Og det kompliceres en hel del af, at Jupiter ikke er hvem som helst, og pludselig vil alle tre søskende have fat i hende.

Den ene af de tre hyrer den tidligere lejesoldat Caine (Channing Tatum) til at få fat i hende. Og så går den vilde skattejagt: Caine redder Jupiter fra at blive dræbt, Jupiter bliver taget til fange (er gæst hos?) den ene af de tre søskende, Caine redder Jupiter, Jupiter bliver taget til fange (er gæst hos?) den anden af de tre søskende, Caine redder Jupiter, Jupiter bliver taget til fange (er gæst hos?) den tredje af de tre søskende, Caine redder Jupiter. Lyder det en smule ensformigt? Ja, det er det!

Undervejs er der utallige slåskampe, skyderier og rumskibs angreb mellem de tre søskendes forskellige tropper af håndlangere, det særlige galaktiske politikorps (som vist nok hedder ”Aegiderne” eller sådan noget), tidligere soldater og nuværende soldaterenheder osv. Man ved ikke altid, hvem der skyder på hvem – eller hvorfor. Og det bliver aldrig rigtig klart, hvem der har onde hensigter, og hvem der har gode hensigter. Lyder det smule forvirrende? Ja, det er det.

Men flot ser det ud. Faktisk utrolig flot. Og det er klart filmens force, at den er umådelig nice i dens æstetik, kostumer og settings. Der er ikke sparet på noget som helst – altså lige bortset fra et godt manuskript.

Jesper

Jeg synes selv at filmen var fin ikke noget dybsindigt men god og flot visuel underholdning.

Camillauser/927927

Hvis jeg skulle sige noget positivt om filmen ville jeg sige at den er meget flot at se på, kostumerne er fantastiske og effekterne kan man ikke sætte en figer på. Wachowski brødrene prøvede helt klart at lave en film der ligeså god som the Matrix, men der sker alt for meget i den her film. Der er masse af ting der ikke bliver fulgt op på i filmen, forholdet mellem Channing Tatum og Mila Kunis i filmen føles meget "forced" og Eddie Redmayne kan slet ikke tages seriøst som skurk. Desuden opfører Mila Kunis karakter sig helt blank det meste af filmen og skal hele tiden reddes Channing Tatum.

Der er osse mange tidspunkter i filmen hvor karakterene hankastet nævner en masse hendelser og ord man ikke aner hvad er, lidt ligesom hvis det her var en adaption af en bog og folkene bag filmen regner med at man har læst bogen i forvejen så man ved hvad der foregår.

Nok ikke en film jeg regner med at se igen.

Birgituser/227495

Jupiter Ascending' er den nyeste science fiction-film af genreeksperterne Andy og Lana Wachowski. Søskendeparret skabte den banebrydende Matrix-trilogi, kultfilmen Speed Racer og den ambitiøse Cloud Atlas sammen med Tom Tykwer.

den er god
Jeg blev virkelig positivt overrasket,efter alle de dårlige anmeldelser. Hvis man er til Starwars,superheltefilm,og lidt strejf twilight,er det her en superfilm.Man er underholdt hele vejen.

CHANNING TATUM
FØDT: 26. APRIL 1980
FØDESTED: CULLMAN, ALABAMA, USA

SEAN BEAN
FØDT: 17. APRIL 1959
FØDESTED: SHEFFIELD, YORKSHIRE, ENGLAND, UK

MILA KUNIS
FØDT: 14. AUGUST 1983
FØDESTED: CHERNOVTSY, UKRAINE, SOVJETUNIONEN

maiuser/505959

Jeg blev virkelig positivt overrasket,efter alle de dårlige anmeldelser. Hvis man er til Starwars,superheltefilm,og lidt strejf twilight,er det her en superfilm.Man er underholdt hele vejen.
Fantastiske flotte rumbilleder,sceneri og drama.Godt skuespil. især Eddie Redmayne og Channing Tatum.Hyggeligt med Sean bean til lidt grounding.
Et rigtigt rumeventyr,som ender godt og romantisk.
Hvis man ser en film med øjnene,og ikke hjernen, og bare oplever,er den super.
Hvis man har behov for at sidde og analysere handlingen,kan man få problemer.
Dog interessante tanker omkring at vigtige planeter i universet,ser jorden som en lille have man kan dyrke celler fra mennesker,og høste(dvs folk aflives),for at man kan få livsforlængende elexirer i rummet. Netop som Jordens befolkning gør ved dyrene her.
Og så noget om ægdonationer,jeg ikke helt fik fat i.
Kontrasten mellem handling i scifi med superflotte scenerier, og en ægte russisk famile på jorden,er også afvekslende

Filmbuzz.dk - PMB

MINE FORVENTNINGER TIL JUPITER ASCENDING VAR HØJE. DOG, BLEV DET TIL EN SKUFFENDE OPLEVELSE MED MASSER AF SPILDT POTENTIALE!

