Cookie- og Privatlivspolitik

Mænd & høns

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en galgenhumoristisk stemning. Den indeholder en lang række scener med brutal vold. Mennesker tæves, køres ned, trues og spærres inde. I flere scener ses lig af mennesker og dyr, der er konserveret på forskellig vis. Da filmen foregår i et udpræget crazy-humoristisk univers, og også har en varme i personfremstillingen, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mænd & høns
|

Den danske komedie 'Mænd & høns' handler om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden.

Da deres far dør, går det op for søskendeparret, at de i virkeligheden er adopterede, og at deres biologiske far bor på en lille ø.

Fast besluttede på at finde deres fædrene ophav drager Elias og Gabriel til øen, der er fyldt med skæve personligheder, og hvor de præsenteres for sandheden om deres herkomst og ikke mindst deres mildest talt usædvanlige slægt.

Anders Thomas Jensen er med 'Mænd & høns' tilbage i instruktørstolen for første gang siden Adams æbler. Og har man først set en af hans tidligere film, som fx Blinkende lygter og De grønne slagtere, ved man, at han har sans for sort humor og overraskende plotdrejninger.

'Mænd & høns' mønstrer en stjernespækket rolleliste med flere Jensen-gengangere, deriblandt Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Ole Thestrup, mens David Dencik og Søren Malling er nye ansigter i instruktørens særprægede univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (865 votes)
3.8
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] trods glæderne undervejs og mange beviser på, at [Anders Thomas Jensen] ikke er blevet rusten efter den lange instruktørpause, gætter jeg på, at vi stadig har hans bedste film til gode. Så lad os få nogle flere og gerne meget hurtigere." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Men den befriende galskab er der, i Anders Thomas Jensens fortællestil, i detaljerne, i de små udenomshop." (Per Juul Carlsen)

 • BT

  "Humoren fungerer hele tiden på flere planer, spændt ud mellem karakterer, dialoger og de kontante øretæver." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen er gennemsyret af den forfriskende galskab, som i den grad må siges at være en mangelvare i dansk film i disse år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Mænd & høns' [er] en herligt syret afsindig historie, gennemstrømmet af anarkistisk humor. Så, Anders Tohmas Jensen: Velkommen tilbage på lærredet!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Bibelen og Frankenstein støder sammen i en skønt rundtosset og kulsort skrøne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jensens film deler publikum. Var man ikke til Adams æbler, vil man heller ikke være til Mænd & Høns. Men for fans er filmen gefundenes fressen. Man kan sige meget om Jensen, men han er ofte morsom og altid original. Endvidere gør han sig tanker, og det er mainstreamfilmen ikke forvænt med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Liza

Det er alt, hvad jeg har at sige om den

Maria Amsinck

Dejlig og hyggelig film. Tror man.... men jo længere vi kommer ind i filmen jo mere uhyggelig bliver den også og det synes jeg bare er super fedt!!

Katja*

Jeg synes det er en skam, at Mads Mikkelsens narcissistiske rolle og Nicolaj Lie Kaas' tumpede og infantile rolle, minder så meget om deres roller som hhv. Svend og Eigil i De Grønne Slagtere (..især når man tænker på at Anders Thomas Jensen er samme manusforfatter). Jeg savner en originalitet og ikke et gensyn med tidligere filmpersonligheder..

Jeg blev også helt forvirret ved det faktum, at Bodil Jørgensen spiller Thestrups datter.. hvis man ta'r udgangspunkt i deres virkelige fødselsår, ville Thestrup i så fald ha' været 13 år, da han blev far til Bodil.. det er sgu godt gået!

Som et plus vil jeg dog fremhæve locations og set design! Filmen fik mig virkelig til at tro på, at der findes en afsides beliggende ø, fuld af skøre mennesker. Huset de bor i, er virkelig perfekt udvalgt og sætter en god ramme for hele fortællingen!

Men alt i alt, må jeg ærligt indrømme at jeg havde forventet noget mere..

