Cookie- og Privatlivspolitik

Min søsters børn og guldgraverne

Tilladt for alle
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Der er enkelte dramatiske scener, og hovedfigurerne befinder sig flere gange i let farefulde situationer - ikke mindst fordi to skumle fyre følger efter dem. I én scene går børnene ind i en forladt saloon, og de overraskes af en fremmed mand med et gevær. I en anden scene er en pige ved at falde ned af en skrænt, og man ser hende hænge udover skrænten, indtil hun hjælpes op af sine søskende. I en tredje scene lister de to skurke hen for at stjæle et kort fra to hovdefigurer, mens de ligger og sover i et telt. Endelig er der en hæsblæsende rutchebanetur i nogle gamle minevogne, hvor der både skydes med gevær og kæmpes mod en bjørn. Da de dramatiske scener som hovedregel er korte og også forløses med humor og komik, vurderes det, at filmen ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Min søsters børn og guldgraverne
|

Familiefilmen 'Min søsters børn og guldgraverne' sender Onkel Erik og børnene på et nyt eventyr. Denne gang opdager børnene, at deres tipoldefar udvandrede fra Danmark og blev guldgraver i Canada.

Selv nu, mange år senere, har de stadig familie derovre, så da familien kommer i kontakt med en grandtante, rejser de over Atlanterhavet for at besøge hende. I Canada venter dem en sand skattejagt, den vilde natur og to griske guldgravere. Samtidig får de følgeskab af Fru Flinth, der, som altid, er lun på Onkel Erik.

'Min søsters børn og guldgraverne' genstarter den populære, danske familiefilmserie med et helt nyt hold, der bl.a. introducerer Rasmus Botoft (Rytteriet) som Onkel Erik. Tidligere har rollen været spillet af Axel Strøbye, Peter Gantzler og Peter Mygind. Den nye film sender familien til den canadiske ødemark i et eventyr med amerikanske forbilleder som ’Goonierne’ og Indiana Jones og templets forbandelse. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (226 votes)
4.1
2.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Netop som man var ved at opgive den kommercielle danske familiefilm, kommer 'Min søsters børn og guldgraverne' og redder om ikke dagen så i hvert fald vinterferien med en historie, der både er sjov, spændende og overraskende nuanceret for genren." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Komikken er stadig i den meget letkøbte ende. Og selvfølgelig er det hele lidt skabet, figurerne karrikerede og rollerne overspillede, men det var de første også i 60erne. [...] Og det skal de være, så de helt små også kan følge med." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Filmens svar på Ota Solgryn. Dog blottet for næringsstoffer af nogen art. Til gengæld med masser af sukker og fløde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Den velmenende og helt ufarlige børnefilm er nemlig kun tilnærmelsesvis morsom, og det nye cast tilføjer ikke flere mindeværdige øjeblikke end det foregående." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Rasmus Botoft og Lærke Winther er nu Onkel og Fru Flinth, men hverken gejle tømmerstokke eller den med flåten i Fru Flinths varme, våde omgivelser er velanbragt i en børnefilm. Guldfeber er et passende emne for den 117. i serien." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Trine

- men ikke ligeså god som de andre

Wayne

Lærke Winther Andersen er en fin fornyelse af Fru Flinth og Rasmus Botoft er hæderlig som Onkel Erik.

Ellers er alt som det plejer, hverken værre eller bedre. Skurkene er ikke rigtig farlige og bjørnen børnevenlig. Men se den kun sammen med børn i den rigtige alder.

Anna

det ver en super fed film

Alexander

Jeg vil holde med Gritt i, at det er en fin film, og for mig, kan der godt være potentielle Hollywood-skuespillere blandt børnene.

Men derimod er sproget også grimt. Det er jo en børnefilm, men samtidig snakker børn også sådan i dag. Jeg synes dog ikke at børn skal lære det grimme sprog fra en børnefilm.

Gritt

Jeg vil altid bedst kunne lide de første min søsters børn film. Det er en fin film.

Lars

Min søsters børn og guldgraverne, befamler igen på upassende vis emner der ikke hører sig hjemme i en børnefilm.
De seksuelle undertoner der konstant er flettet ind i filmen, er platte og upassende.(Er det for forældrenes skyld?)

Historien er krydret lidt med flotte omgivelser...nu i Canada, og det trækker lidt op.
Lillesøster, pusle, leverer den langt bedste performance.
Det gør at filmen kan snige sig op på 2 stjerner.

Og lige til sidst.... Jeg er ved at være godt træt af at se udenlandske skuespillere i danske film for at trække udenlands budget ind i filmen. Sidste var det AntBoy II, hvor man havde en tysk skuespiller til at spille faderen...synkroniseret i stykker.

Denne gang er det skurk nr. II.

Øv - Det var den sidste i rækken jeg gad bruge tid på. Så hellere en lang gåtur med børnene i regnvejr.

annemette

Har altid elsket min søsters børn filmene, og historien i denne er også god, tilgengæld er jeg skuffet over det grimme sprog og de mange seksuelle undertoner, som jeg bestemt ikke mener hører til i denne film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.