Cookie- og Privatlivspolitik

En chance til

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er knugende og trist, og der er adskillige scener med vold, stoffer og med ulykkelige og desperate mennesker. I flere scener slås og mishandles en kvinde af sin kæreste, og gentagende gange ses en vanrøgtet baby samt et babylig. I en scene forsøger en kvindelig hovedfigur at tage sit grædende spædbarn op, men hun tvinges med vold til at give barnet fra sig, og man ser efterfølgende barnet, som er smurt ind i afføring, blive ladt alene på gulvet i et badeværelse, mens forældrene forbereder et heroinfix. På baggrund af filmens grundlæggende trøstesløse og dystre stemning samt de barske voldsskildringer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.01.2015
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En chance til
|
Versioner: se alle
2D, 2D - m/danske tekster
|

Dramaet ’En chance til’ handler om de to politibetjente, Andreas og Simon, der har vidt forskellige tilværelser. Hvor Andreas nyder livet med sin smukke hustru og nyfødte barn, dulmer Simon sin smerte fra et forlist ægteskab ved at tage på stripklub og drikke sig fuld.

En rutineopgave tager en uventet drejning, da de bliver kaldt ud til husspektakel hos et junkiepar, hvor Andreas finder en forsømt baby. En familietragedie presser den ellers retskafne betjent til at begå en handling, der sender Andreas på vej mod afgrunden.

Susanne Bier følger op på succeskomedien Den skaldede frisør med et drama om skyld, retfærdighed og moralske dilemmaer. Ikke fremmede temaer for danskeren, der modtog en Oscar for Hævnen, hvor lignende temaer var på dagsordenen. Fælles for hele hendes filmografi er også sansen for den skrøbelige familie som set i fx Brødre, og den synes endnu mere vakkelvorn i ’En chance til’.

Denne gang har hun hyret Nikolaj Coster-Waldau til hovedrollen som Andreas, og Ulrich Thomsen spiller hans makker og gode ven. Nikolaj Lie Kaas spiller den aggressive junkie, Tristan, mens fotomodellen Lykke May Andersen spillefilmsdebuterer som hans forslåede kæreste, Sanne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (496 votes)
4.4
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en god historie, som indeholder indtil flere overraskelser [...] Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'En chance til' er ikke nogen dårlig film, men det er skuffende, at det ikke er blevet en bedre film." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'En chance til' er muligvis en film om kontroltab, men er så gennemkontrolleret i sin udførelse, at det eneste man taber, er publikums opmærksomhed. Og det er ikke skuespillernes skyld, for de gør skam, hvad de kan." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Alt i ’En chance til’ bliver skåret ud i store firkantede klodser, smidt lige i fjæset, stoppet ned i halsen, så man – hjææælp – ikke kan få vejret." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Susanne Biers film om retten til forældreskabet er for konstrueret til at blive andet end en god idé på papiret." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en film, som tror, at alle voldsomme effekter skaber voldsom effekt." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "I formel forstand er det en meget smuk film. Problemet ligger nede i historien. [...] Bier er fortsat formens mester, men næste gang må løsningen godt blive personlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Nok ikke Susanne bier bedste film, men historie virker stadig på mange måder.
Men jeg vil godt sige at den bedste rolle i filmen er Nikolaj Lie Kaas som en ulækker mand som kun træner på sig selv, dejligt også at se de store stjerner i sammen film, men som sagt er det ikke Susanne bier bedste film men på mange måder minder det om nogle af hendes tidligere film,men kan godt se hvad hun gerne vil med den her film.

S. Rico

Vi har et tilsyneladende lykkeligt og rigt par (Coster-Waldau og den obligatoriske svenske kone i alle danske film). Vi har et andet par (Lee Kaas og May Andersen), der lever på bunden af det danske sociale system. Begge par har et spædbarn - det ene barn græder konstant, og det andet barn får lov til at ligge det meste af tiden i overfyldte lortebleer. En trist hændelse sætter gang i dramaet, og en hurtig beslutning fører herefter til vanvittige og uforudsete dramatiske begivenheder.

Susanne Bier spiller på alle de følelsesmæssige tangenter. Og det er sådan set også fint nok. Der er bare det ”lille” problem, at man i et dansk socialrealistiek drama forventer, at filmens rationelle hovedperson rent faktisk opfører sig nogenlunde rationelt. Det Coster-Waldaus karakter gør er selvfølgelig nødvendigt for filmens historie. Men det er så langt ude en vanvittig og utroværdigt handling, at filmen taber mit engagement i historien.

Man bliver dog hængende, for det er stadig godt fortalt, spændende og rimelig dygtigt spillet af alle de medvirkende.

Jeannette

Fantastiske skuespilpræstationer er det, der kendetegner denne film ! Især Nikolaj Lie Kaas er fuldstændig eminent ! Det er en barsk film, der går lige ind under huden, måske en kende urealistisk, men absolut seværdig !

Wayne

Susanne Bier er dygtig til personinstruktion, ingen tvivl. Nikolaj Lie Kaas er overbevisende som stiknarkoman.

Men historien tvister så meget at den ender med at jeg ikke tror på den. Selvfølgelig kan en betjent også komme så langt ud, at han gør det forkerte - men ud over dilemmaet om det ulovlige, så er der også det personlige i at aflevere sit eget barn på den måde. Der hopper kæden simpelthen af. Man ville have forventet at han som type ville have sagt stop, langt før.

Nellie

Jeg havde forventet lidt mere spænding i filmen. Sad lidt med følelsen af at al spændingen i filmen, var det som blev vidst i traileren. Så derfor manglede jeg altså lidt. Men det er en udemærket film og både Nikolaj Coster-Waldau, Ulrik Thomsen og Nikolaj Lee Kaas spiller rigtig godt.

Lone

En af de bedste film jeg længe har set. Den er barsk, med en fremragende handling. Alle skuespillere spiller super godt. Filmen er intet mindre end fantastisk. Kan kun anbefales..

Gritt

Fremragende skuespil. God film, med en spændende historie.

Anneuser/296241

overraskende slutning, en hård film på flere måder og en film, jeg havde svært ved at ryste af mig, da jeg kom hjem.

Marishen76

Og filmen generelt er fremragende. Fremragende fordi Lie Kaas giver en hel fantastisk troværdig præstation. Han kan spille SÅ mange forskellige roller, og kan rigtig godt lide ham i de lidt tossede, anderledes typer. Men alle andre er også med i gode præstationer, så absolut en seværdig film.

Ulla

Det gode ved denne film er de gode skuespils præstationer af alle. Positivt overraskelse over Lykke May Andersen. Men filmen er så urealistisk så det gør ondt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.