Jupiter Ascending er instrueret af instruktør-duoen Lana (Cloud Atlas) og Andrew Paul Wachowski (Cloud Atlas). De to søskende er bedst kendt som skaberne bag The Matrix trilogien; The Matrix, The Matrix Reloaded og The Matrix Revolution (de har også instrueret alle filmene). The Wachowskis som de bliver kaldt, har på det seneste været ansvarlig for en stribe af dårlige film, og med Jupiter Ascending fortsætter desværre denne såkaldte nedgang. I Jupiter Ascending spiller Milas Kunis (Ted) Jupiter Jones, som går og drømmer om større ting (et liv væk fra Jorden). Men da hun en dag bliver opsøgt af den tidligere soldat Caine (Channing Tatum), vender dette op og ned på hele hendes tilværelse. Arvingerne til en af universets største og mest indflydelses rige familier, er truet af Jupiter. Med sådan en handlings beskrivelse, er det svært ikke at forvente store ting. Især når det var nødvendigt, at udskyde filmens premiere for at forbedre de visuelle effekter – sådan var det rapporteret (men, hvor har vi også hørt det før?).

Efter 127 minutter, blev det desværre til en skuffende oplevelse med masser af spildt potentiale og et plot, der havde flere huller end et tennis net eller en god schweizisk ost. Det er så ubegribeligt, at der ikke har været nogen fra filmselskabets (Warner Bros. Pictures og Roadshow Entertainment) eller filmskabernes (Village Roadshow Pictures og Anarchos Productions) side, som lagde mærke til disse tydelige huller. Der er intet galt med de visuelle effekter i Jupiter Ascending,og det er faktisk en ren fornøjelse at se på, mens filmen skrider frem og er helt klart noget, som skal ses i biografen. Det kan jeg kun takke The Wachowskis for. Jeg har det sådan, at en god instruktør eller -duo får det bedste ud af sine skuespillere, og når man tænker på, at Channing Tatum (Foxcatcher – spiller rigtig godt i filmen) og Eddie Redmayne (The Theory of Everything – blevet oscar nomineret for skuespillet) er på rollelisten, er det noget øv, at se deres skuespil. Deres karakterer mangler overbevisning og gennemslagskraft. SKAL SIGES, at det ikke kun er de førnævnte skuespillere, som er en svaghed,der kan nemt skrives Kunis, Sean Bean (tv-serien Legends), Tuppence Middelton (The Imitation Game) og Douglas Booth (Noah) på den forpestede liste. På grund af det dårlige skuespil, har man svært ved at tro på det romantiske element mellem Caine Wise og Jupiter Jones. Det føles nemlig presset. Fans af Redmayne er bekymret for, om hans skuespil som Balem Abrasax og medvirkning i Jupiter Ascending kan skade hans oscar chancer. Der er tale om en såkaldt ’Norbit Effect’ – i 2006 modtog Eddie Murrphy (A Thousand Words) en Academy Award nominering for Dreamgirls, og da komedie filmen Norbit udkom, sagdes det, at den ødelagde hans chance for at vinde den eftertragtede pris. Filmen var simpelthen så dårlig, at nogle fra juryen må ha’ følt, at Murphy ikke var en værdig Best Supporting Actor. Om dette var grunden, finder vi aldrig ud af. Men når man tænker på at, der var jury medlemmer, som gav deres stemme til 10 Years a Slave, som årets film i 2014 uden at ha set filmen, og baserede deres beslutning på, hvor populær filmen var,så er det forståeligt nok at Redmaynes stab og fans er en smule bange. Det eneste jeg husker ved karakteren Balem er, hvor meget han råbte for at true folk (ikke særligt overbevisende), græd (næsten hele tiden) og så forstoppet ud.

SPOILER: Endelig en film hvor Bean ikke dør, jeg sad ellers og ventede spændt på, hvordan filmskaberne havde planlagt, at dræbe ham – altså hans karakter.

Her gik jeg og håbede på en god begyndelse på februar, men det ser ud til, at Kingsman: The Secrect Service, skal redde månedens dårlige start, ellers er der jo også The Theory of Everything. Jupiter Ascending og Night at the Museum: Secret of the Tomb er ikke film, der bliver husket. Jeg savner lige pludselig Taken 3 og Blackhat. Du skal kun se Jupiter Descending, hov jeg mente Jupiter Ascending, hvis du vil se en visuel flot film, ellers kan jeg ikke anbefale du ser den

Gritt

Det er en god film og god action.

Maggie

Jeg havde stor forventinger til filmen, især fordi at det er Wachowski-søskende som står bag den. Der er ingen tvivl om at filmen var ret god og flot lavet, men der var nogen ting som ikke helt fanget mig. Der var nogen ting der sket alt for hurtigt, som man underede sig over når filmen var slut. Men ellers er den vildt flot lavet og effekterne er også ret gode. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.