Cookie- og Privatlivspolitik

Sådan træner du din drage 2

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk men også eventyrlig grundstemning. Den tematiserer krig og har i lange passager mange slagsmål og dramatiske kampscener, hvor hovedpersonerne er i livsfare. Herudover indgår en længevarende sekvens præget af sorg. Da filmen forløses positivt og i øvrigt foregår i et urealistisk eventyrunivers, vurderes det, at de dramatiske scener kun vil kunne skræmme børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.07.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
How to Train Your Dragon 2
|
Versioner: se alle
2D, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)
|

Filmen 'Sådan træner du din drage 2' foregår på øen Berk, hvor ånder alt fred og ro, siden vikingerne, og ikke mindst Hikke, tæmmede de vilde drager.

Drageræs er blevet den store sportsgren blandt øens unge drager og vikinger, men over dem alle svæver Tandløs, den eneste drage af sin art, der sammen med Hikke kortlægger nye områder af deres land.

En dag opdager den uadskillelige duo en gruppe dragejægere, der fanger de ellers fredelige væsener for at bringe dem til den frygtede Drago. Hikke må nu indse at verden er større og farligere end livet på Berk. Og som om det ikke var nok, støder den unge helt og hans drage også på den mystiske Dragerytter. 

Den første ’Sådan træner du din drage’ fra 2010 tog alle fans af eventyr med storm med sin blanding af vikinger og drager. Siden har man kunne se Hikke og Tandløs i TV-serien ’Dragerytterne fra Bersærkøen’, og nu kommer den næste spillefilm, der samtidig er den midterste del af en trilogi.

'Sådan træner du din drage 2' har samme hold som tidligere, og universet er fortsat baseret på Cressida Cowells populære bogserie, der første gang blev udgivet i 2003 og som snart får udgivet sit sidste og 12. bind i serien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (648 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] 'Sådan træner du din drage 2' adskiller sig fra andre lignende forsøg i det forhold, at filmskaberne stadig har hjertet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et fantastisk eventyr, hvor både børnene og deres forældre bliver revet med. Animationen er nærmest magisk flot." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ganske glimrende animeret med fine detaljer, figurerne er søde (og lidt uhyggelige, når de skal være det), og fortællingen pædagogisk opbyggelig [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Vel er Hikke en umage helt, men endnu en film om ham havde vi måske ikke behøvet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] tro det eller ej: Toeren er endnu bedre." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er spændende, sjovt og fantastisk. Når filmen er bedst, er den alle tre ting på én gang. Det giver et lifligt sug i maven, når man svæver gennem 3D-billederne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Der er mere action, og den er utrolig flot lavet. Og den har et fedt plot twist. Men handlingen er ikke ligeså god som den første, jeg kan hellere ikke lide skurken, men God efterfølger, jeg synes den er bedre end den første.

M_Weihrauch

Når det så er sagt, så har de virkelig klaret det godt i How to train your Dragon 2. Animationerne er på samme højde som i den første, altså fantastisk flotte og en lille unik kant der gør karaktererne til deres egne.

Jeg siger ikke at den her "efterfølger" er totalt nyskabende, men når folkene bag kan springe frem i tiden, (i det her tilfælde gå fra "børn til teenagere") og stadig fastholde magien vi først blev fanget af, så er det en vellykket film der kan fange børn, unge og "gamle" :)

Fortællingen i 2'eren er både sjov og spændende. Den byder på nye anderledes eventyr samt et overraskende twist. Jeg vil helst ikke skrive en spoiler, så uden for meget sagt. Skøn film :)

FuzzyBear

God og underholdene animationsfilm, lige den slags min mindste datter på 11 elsker at se, og heldigvis for det, så har jegb nemlig en undskyldning for også se med.
Er altid spændt på at se en 2., men blev heldigvis ikke skuffet, ikke en der vil gå over i historien, men super god underholdning.

Kim .A,

jeg ville starte med at sige, at det er sku da fantastisk at Dream Works laver en film der handler om vikinger det er jo vores forfædre, os her i norden

Når det så er sagt ville jeg sige at 2 er mindst ligeså god som den første, med fantastisk lyd og kanon billede kvalitet

og sidst men ikke mindst jeg elsker denne type film man lader sig rive med man kunde faktisk godt håbe på at man måske selv havde en flyvende drage for så at tage en flyvetur i mellem skyerne og se himmelen og et smukt landskab for så at føle sig fri, men ja både 1 og 2 er bække FANTASTISKE film jeg glæder mig til en 3 som ser ud til at komme i år 2018

P.S. har du/i mulighed for det så se den i 3D på 4K tv med surround sound minimum 7,1

det bliver ikke feder m.v.h. jyden

tenna

den er sjov, andreledes og en gode familie film.

Kmp

Selve animatioenseffekterne var helt okay men selve plottet var en anelse lidt plat... Dog var denne mere fangende end den første film, hvor jeg var mere fanget af hvor sød dragen så ud haha ej men ellers en hyggelig film at se :)

Annalouise

Jeg elsker denne film, dog er den MEGET bedre på original-sproget engelsk, da man virkelig bliver mødt med nogle fantastiske accenter og dialekter! Helt klart tiden værd, også selvom man ikke betegner sig selv, som et barn længere!

Maggie

Den er helt klart værd at se hvis man er til den slags. Det god underholdning. :)

siri

jeg elsker den, jeg var lidt bange for den ville skuffe mig men det gjorte den ikke men Jeg er mere til den første men den er mega god stavik ❤️

Annette

Mere er der ikke at sige!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.