Cylia

Filmen er fyldt med fantastiske skuespillere der gør det genialt i filmen. Det er en typisk dansk humoristisk film - hvor du (også hvis du lider af dårlig humor) vil grine hele vejen igennem! Den er sindsyg sjov men handlingen er virkelig skør. Den skøre handling virker til tider virkelig godt og andre gang bliver den kørt lidt for meget ud.

Men jeg vil klart anbefale den! :) Særligt hvis man elsker lign. danske film :)

Frank

Starter godt, dejlig sort humor og masser af finurligheder men dør ud i alvor og seriøsitet i filmens sidste halve time, ærgerligt fordi den ligger rigtig godt op i starten til faktisk at være en rigtig sjov sort humor af den bedste slags.

Øv øv og tre gange øv

Jakob P.

Mænd og Høns får 3 stjerner af Anmelderen ***

Jeg ville ind og se den, og erfare med egne øjne hvad denne film var for noget, og det fik jeg så sandelig også at se. Der er jo en del gode skuespillere på rollelisten, og det er bl.a. en af grundene til jeg syntes den skulle tjekkes ud. Jeg har set Blinkende Lygter og De Grønne Slagtere, fra instruktør Anders Thomas Jensen, som i den grad har meget sort humor, og en udpræget tendens til at skabe meget syret universer. Men man kan kun beundre manden, for en dygtig og udsædvanlig instruktør er han i hvert fald, uanset hvad man mener og synes om manden. Jeg gik villigt ind og så filmen, uden forventninger og uden fordomme. Jeg fik en rigtig god en på opleveren, det må jeg sige.

Brødrene Gabriel og Elias er brødre, og det er først da deres far dør, at de finder ud af at de begge er adopterede og deres biologiske far bor på en ø. Fast besluttet på at finde baggrunden for deres oprindelse, tager de ud til øen, hvor de møder mange skæve og særprægede personligheder. Situationen bliver ikke meget bedre, da de møder deres biologiske, voldelige brødre, som praktisk talt bor side om side med utallige og mange dyr i en meget stor og faldefærdig landbolig. Da familiens hemmeligheder langsomt bliver afslørede og kommer op til overfladen, bliver historien mere og mere sort og syret.

Jeg var nysgerrig m.h.t. denne film, og efter at have set den, har jeg fået styret min nysgerrighed. Det første jeg lagde mærke til var, er at både Mad Mikkelsen, Nikolas Bro, Søren Malling, og Nikolaj Lie Kaas, er rigtig godt maskeret, og man kan næsten ikke kende nogen af dem. Det er helt vildt godt lavet, og jeg blev overrasket over Mads Mikkelsens præstation, for han spiller hans rolle utrolig godt og imponerende. Han fik i hvert fald et smil frem eller to på mine læber. Filmen generelt er totalt sort på nogle områder, om det hersker der ingen tvivl, og den er også meget syret i historien på nogle områder. Men ikke desto mindre er det disse ting, som også gør filmen god i dens tempo, rytme og i dens jargon. Skuespillerpræstationen er virkelig god og i top, historien og handlingen er som nævnt sort og syret i mange retninger, men man kan ikke andet end føle sig underholdt, det var jeg i hvert fald. Denne film er bestemt ikke for alle, men det er en "okay" film, selv om det ikke er en af mine nye ynglingsfilm, så fortjener den 3 stjerner!!!

Larsuser/17257

Den mærkeligste film jeg har set, det er godt nok en syg tankegang!
Men fantastisk skuespillerpræstation.

Nicklas

Klasse komedie!!!!
grinte stort set fra første sekund til sidste sekund.

Tanja

....men alle tiders sjov.. :D

Jacob

En rundvisning gennem Arkham Asylum er en hyggetur i forhold til hvad det gustne sanatorium gemmer på af skumle hemmeligheder, og selvom Anders Thomas Jensen har udtænkt mange skæve eksistenser, fremstiller de fem brødre nærmest de nazistiske genforsøg som helt troskyldige. Kort sagt byder Mænd & høns på en blanding af platheder og gys, men det er helt sikkert ikke en fornøjelse man må snyde sig selv fra. Jeg var en smule skeptisk, og endte med at gå derfra med en meget positiv oplevelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.